reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Olcia super ten wozek. Ma wszystkie parametry, jakie byc powinny.. kola pompowane na stelazu, spacerowka z obracana kierownica, noi bardzo fajny wyglad.. tylko ja bym sie na inny kolor skusila :-) Widze, ze duzy wybor..
Z Liedla juz wrocilam, bo mam pod nosem.. u mnie na szczescie kulturka, bez klotnie hehe.. ja kupilam niebieskie pieluszki tetrowe i skarpetki pakowane po 2 sztuki.

reklama
dziewczyny, z tymi dziąsłami to często tak się dzieje w ciąży. Dlatego nawet NFZ w pełni finansuję leczenie tego w stomatologii dla ciężarnych. Mnie tez pytali , jak zdziąsłami- ale odpukac nie jest źle, czasami bywają rozpulchnione. Wiem, że są dobre pasty do zębów na tę dolegliwość, ale tutaj odradźmy się Dorotki, naszego fachowca w tych sprawach.

Dziękuje za dobre myśli i słowa!
Beniaminko kochana żeby to było takie proste nie zeznawać ale ja chce obronić dziadków moimi zeznaniami aby ich nie maglowali i ojca bo to co matka wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie.
Wyobraźcie sobie że ja do dziś nie doczekałam sie nawet smsa z pytaniem jak sie czujemy. Na nasz ślub też nie przyjechała bo .... zaproszenie dla ich obojga wręczyłam ojcu który akurat przyjechał załatwiać sprawy w Poznaniu a nie jej osobiście. Do dziadków a swoich rodziców nie zadzwoni spytać sie jak zdrowie, dzwoni jak coś od nich chce.
No i to tak w skrócie co ona wyprawia. A chce sie rozwieść z orzeczeniem o winie ojca który zawsze jest blisko mnie jak go potrzebuje i klaskał uszami ze szczęścia jak sie dowiedział że dziadkiem będzie i zdjęcie usg w portfelu nosi i dzwoni co i jak z nami.

Jeszcze raz wielkie dzięki za wsparcie. Ide sie ubrać i jade żeby na 12:30 do Kalisza zdążyć.
papa brzuszki.

Czesc mamusie:)
ja wlasnie niedawno wstalam bo dzisiaj wzielam sobie urlop i musze jechac na zakupy rozejrzec sie za mebelkami do pokoju:)

co do dziasel to tez wczoraj zauwazyla ze mnie boli miejsce kolo osemki i zastanawialam sie dlaczego bo wszystkie zabki poleczone..a teraz juz wiem.

Skrzacie badz dzielna:*

Dorotka powodzenia na wizycie:*

Dzisiaj na obiad robie skrzydelka z ryzem wg przepisu Pysi bo mojemu bardzo posmakowaly a akurat jest w domu jeszcze:)
milego dnia kochane:)

Witam z rana.
Od godziny już nie śpie bo jakoś z nerwów zasnąć nie moge. Tyle jeszcze czasu do wyjazdu a ja sie snuje po domu a Maleńka mnie kopie jakby chciała powiedzieć " Mamusiu nie denerwuj sie". Ciężko mi z tą rozprawą ale moja matka sama sie prosiła o nią to niech sie teraz nie dziwi że brudy rodzinne sie pierze publicznie i to jeszcze przeciw niej. Po co jej był rozwód? Przecież ojciec jest fajnym człowiekiem. Ah dziewczyny ciężka batalia mnie czeka. Trzymajcie kciukasy żebym sie bardzo nie zdenerwowała.

Miłego dnia brzuchatki i udanych wizyt życze!

Skrzacie bądź dzielna, jakoś to będzie.

hejka

mierez od soboty cukier i jestem na diecie
ide w srode do gina i bede walczyc o tym zeby sie nie klasc do szpitala bo to oznaczenie glikemi polega tu wlasnie na tym co robie sama w domu
wrazie co powiem zeby mi dal skierowanie do diabetologa do warszawy

od soboty mnie polamalo,boli mnie krzyz tak strasznie ze chodzic nie moge i ciagne po prawej stronie

ide na 9.30 na usg to 3d/4d,
dam Wam znac jak wroce
trzymajcie kciuki

milego dnia

acha i jeszcze jedno

Hausfrau,Msdracula,22marietta---gratulacje studniowek:-):-):-)

Dołączam do gratulacji, a Tobie Dorotko życzę żeby ten cukier Ci się unormował i krzyż przestał boleć.Ach , no i wracaj szybko z tego usg i opowiadaj :)

Lilu ja też tak mam z tymi dziąsłami, ale przed ciążą w sumie też mi się zdarzały krwawienia,więc mnie to jakoś nie zdziwiło.

