reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

U nas prywatna też kosztuje 300 zł, miałam zamiar się tam zapisać, ale jeszcze jakieś 2 lata temu cieszyła się super opinią, teraz jest coraz gorzej, więc stwierdziłam, że nie warto. Pójdę do przyszpitalnej za 0 zł - nie będzie mi szkoda opuścić zajęć, jeśli nie będą zbyt ciekawe.

reklama
dokładnie Dagna, tym bardziej że ja i tak połowy ćwiczeń nie zrobię przez te moje nogi paskudne, a poza tym kaski za dużo też nie mam ;(

Onionku, to zdjęcie zrobiłam rok temu, przed sterylizacją....teraz mam regularną Pulpecję,ale dalej terrorystka straszna i wariatka, mimo że już ponad dwa latka ma:)

Ostatnia edycja:
Słoneczko wyszło, więc idę na zakupy i na jakiś spacer. Dowiedziałam się dzisiaj, że kolejna dziewczyna ode mnie z pracy (z działu) jest w ciąży - istny wysyp. Jesteśmy w różnym stopniu zaawansowania, ale już 4. I szefowa chyba niespecjalnie zadowolona.

Wczoraj się zastanawialiśmy nad imieniem dla córeczki, ale jakoś nic nam nie przychodzi do głowy. Mamy z mężem zupełnie odmienne ulubione imiona. W środę kolejna wizyta i usg - zobaczymy, czy potwierdzi się płeć. Jeśli tak, to wreszcie ogłosimy to naszym matkom (w dzień matki) :-)

He, fajna wiadomość na dzień Mamy:)
ja mam termin w okolicach urodzin mojej mamy, może się uda:D
Uciekam Brzuszki na razie, pranie, gotowanie i malowanie czeka. No to do boju!
Miłego dzionka, pa

Ja stwierdziłam, że nie będę chodzić do szkoły rodzenia. Nie wiem czy robie dobrze czy nie ale nie czuje takiej potrzeby.

Dziś o 14.00 wybieram się na usg w celu kontroli przepływów. Boję się strasznie ale mam nadzieję, że poprawiły się od ostatniej wizyty i , że z maluszkiem wszystko jest ok.

reklama
U nas jest tylko ta szkoła rodzenia niestety
http://www.szkolarodzeniapuck.pl/
Nie ma państwowej
idę do tej szkoły już 3 raz i nie żałuję.
Ja będę płaciła co tydzień za zajęcia i w zależności od tego czy np temat teorii mi sie spodoba czy nie to mogę sobie go odpuscić.
Nie opłaca mi się słuchać o połogu, opiece nad noworodkiem itd bo to już wiem z autopsji więc te tematy zajęć sobie daruję.
Dostane dziś rozkład tematów i powiem położnej które chce zaliczyć a które nie.
Normalnie pierworódki zaliczają cały kurs i płacą 300zł a ja weteranka szkoły rodzenia mam udogodnienie,że mogę wybrać co mnie interesuje i opłacić te zajęcia, które mi pasują.
Te 35 zł tygodniowo sobie odżałuję, to takie moje zajęcia gimnastyczne dla ciężarnych hi hi
Trzeba się porozciągać tu i ówdzie...
W grupie ćwiczy się rańniej.
Polecam szkołę rodzenia dla par debiutujących na porodówce.
Napewno te zajęcia sporo im pomogą, zwłaszcza tatusiom, aby stanęli na wysokości zadania wiedząc jak pomóc swojej ukochanej przejść przez męczarnie trwające czasem i kilka do kilkunastu godzin :)

Do góry