reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Jeszcze raz się pojawiam. Rozmawiałam przed chwilą z swoją kadrową i tak jak zatytowałam z KN, jeśli L-4 wraz z macieżyńskim przekracza okres roku, to staż tzreba powtórzyć, jedynie urlop wypoczynkowy daje przesuniecie stażu o czas jego trwania.

reklama
witam się i ja już po wizycie u gin. i jestem tak wściekła że szok... naczekałam się jak głupia 2,5 godziny a jak już weszłam do tego lekarza to mi powiedział że mnie dziś nie będzie badał i że mam przyjść za tydzień bo dopiero za tydzień kończy mi się L-4 i zdecydujemy czy dalej będę brać luteinę... taka jestem zła że jeszcze nie mogę się uspokoić masakra jakaś!!!!!

dziewczynki powie mi któras doswiadczona mamuśka czemu pomimo tego że dużo piję wody nie siusiam za dużo? wcześniej to non stoper byłam w kibelku a teraz czekam długo aż mi sie naprodukuje ......

dziewczynki powie mi któras doswiadczona mamuśka czemu pomimo tego że dużo piję wody nie siusiam za dużo? wcześniej to non stoper byłam w kibelku a teraz czekam długo aż mi sie naprodukuje ......

a puchniesz czy nie
bo moze zaczynasz wode zatrzymywac
albo maluszek nie naciska na pechesz i nie chodzisz tak czesto do kibelka

Witam!

Ritka co za przepisy. Mam nadzieję, że jakoś wybrniesz z tej sytuacji bo szkoda byłoby rzeczywiście tego stażu. Swoją drogą czy to nie oburzające, że w sytuacji kiedy kobieta jest w ciąży ma tak mało praw? :angry:

85justyna jak to się mówi są ludzie i parapety ... ten lekarz widocznie to drugie :crazy:

Dzisiaj w nocy znów miałam migrenę ale sama jestem sobie winna bo znów przestałam więcej pić. Od dzisiaj nadrabiam.
beti ja jak piję dużo to też AŻ tak dużo nie siusiam... chodzę niby często bo Mały ciśnie na pęcherz ale czasami to tylko kilka kropek i koniec ;-)

Pozdrawiam!

Justynko ale nie wolno sie denerwować. Współczuje potraktowania. Może poszukaj innego lekarza.
Ja sie właśnie dowiedziałam że dzisiejsze wizyty u reumatologa przesunięte są na sobote:-(
A ja miałam plany i cholera trzeba je odwołać.

a puchniesz czy nie
bo moze zaczynasz wode zatrzymywac
albo maluszek nie naciska na pechesz i nie chodzisz tak czesto do kibelka

nie dorotko nie puchnę ... a jak bym puchła to jak to by wyglądało? gdzie najbardziej? ja ciemna jestem i nie wiem....a co bedzie jak będzie mi sie zatrzymywać woda? to grozne?

Powiem ci,że mam podobnie mogę wypić 2 litry a do wc pójdę 3 razy w ciągu dnia od 10-22 i do rana mam spokój :)
No wyjątki są,że np jak T. wstaje do pracy o 5 to i ja do wc idę ale to sporadycznie naprawde.
Ja mam dodatkowo problem bo nie odczuwam pragnienia i tak pije bo piję a tak mogę i przez dwa dni zadowolić się szklanką soku :)
Staram się pic dużo stawiam sobie sok czy inne picie na widoku i chcąc nie chcąc po nie sięgam.

Ja już zakupy zrobione a większośc to niezdrowe jedzonko moje zachciewajki ehhhh

Witam:-)
Ja po śniadanku, właśnie podczytuje co u Was nowego. Dzidzia kopie jak szalona:-), chyba nie lubi jak za długo siedze. Bo jak sie położe i obserwuje brzuchol, to wtedy ani słychu, ani widu.
Jakoś nie mam weny do pisania. Cały czas myślami jestem z siostrą . Wczoraj z młodsza siostrą pojechałyśmy do niej. Leży biedaczka, nawet głowy nie mogła podnosić, tylko na boki ruszać. Znieczulenie przestawało działać i zaczynało ją boleć. Córci nie ma przy niej, może dzisiaj. Ciekawe jak to bedzie z karmieniem piersią?
Która z Was miała cesarke? jak to u Was z było? Bo już sis sie martwi, czy mała bedzie chciała cyca.

Justyna wcale Ci sie nie dziwie, że jesteś wkurzona. Tez bym była. A dlaczego czekałaś tyle czasu? Zazwyczaj każda z nas ma wyznaczona godzine.
Małgoś ale mi narobiłas ochoty na te pampuchy, chyba poprosze mame, to mi zrobi.

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

reklama
Moja szwagierka po cc miała problem z przystawieniem do cyca ale u niej było bardziej złożone bo miała komplikacje 2 tyg była na atybiotyku nie mogła karmic piersia a przez ten czas i mała przyzwyczaiła się już do buteki.
Trzymam kciuki za udane i jak najszybsze przystawienie malucha do cyca :)
Mykam posprzatać choć 1 pokój dla wczasowiczów a resztę jutro z T.
Pogoda do bani i nie ma co robic a jak siedzę to mi tak plecy bolą,że nie wiem muszę leżeć,albo być w ruchu.

Do góry