Oj dziewczyny ja się wykończę z ta pogodą. W życiu tej naszej piwnicy chyba nie skończymy...jak już piec wywalczyłam to się okazało że woda gruntowa tak wysoko że sąsiad ma wodę po kolana. U nas tylko wilgoć jakaś taka ale i tak paneli położyć nie mogę. Boshe!siąść i płakać normalnie, bo w środę mi meble przywiozą. I gdzie ja je postawię, na suficie chyba.Za to w czwartek jadę do mamy po moją kocinkę kochaną:D
Beniaminko ja z tymi remontami to tak mam. Nigdy ojca nie miałam więc sobie z mamą radziłyśmy ze wszystkim. Poza tym moje kochanie to dobry chłop jest, tylko rusza się jak mucha w smole, a ja znów straszny przeciąg jestem, ja muszę szybko i tym sposobem maluję szpachluję, wkręcam...tylko nie wiercę bo to jednak wibracje i się bałam:)
A na poprawę humorku 2 zdjątka mojej Lucy vel Łucji Rewolucji ( zwanej też Alkaidą Miałczyńską;D)
11111111111111.JPG DSC00055a.JPG

Wreszcie się trochę wyspałam, bo weekend miałam dość męczący i wczoraj już ledwo zipiałam ;-)Wczoraj ze względu na moje imieniny przyjechała do nas cała rodzinka (niezapowiedziana) i chociaż było mi miło, marzyłam, żeby sobie już poszli i, żebym mogła się położyć.

Agim - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Pierwsza jest zawsze najfajniejsza a do tego jak możecie teraz świętować w 3, to jeszcze fajniej.

Dorotka - trzymamy kciuki, mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala i, że pokażesz nam dzidzię w 3d :tak:

Skrzaciku - jeśli uważasz, że chcesz zeznawać, to postaraj się nie stresować. Robisz to dla taty i dziadków i tego się trzymaj. Głupio, że jesteś w to zamieszana i do tego akurat teraz, kiedy dobrze byłoby unikać stresów.

A u nas znowu pada - nasze południe to chyba kraina deszczowców.

Witam poniedziałkowo
znowu buro szaro i deszczowo....ehh ta pogoda.
Ja tylko na momencik, bo zaraz jadę po siostrzenicę na basen, potem mam z drugą posiedzieć, oj wyjorzystują mnie te sirki, ale nic będą miały okazję się odwdzieńczyć.
Chciałam wam coś wkleić- tylko nie ryczeć mi tam! Ja się wzruszyłam, jak czytałam mojemu P to też miał szkliste oczy, ja od dziś słucham z Lenką regularnie muzyki poważnej - 30 minut dziennie - codziennie.
Ciąża: co robi dziecko w brzuchu, rozwój płodu, rozwój ciąży - www.mamazone.pl

reklama
witam dziewczyny,
gratki z udanych wizyt,
u mnie poniedziałkowo optymistycznie, jestem już po odbiorze wyników (75g glukozy) i jestem zdrowa!! :-)
na czczo - 81,
po 2h - 103.
A wynik po 50g tak jak w poprzedniej ciąży miałam podwyższony (156)
Także do kontroli po 32 tc, a do tej pory nie muszę robic nic, tzn. ani kontrola ani żadna dieta :tak:
Cieszę się bardzo.
dorotko ja również uważam że Twoje wyniki są prawidłowe, u nas a miałam to badanie już w poradni diabetologicznej w ogóle się nie robi obciążenia 75g po 1h, tylko po 2h.
Ja uważam że do szpitala nie ma najmniejszego sensu jak badasz cukier w domku, przecież nic innego Ci tam nie zrobią, wiem bo byłam w poprzedniej ciąży na 2,5 doby ale tylko dlatego że nie mogli mi przeprowadzic obciążenia 75g (wymiotowałam). Pogadaj dobrze z lekarzem o skierowaniu do poradni diabetologicznej i on będzie miał czyste sumienie i Ty nie będziesz się musiała kłaśc do szpitala :tak:

Do góry