reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

maluszek popukał może z 4 razy ... troszke mało no ale może ma dziś ciche dni heheh :)
a też życzę miłej nocki jeszzce zrobie soczek z marchwinki i jabłek szklaneczkę na noc wypiję :)
buziaki brzucholki :)

no i soczek wypity :) jabłkowo marchewkowy :) cała szklaneczka wieksza niż normalna ale co tam bedę se żałować :) napewno nic sie nie stanie jak szklaneczkę dziennie będe se popijać :) a jeszcze pytanko jak smakuje sok z buraków? można taki se w sokowirówce wytworzyć heh?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry! Moje dziecko zwariowało i budzi się od kilku dni przed 06.00 :szok: (tutejszego czasu), a dziś moja kolej na wstawanie z Nią buuuuuuu :-(...

Ale nie ma się co smutać, udanego dnia życzę :-)

Witam już pośniadankowo. W domu siedzę dopiero kilka dni, a już nie wiem co mam ze sobą zrobić... Pogoda znowu nieciekawa, pewnie będzie kolejny duszny i deszczowy dzień. Ale dzisiaj mogę sobie już z empiku odebrać książkę którą zamówiłam, to będę miała co czytać. Zawsze czas szybciej zleci :) Dzisiaj i jutro, a później już weekend i to wolny od szkoły. Mam nadzieję, że będzie ładna pogoda w niedziele, bo już mamy plany na wycieczkę i spacerek :))
Miłego dnia i gratuluję udanych wizyt i poznania płci dzidziusiów.

Cześć dziewczyny!

Wczoraj byłam z wami, ale nie odzywałm sie ze wzgledu na paskudną depreche!
Dziś nie jest lepiej. A wszystkiemu jest winna moja wczorajsza wizyta w pracy.
Może wy mi poradzicie, jak mam wybrnąć z sytuacji?
Od końca stycznia jestem na L4 i postanowiłam wreszcie sie pokazać pod pretekstem dostarczenia zwolnienia. Pani dyr serdecznie mnie powitała, po czym oświadczyła, że jak wróce do pracy to bedziemy mieli kłopot, bo przepadnie mi staż. I zaczeła mi pod nos podkładać różne papierki z paragrafami. Ja zdebiałam i nic nie odpowiedziałam!
Zaznacze, że pracuje w szkole. w tym roku kończyłam staż na nauczyciela mianowanego,który ogółem trwa 2 lata i 9 miesiecy. Do końca zostało mi tylko 4 mies - bardzo mało. Ale w przypadku ciągłej nieobecności dłuższej niż rok cały staż mi przepadnie. Zastanawiam sie - może wrócić w czerwcu do pracy przynajmniej na tydzień? Ale czy gin bedzie mógł mi przerwać zwolnienie? Strasznie sie matrwie tą sprawą!!! I jak wytrzymam w pracy - tam ciagłe latanie po schodach, a ja przy tej anemii jestem ciagle zmeczona!

ritka nie bardzo się znam na przepisach, może poradź się jakiegoś kadrowego?? szkoda by było aby ten staż przepadł ale jak Twój powrót do pracy ma zagrażac maleństwu to myślę że gra nie warta świeczki. A z jakiego powodu masz zwolnienie?? Zagrożenie wcześniejszym porodem??

witam się porannie z herbatką zieloną z cytryną ale miałam dziś noc, masakra budziłam się co chwilę i z boku na bok ale o dziwo na razie jakoś nie zasypiam przed kompem. Muszę się dziś porządnie czymś zająć co by czas szybciej zleciał, a zajęć mam tyle że hoho a nic mi się robić nie chce :zawstydzona/y:

Witam :)
Ritka warto sie jeszcze dowiedzieć jak to naprawdę z tym stażem jest, bo szkoda aby praca poszła na marne :/ Bo w końcu troszkę sie napracowałaś na tego mianowanego.

kasialle ja też od jakiś kilku dni budzę się w nocy i wiercę :/ Nie mogę znaleźć sobie pozycji do spania a potem jak wstaje to głowa boli bo niewyspana. Ale takie uroki, z Miłkiem w ciąży to w 7-8 m-cu do 2-3 nad ranem siedziałam bo spać nie mogłam a potem spałam do 11-12 w dzień. Szok, bo ja nigdy tak nie śpię. Teraz nie mam wyjścia bo młody do szkoły ale może w wakacje sobie odbiję ;) To jeszcze miesiąc :)

melduje sie:tak: czasami was podczutuje ale nie mam czasu i chyba weny by pisac, wykanczamy dom i remont powoli wykancza nas.:baffled:

brzuch mi urosl do rozmiarow kosmicznych i tylko brzuch wiec wygladam smiesznie:sorry2: jak na 7/8msc,ludzie sie pytaja czy zaraz rodze, czy aby nie walnelam sie w obliczeniech:szok::szok::szok:

ciekawe jak bede wygladac we wrzesniu, moglaby mi bardziej dupka urosnac by troche przewazyc ten globus z przodu,bo inaczej bede sie przewracac jak wanka wstanka:-D

oprocz tego lykam prochy na niedoczynnosc tarczycy i paskudne zylaki:crazy:
ale Gabi zdrowiutka raczej bo bardzo ruchliwa,sadzac po rozmiarach mojego arbuza rosnie sobie spokojnie i jest bardzo aktywna:tak:

pozdr was i kazda z osobna:happy:

dobrze ze wkoncu sie odezwalas
jak Ci pisac nie chce to melduj czasami ze zyjesz,oki

