reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam po weekendzie :-)
dorotka trzymaj się dzielnie z ta cukrzycą :no: kurdr zawsze coś...no i wielkie gratki dużej córeczki :-D
skrzatku powodzonka na rozprawie :tak: dasz rade jesteś dzielna :tak:
jeżeli chodzi o szkołe rodzenia to u nas zaczynamy od 30 tc ale nadal czekam na tel będe musiała im się przypomnieć jak pójdę na glukoze może w czwartek...
nie nadrobię wszystkiego bo już zapomniałam co miałam komu napisać heh grztki z udanych wizyt i zdanych egzaminów maturalnych :-)

normalnie od wczoraj miałam zablokowany dostep do bb bo zablokowało mi sie haslo i nie wiem teraz czy jak się wyłączę czy nie będe miała problemu znowu :wściekła/y:
u nas weekend pogoda śliczna wzięliśmy córe mojego i byliśmy u mojej mamy dziewczyny przez 2 dni bawiły sie po 7 godzin non stop i ciężko było naszą małą zawinąć do domu :szok:
dziś pogoda ładna tzn mało słonka ale bez deszcu jeszce :tak: boże fala teraz sunie na północ czyli niedługo nas zaleje ajajjaj lipa :-( tzn mnie i mojej rodziny nie zaleje domu bo juz nie mieszkamy tak blisko wisły ale będzie cięzko jak znowu będzie powtórka sprzed 10 lat :no::no::no:
mnie znowu coś rozkłada tzn mam kaszel i katar gardło już nie boli ale drażni jak kaszlę :wściekła/y::wściekła/y: matko co chwile coś :wściekła/y:
no i boli mnie trochę coś tak kłóje po prawej stronie brzucha nie wiem co to moze być ale staje się uporczywe :-(
mówiłam wam ostatnio że moja mała nie daje znaku życia...od czwartku do soboty tak było a od wczoraj juz daje i to dużó razy w ciągu dnia :happy2::happy2::happy2::happy2: suuuper :-)
ja dziś chyba pojadę do mamy posprzątane mam bo wczoraj rano mojego mena mała mnie obudziła i tak miałam czas do 12 na sprzątanie potem przed obiadem u mojej mamy byliśmy na placu zabaw bo ona uwielbia :-)

reklama
wooow Dorotko ależ duża już ta twoja córcia, cieszę się że wszystko jest o.k!!

Ja czekam na moją wizytę w tym tygodniu i jak będę już pewna na 100% że w brzuszku mam Igunię a nie Oskarka, będę szaleć na różowo ;))
Narazie zakupy porobiłam w lumpie, wszystko wam pokażę jak tylko potwierdzi się dziewczynka, narazie boję się żeby nie zapeszyć ;))
Mała wariuje jaj szalona, Hubert był zdecydowanie spokojniejszy - coż to będzie za figlara??

Witam się po weekendzie. Taka piekna pogoda była, że nawet szkoda czasu na odpalenie komputera było...
W sobotę robiliśmy studenckiego grilla, jak miło powspominać stare beztroskie czasy :-)

Postanowiliśmy z mężem, że nie będziemy chcieli poznać płci maluszka, skoro do tej pory się nie ujawnił to chcemy mieć niespodziankę na porodówce, Mam nadzieję że babska ciekawość nie skusi mnie żeby jednak zapytać na kolejnym usg, ale na dzień dzisijszy nie chcemy wiedzieć
jestem po usg
dziewczynka pozostala dziewczynką--jest super
wsio oki wg pomiarow i rozwija sie prawidlowo
wazy 910 gram

jestem przeszczesliwa
Dorotko, Gratulacje wielkie. Ależ ta niunia duuuża. Dopiero nasze okruszki miały po 8 cm,a tu już takie kolosy :-)
Słoneczko wyszło, więc idę na zakupy i na jakiś spacer. Dowiedziałam się dzisiaj, że kolejna dziewczyna ode mnie z pracy (z działu) jest w ciąży - istny wysyp. Jesteśmy w różnym stopniu zaawansowania, ale już 4. I szefowa chyba niespecjalnie zadowolona.
Ja ja zaszłam w pierwszą ciążę, to każda z nowo przyjętych nas nauczycielek do pracy, a było nas 3 była w ciąży podczas tego roku szkolnego :-) ale dyrektor był super, gratulował nam :-)

Zmykam, bo prasowania mi się nazbierało.. :-(

Ostatnia edycja:
Dorotka super ze wszystko ok i faktycznie corcia duuuza:)) Tak jak mowisz meridol dobry na krawiace dziasla bo moj E myje ta pasta i jest poprawa wiec tez bede ta myla.

U mnie pogoda do bani..rano wyszlo slonko wiec wstawilam pranie a teraz leje deszcz;/

pokaze Wam fotke moich cudakow..a to tylko kilka z nich..

no Onionku, dziękuję, dziękuję, ale na moją Niunię musimy poczekać do czwartku :-D
kurcze a ja nie dość, że troszkę przeziebiona to mam nerwy od rana na wierzchu. Dopiero co wczoraj powiedziałam tesciowej, ze jak pada to niech pada i moich surfinii nie trzeba przenosić, bo odżyją a już dzisiaj mam je gdzie??? w domu!!! kuźwa!! a padało 3 minuty... nie wiem ile razy można mówić... wiem, ze im to ciut szkodzi, ale chociaż miałyby zginąć to chyba je przykleję... buuuuuu, ale jestem wściekła!!!

