reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dzień doberek :)
u nas dzis nie ma parówki ale pewnie bedize padać bo powoli się chmurzy oj padać se może oby burzy nie było tylko ....
maluszek wczoraj dał o sobie znać i już dziś rano też a jak mój chciał posłuchać to pokopał go po uchu heheh ..... ja dziś znowu dzień w domku no ale mam co robić trzeba kurze powycierać itd....
dorotka jakie masz super śliczne suwaczki :) chyba od niedawna cio?????????

reklama
Dzieki dziewczyny bardzo!!!!! Strasznie sie wzruszyłam, że mnie tak wspieracie! Niesamowite! I znowu sie poryczałam, bo w domu takiego wsparcia niestety nie dostałam!

Tak jest - dużo zależy od dyrekcjii od jej interpretacji przepisów. Mój poprzedni dyr nie robił żadnych problemów. Ale teraz mam okropną formalistke, w dodatku bardzo niemiłą. Za 2 tyg. jestem umówiona na telefon z lekarzem i wtedy z nim porozmawiam na temat przerwania L4. Czy może to zrobić i na jak krótko. I wtedy zdecyduje, czy przerwać w czerwcu, czy może podczas wakacji. A Formalistke później tylko powiadomie o decyzji. Zorientuje sie jeszce, czy moge liczyc na jakąś porade prawną w tym zakresie!

Jeszcze raz baaaaardzo wam dziekuje! Już mi lepiej!

Witam przy kawusi.
Tak was poczytuje i pozwole się tak wtrącić.
Pracuję w kadrach chociaż inna dziedzina więc o staży nie napiszę. I z tego co np. jest u nas nie mówię o stażu tylko generalnie o L-4 to sumuje się okresy L-4 jeśli nie ma przerwy co najmniej 60 dni od jednego do drugiego. I jest ten sam symbol choroby. Poza tym wracając do pracy po l-4 dłuższym niż 30 dni obowiązuje zdolność do pracy, której Ty napewno nie będziesz miała nie wiem czy jakiś ginekolog podejmie napisać się , że jesteś zdolna w takim miesiącu ciąży. Ale nie wiem jak to jest z nauczycielami. Chociaz Kodeks Pracy jest jeden ale jednak są dodatkowe przepisy, które regulują pewne sprawy nas też takie obowiązują. Więc zoorientuj się pod tym kątem jeszcze.

Ritka idż do pip-u po poradę! Ja tak zrobiłam bo też miałam niemiłą scysję z dyrektorką:dry:ale wszystko skonczyło sie dobrze!!

Witam dziewczynki..dopiero wstalam heh..synus obkopal mnie ok 5 rano az sie zdziwilam ze tak wczesnie.

Ritka bedzie dobrze zobaczysz:)

Jak nie macie przepisu na pampuchy to jest prosty bo ciasto drozdzowe i pozniej wykrajac kolka szklanka..garnek z wrzaca woda obwiazac pielucha albo scierka do naczyn i ukladac bulki przykrywajac miska blaszana.

dzisia jade z moim psiakiem do weta na usuniecie mlecznych zebow..juz sie boje;/

Witam z rana !!
Wlasnie sniadanko zjedzone i kawusie pije.Cos mnei dzisaj rano zmulilo i przywitalam sie z muszla klozetowa....no ale juz lepiej sie czuje:).Prysznic juz wziety ide zaraz tylko zazuce pare walkow na glowe i poczytam co tam u was!!
Milego dnia i udanych wizty mamusie!!

ja tez czuje ruchy najczesciej wieczorem albo rano bo podejrzewam ze przez moja aktywnosc w ciagu dnia synus sobie spi hehe..

zrobilam bulki na parze czy inaczej pampuchy i zjadlam ze smietana i jagodami..pycha:)) dopchalam sie lodami i ide sie polozyc..dalej mnie boli z lewej strony pod zebrami i zaczynam sie denerwowac;/

milej nocy zycze mamusie:*

Robisz takowe sama czy kupujesz te gotowe??? Nigdy nie jadłam pampuchów, ale mi narobiłaś smaka ;))