Lilu, dobrze, że z Twoją Małą już ok.
Co do termometrów to ja mam jak Dorotka, microlife i jestem zadowolona.

firma solidna,ja naprawde go polecam

ritka nie bardzo się znam na przepisach, może poradź się jakiegoś kadrowego?? szkoda by było aby ten staż przepadł ale jak Twój powrót do pracy ma zagrażac maleństwu to myślę że gra nie warta świeczki. A z jakiego powodu masz zwolnienie?? Zagrożenie wcześniejszym porodem??

Ritka i ja sie nie znam,podpytaj jakiegos kadrowego TA JAK Kasielle napisala

DZIEN DOBRY

mialysmy isc na zakupy ,ale na dobre sie rozpadalo

Dziewczyny doradźcie mi co kupić siostrzenicy męża na roczek?
Zależy nam na czymś ekstra bo mała już chodzi, znaczy drepcze z podpórką i chcemy żeby to było coś takiego co jej sie bardzo przyda i rozwinie dalsze zdolności.
Ja pamietam ze na roczek bratanicy kupilismy taki jezdzik. Uzywala go do 3 roku zycia. Raz mojemu chrzesniakowi kupilismy cos takiego Geschenkefinder - TOYS"R"US to byla tez super zabawka. Tylko to chyba nie bardzo na roczek;-)
Hejka Mamuśki!
Chciałam tylko dać znać, że wczoraj dostałam pismo ze szpitala z zaproszeniem na pierwsze zajęcia Szkoły Rodzenia w... poniedziałek! Byłam strasznie zaskoczona bo nie spodziewałam się, że to tak szybko :szok: :szok: :szok:
Super. Ja musze wreszcie sie dowiedziec, jak to wyglada u mnie.

hejka brzuchacze:))
Wiecie co chyba mam zgage!! piecze mnei w gardle....nigdy nie mialam(raz w ciazy jak bylam z corka)mowia jak sie ma zgage w ciazy to dziecku wloski rosna:)i chyba to prawda bo corcia sie urodzila kudlata:))
Alez mam chec na arbuza!!albo truskaweczki ...yhhh no tzreba sie tylko smakiem obyc !!
Ide ogarne kuchnie i ligam przed tv.Milego wieczorku do jutra!!

Dziewczyny mnie zgaga tez ostatnio meczy. Niewazne co zjem:szok: A wczesniej nigdy nie mialam.
Co do arbuza właśnie z 0,5 kg wszamałam i wcześniej też 0,5 kg - mam na niego straszną ochotę, codzień praktycznie jem :) No ale lepsze to niż inne słodkości :)
Robicie mi straszna ochote na tego arbuza, a u mnie dzis wszystkie sklepy pozamykane, bo swieto:angry::angry::angry:

ja tez czuje ruchy najczesciej wieczorem albo rano bo podejrzewam ze przez moja aktywnosc w ciagu dnia synus sobie spi hehe..

zrobilam bulki na parze czy inaczej pampuchy i zjadlam ze smietana i jagodami..pycha:)) dopchalam sie lodami i ide sie polozyc..dalej mnie boli z lewej strony pod zebrami i zaczynam sie denerwowac;/

milej nocy zycze mamusie:*
Malgos pampuchy mmmm pychota. Kurcze kiedy ja wreszcie znajde czas na porzadne gotowanie, a nie tylko byle szybko cos zjesc:-(

Ritka ja niestety tez nie pomoge. Moze podzwon po urzedach i dopytaj jak to dokladnie jest.

Witam porannie. Ja dzis mam wolne, bo jest swieto. Wczoraj wrocilam z pracy z ogromnym bolem brzucha. Nie wiem czy to od tego, ze bylam bardzo glodna, czy cos innego. Nawet mialam problem zeby sie polozyc, bo tak mnie bardzo klulo. Jak sie polozylam, to mi sie troszke przysnelo. Mezus przytulil sie do mnie i spalismy tak od 18 do 20:-p Potem troche sie pokrecilismy po domu i ja o 22 znow padlam:szok: Wyspalam sie chyba za wszystkie czasy, bo dzis wstalam dopiero o 8.
Wczoraj mielismy jeszcze podjechac na zakupy, zeby dzis bylo cos na obiad. Dzieki naszej drzemce idziemy dzis na pizze;-)
Milego dnia brzuchatki

reklama
Do góry