reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie dziewczyny!

Na krwawiace dziasla polecam sok ze swiezych pomaranczy ktory ma duzo witaminy C, albo kiwi, wazne zeby bylo duzo witaminy C. Ja jak jestem tydzien bez soku to zaczynaja mi krwawic dziasla, kupuje wtedy 2 kg pomaranczy, zajadam kiwi do tego i po 3 dniach luzik :)

reklama
dziewczyny, z tymi dziąsłami to często tak się dzieje w ciąży. Dlatego nawet NFZ w pełni finansuję leczenie tego w stomatologii dla ciężarnych. Mnie tez pytali , jak zdziąsłami- ale odpukac nie jest źle, czasami bywają rozpulchnione. Wiem, że są dobre pasty do zębów na tę dolegliwość, ale tutaj odradźmy się Dorotki, naszego fachowca w tych sprawach.

na krwawienia dziasel polecam po pierwsze skalingi jesli jest kamiennazebny
jesli nie ma to normalka w ciazy i meridol pasta i plyn

witam dziewczyny,
gratki z udanych wizyt,
u mnie poniedziałkowo optymistycznie, jestem już po odbiorze wyników (75g glukozy) i jestem zdrowa!! :-)
na czczo - 81,
po 2h - 103.
A wynik po 50g tak jak w poprzedniej ciąży miałam podwyższony (156)
Także do kontroli po 32 tc, a do tej pory nie muszę robic nic, tzn. ani kontrola ani żadna dieta :tak:
Cieszę się bardzo.
dorotko ja również uważam że Twoje wyniki są prawidłowe, u nas a miałam to badanie już w poradni diabetologicznej w ogóle się nie robi obciążenia 75g po 1h, tylko po 2h.
Ja uważam że do szpitala nie ma najmniejszego sensu jak badasz cukier w domku, przecież nic innego Ci tam nie zrobią, wiem bo byłam w poprzedniej ciąży na 2,5 doby ale tylko dlatego że nie mogli mi przeprowadzic obciążenia 75g (wymiotowałam). Pogadaj dobrze z lekarzem o skierowaniu do poradni diabetologicznej i on będzie miał czyste sumienie i Ty nie będziesz się musiała kłaśc do szpitala :tak:

bede uwaza i tyle a do szpitala nie dam sie polozyc

jestem po usg
dziewczynka pozostala dziewczynką--jest super
wsio oki wg pomiarow i rozwija sie prawidlowo
wazy 910 gram

jestem przeszczesliwa

witam dziewczyny,
gratki z udanych wizyt,
u mnie poniedziałkowo optymistycznie, jestem już po odbiorze wyników (75g glukozy) i jestem zdrowa!! :-)
na czczo - 81,
po 2h - 103.
A wynik po 50g tak jak w poprzedniej ciąży miałam podwyższony (156)
Także do kontroli po 32 tc, a do tej pory nie muszę robic nic, tzn. ani kontrola ani żadna dieta :tak:
Cieszę się bardzo.
dorotko ja również uważam że Twoje wyniki są prawidłowe, u nas a miałam to badanie już w poradni diabetologicznej w ogóle się nie robi obciążenia 75g po 1h, tylko po 2h.
Ja uważam że do szpitala nie ma najmniejszego sensu jak badasz cukier w domku, przecież nic innego Ci tam nie zrobią, wiem bo byłam w poprzedniej ciąży na 2,5 doby ale tylko dlatego że nie mogli mi przeprowadzic obciążenia 75g (wymiotowałam). Pogadaj dobrze z lekarzem o skierowaniu do poradni diabetologicznej i on będzie miał czyste sumienie i Ty nie będziesz się musiała kłaśc do szpitala :tak:

Super że wszystko ok, bardzo się cieszę:).

na krwawienia dziasel polecam po pierwsze skalingi jesli jest kamiennazebny
jesli nie ma to normalka w ciazy i meridol pasta i plyn

bede uwaza i tyle a do szpitala nie dam sie polozyc

jestem po usg
wazy 910 gram

jestem przeszczesliwa

Gratulacje Dorotko, cieszę się razem z Tobą.