My mamy teraz malowanie, robimy sobie sypialnię z byłego pokoju teściowej (wyprowadziła się). Kupiłam farbę lateksową ze Śnieżki bo tylko tam znalazłam kolory na których mi zależało i coo?? Porażka - są o wiele ciemniejsze niż chciałam. Zawsze wszystkim mówiłam że śnieżka ma najgorsze farby a tu.. pomyslałam NOWOŚĆ - hmm może coś ulepszyli?? Noi mam ;)
Do tej poru spaliśmy z synkiem w jednym pokoju, tu łoże sypialne, wielka szafa a tu jego łóżko stolik z Ikei i zabawki. Najbardziej drażniło mnie to jak przychodziły dzieciaki do mojego syna i skakali po łóżku. Teraz zrobię osobno sypilanie noi jego pokój. Wreszcie zapanuje jakiś ład i porządek ;)))

witam i ja :-)
Ritka z tym powrotem do pracy to jest tak (przynajmniej tak było w moim przypadku), że po nieobecności dłuższej niż miesiąc (chyba dłuższej niż 33 dni) spowodowanej chorobowym dostałam zaswiadczenie od lekarza prowadzącego, że mogę wrócić do pracy i z tym zaświadczeniem musiałam się stawić do lekarza medycyny pracy, który to wystawiał właściwą zgodę.. bez niej nie mogłam wrócić do pracy... proponuję Ci przedzwonić do zusu, pipu i gdzie się da żeby mieć pewność jak sprawa wygląda...
buziaki na dobry dzień

Robisz takowe sama czy kupujesz te gotowe??? Nigdy nie jadłam pampuchów, ale mi narobiłaś smaka ;))

sama robie a kupne jadlam tylko raz..wole jednak swojej roboty..:)

My mamy teraz malowanie, robimy sobie sypialnię z byłego pokoju teściowej (wyprowadziła się). Kupiłam farbę lateksową ze Śnieżki bo tylko tam znalazłam kolory na których mi zależało i coo?? Porażka - są o wiele ciemniejsze niż chciałam. Zawsze wszystkim mówiłam że śnieżka ma najgorsze farby a tu.. pomyslałam NOWOŚĆ - hmm może coś ulepszyli?? Noi mam ;)
Do tej poru spaliśmy z synkiem w jednym pokoju, tu łoże sypialne, wielka szafa a tu jego łóżko stolik z Ikei i zabawki. Najbardziej drażniło mnie to jak przychodziły dzieciaki do mojego syna i skakali po łóżku. Teraz zrobię osobno sypilanie noi jego pokój. Wreszcie zapanuje jakiś ład i porządek ;)))

kurde faktycznie z ta sniezka rozne sa ekscesy..my tez szykujemy sobie pokoj dla naszej trojki bo moj pokoj jest maly a chcemy pokolei remontowac pomieszczenia bo dom ogromny;/ i wlasnie zastanawialam sie nad kolorem i wymyslilam wrzosowa doline z duluxa..fajnie bedzie wygladac pokoj z seledynowymi dodatkami typu zaslonka czy roleta.

reklama
Ritka, pozwolę sobie jeszcze`na kilka zdań. Co do porady prawnej to warto skorzystać, ale nadal myślę, że rozmowa z dyrekcją jeszcze raz mogłaby się przydać. Nie wiem jak jest ta Twoja p. dyr., poza tym, że jest formalistką może ma jakieś uczucia.
Powiem teraz z tej drugiej strony, nie byłam dyrektorem, ale byłam przez kilka lat wice i wygląda to czasem tak, że jak kobieta w ciąży jest od początku na L-4 i przez kilka miesięcy nie pojawia się, aby porozmawiać na temat "co dalej" to czasem dyrekcja myśli, że takiej osobie nie zależy, tym bardziej, że w marcu trzeba przygotowywać organizację roku szkolnego, teraz niedługo koniec stażu i postępowania kwalifikacyjne. Zapewne dyrekcja przeglądła teczki stażu i zauważyła że powinnaś kończyć staż. Czasem taka szczera rozmowa z dyr. się opłaca.
Je też musiałam przez to przejść tzn. sama zamiosłam pierwsze L-4 i porozmawiałam z dyr., że prawdopodobnie będę na ciągłym l-4, żeby wiedziała na czym stoi. Nie powiem, żeby to była łatwa rozmowa, kosztowało mnie to wiele...
Trzymaj się:-)

Do góry