Cześć dziewczyny!
Wczoraj odpowiednio wykorzystałam dzień- na spacery i odwiedziny! Fajnie było, bo pogoda super!

Witam z rana.
Od godziny już nie śpie bo jakoś z nerwów zasnąć nie moge. Tyle jeszcze czasu do wyjazdu a ja sie snuje po domu a Maleńka mnie kopie jakby chciała powiedzieć " Mamusiu nie denerwuj sie". Ciężko mi z tą rozprawą ale moja matka sama sie prosiła o nią to niech sie teraz nie dziwi że brudy rodzinne sie pierze publicznie i to jeszcze przeciw niej. Po co jej był rozwód? Przecież ojciec jest fajnym człowiekiem. Ah dziewczyny ciężka batalia mnie czeka. Trzymajcie kciukasy żebym sie bardzo nie zdenerwowała.

Miłego dnia brzuchatki i udanych wizyt życze!

Skrzaciku! Trzymam kciuki! Dużo odwagi i spokoju ci życze!

Witam poniedziałkowo
Chciałam wam coś wkleić- tylko nie ryczeć mi tam! Ja się wzruszyłam, jak czytałam mojemu P to też miał szkliste oczy, ja od dziś słucham z Lenką regularnie muzyki poważnej - 30 minut dziennie - codziennie.
Ciąża: co robi dziecko w brzuchu, rozwój płodu, rozwój ciąży - www.mamazone.pl
Popieram! Bardzo dobry pomysł!
Ja nie musze wysilać sie ze słuchaniem muzyki kalsycznej, bo moja córka chodzi do szkoły muzycznej i codziennie gra mi na skrzypcach ok 30 min.

jestem po usg
dziewczynka pozostala dziewczynką--jest super
wsio oki wg pomiarow i rozwija sie prawidlowo
wazy 910 gram

jestem przeszczesliwa

Wielkie gratulacje!!!!! Już taka duża? Ale szybko nam rosną dzieci!

Ja stwierdziłam, że nie będę chodzić do szkoły rodzenia. Nie wiem czy robie dobrze czy nie ale nie czuje takiej potrzeby.

Dziś o 14.00 wybieram się na usg w celu kontroli przepływów. Boję się strasznie ale mam nadzieję, że poprawiły się od ostatniej wizyty i , że z maluszkiem wszystko jest ok.

Kciuki zaciśniete!!!! Bedzie dobrze!!!

no Onionku, dziękuję, dziękuję, ale na moją Niunię musimy poczekać do czwartku :-D
kurcze a ja nie dość, że troszkę przeziebiona to mam nerwy od rana na wierzchu. Dopiero co wczoraj powiedziałam tesciowej, ze jak pada to niech pada i moich surfinii nie trzeba przenosić, bo odżyją a już dzisiaj mam je gdzie??? w domu!!! kuźwa!! a padało 3 minuty... nie wiem ile razy można mówić... wiem, ze im to ciut szkodzi, ale chociaż miałyby zginąć to chyba je przykleję... buuuuuu, ale jestem wściekła!!!

Hehe to juz masz gratulacje ode mnie na czwartek hehe..
Co do tesciowej, to ja wczoraj odmowilam wyjazdu do Torunia - bo najzwyczajniej w swiecie mi sie nie chcialo - to tesciowa stwierdzila, ze powinnam byc bardziej przebojowa w tej ciazy :-D

Ostatnia edycja:
Witam

U mnie weekend tez grillowy. Mąż zaprosił gości i trzeba było coś nieco naszykować. Więc sobie wczoraj nie poleżałam i mam z tego powodu wyrzuty sumienia. Korzyśc jedynie taka, że troche sie dotleniłam i nawet opaliłam. Słoneczko fajnie grzało:-)
Ale dzisiaj juz leżenie, z przerwa na bb i jedzonko.:-D

Ja tu dopiero zasiadłam, a Dorotka juz po wizycie:-D.
Dorotka ciesze sie, że wszystko ok. Juz kawał z niej kobitki-prawie 1 kg:szok:
Gosiu
gratuluje chłopaczka, a Tobie Kiniu córci.
Agim
Tobie składam najlepsze życzenia z okazji wczorajszej rocznicy slubu
Skrzacik trzymaj sie kochana, bedzie dobrze

Dagna
masz racje, u mnie też wysyp dzieciaczków. Ostatnio jak z siostrą jak zaczęłysmy wymieniać koleżanki i znajome, które urodziły ostatnio albo sa w ciąży, to doznałyśmy szoku:szok:.
U mnie w firmie szef tez niezadowolony, bo w przeciagu roku zaszło w ciąze 5 dziewczyn. Ostatnio zwolnił koleżanke, która ma ślub we wrześniu. Wymyslił inny powód, ale jaki jest prawdziwy to kazda wie. Pacan jeden:eek:

I widze, że jakas fajna oferta dla dzieciaków jest w Lidlu. Szkoda, ze mam do niego daleko. Zazdroszcze, że mieszkacie w mieście, wszedzie blisko.:tak:

Miłego dnia i udanych wizyt:tak:

reklama
znam to z autopsji, moje taesciowa tez wiecznie mi wnosi do domu skrzynki,na szczescie jest u nas raz na jakis czas, wczoraj jak przyjechala to od razu na balkon i miesza mi w skrzynkach i mowi jak mam uprawiac kwiatki, na co ja jej ,ze to ja skonczylam szkole rolnicza i nie potrzebuje rad a jak bede potrzebowala popmocy przy rybach to zadzwonie(pracowala w zakladach rybnych)

Do góry