Dziewczyny ja jeszcze o tych pochłaniaczach wilgoci. Bo teść mówi że to tylko na wilgoć z powietrza działa, a ja mam na podłodze w sumie od wód gruntowych a na ścianach bo nieogrzewane było do tej pory. No ale gdzieś to chyba paruje,a gdzie jak nie do powietrza? co myślicie, gdzie ja się mogę dowiedzieć ?

jestem po usg
wazy 910 gram

jestem przeszczesliwa[/QUOTE]

no i super!!!ale Niunia duża!!! :-) bardzo się cieszę :-)
kurcze a mnie cos nabiera przeziębienie :-( czuję się źle, mówić prawie nie mogę, głowa mnie boli.. do tego jutro ide na morfologię, mocz i tą cholerna glukozę, bo we czwartek wizyta.. mierzyłam temperaturę i mam 36,2 więc chyba na razie nie jest źle.. a u nas znowu burzowo juz słysze, że grzmi gdzieś daleko... no i pocieszyliśmy się z pogody.. dwa dni.. buuuu

Cześć dziewczyny!!!!!:-)
Nie wiem jak to jest ale wasze kciuki są naprawdę skuteczne:-)
Jestem przeszczęśliwa- póki co na Kozanowie jest spokojnie i wcale nie wygląda to tak strasznie jak pokazują w telewizji. Lekko podtopiło nowy Kozanów (zalane tylko piwnice), który jest wybudowany na tzw. terenach zalewowych. Stary Kozanów trzyma się dzielnie. Dzięki Bogu nie ma powtórki z 97. Moi rodzice i brat są bezpieczni:-) Cieszę się strasznie:-)
Mam nadzieję, że z nowego Kozanowa szybko wypompują wode i wreszcie wybudują tam wały!!!!!!!:wściekła/y:

Dziewczynki dziś byłam na zakupach w Lidlu i choć mówiłam że będę kupować ubranka około lipca/sierpnia nie wytrzymałam:-)
Kupiłam bodziaki z długim rękawkiem, 4 pary skarpetek i niebieski ręczniczek dla Szymcia. Jestem przeszczęśliwa:-)

Skrzaciku trzymam mocno kciuki i współczuję całej sytuacji. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś się ułoży bo nie ma nic gorszego od konfliktów w rodzinie.

Kurcze ogarnęłam mieszkanie i padam na twarz. Boli mnie każdy mięsień. Kurcze normalnie tracę kondycję.
Hmmmm nie mam dziś wogóle koncepcji na obiad, zaraz zmykam na kulinarny wątek może mnie natknie:-)

Witam,
ja wróciłam z zakupów, sprzątać nie sprzątam na razie bo T po nocce śpi i nie chcę hałasować :)
Ja wizytę mam w czwartek mam nadzieję że ginka da się namówić na USG ;) Bo mąż to już by chciał aby potwierdziła mu synka ;)
Co do wyprawki ja tylko ciuszki mam, normalnie to co m-c coś innego muszę kupować i dlatego na wyprawkę brak :/ Zresztą jak na razie nawet nie mam gdzie pochowac ewentualnych zakupów dlatego zwlekam, w lipcu trzeba będzie poważniej już pomyśleć ;)

Witam
Dorotko gratki udanej wizyty usg
Ja dzwoniłam dziś do szkoły rodzenia.
Moja ukochana pani Basia pamięta mnie po 5 latach :)
Jakie to miłe rozmawiałyśmy sobie chwilkę.
U nas zajęcia zaczynają sie od 24-26 tygodnia ciąży i trwają 9 tygodni.
Spotkanko co poniedziałek od 17,30-19,30 koszt jednorazowo za spotkanie 35 zł z tym,że ja np. będę chodziła tylko na ćwiczenia na teorie nie więc zapłacę 35 zł co 2 spotkanie
Ogólnie szkoła rodzenia u nas to koszt ok 300 zł połowa kursu 150 zł.
Jeny ale jestem podekscytowana.
Dziś moje 1 zajęcia w szkole.
Jak ja kocham spotkania z innymi ciężarówkami w szkole rodzenia,zawsze jest kupa śmiechu.
Bynajmniej się zrelaksuje przed jutrzejszym przesłuchiwaniem mnie w sądzie.

Pysia to prywatnie chodzisz do tej szkoły?bo ja sie zapisałam z nfz a namiar dostałam od położnej...
Też już się nie mogę doczekać...

reklama
Do góry