reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Nooo, pojadałm, Młoda nadal śpi, więc mam chwilkę luzu ;-)!

Ja również na gardło polecam Tartum Verde :tak: i syrop z cebuli do tego no i oczywiście bardzo dużo herbaty z sokiem malinowym lub z cytryną! I zdrówka życzę :tak:

Tak mnie wczoraj przeraził wynik pomiaru moje brzucha, że dziś musiałam zrobić to jeszcze raz, ale rano, po przebudzeniu (a nie po obiedzie :-p;-)) i wyszło 97 cm i jakoś mi się tak lepiej zrobiło jak zobaczyłam, że stówki jeszcze nie przekroczyło :-D:-D:-D taka mała rzecz a jak cieszy :-D:-D:-D

reklama
...
Dorotka a Ty wiesz juz jaka płeć??? Ominęłam cos??????

no co Ty juz dawno Ci podawalam
i sama mnie na liste wrzucalas

Ten wątek styczniówek 2011 naprawde stał się sławny... kurcze dobrze że u nas nie ma nikogo takiego :-) a swoją drogą to ta blondi to ma syna z grudnia 2009 i on przesypia jej noc od 19-tej do 8 rano... nie wiem może jestem głupia ale myślałam że dzieci budzą się w nocy na jedzenie...

generalnie to no komend dla tej laski

Witam porannie :-)
Wczorajsza wizyta Ok, pessar i moja szyjka ma sie dobrze, lekarz mnie pocieszyl, ze sie ustabilizowala, wiec ufff :) Ale nospa nadal 3 x dziennie, dostalam juz skierowanie na cukier z obciazeniem, ale mam zarobic dopiero za tydzien.Oprócz tego przytylam znowu 1 kg, czyli juz spokojnie 5 na plusie, buuu :-\ I puchna mi nogi, oczywiscie rada- lezec z nogami do gory, duzo ;-):)

gratki

To jestes szczesciara. Ja wlasnie wymienia plombki w szóstkach, juz 3 ząbek robię i sporo czyszczenia bylo i o znieczuleniu nie chcieli slyszec, nawet za dopłatą. Nie daja, proponuja zrobic to tuz po porodzie, jesli bedzie potrzeba np kanałówki, z mala dziurka tożto nic nie boli ;-) Dodam ze lecze i przegladam ząbki w Akademii Medycznej , zreszta chodze tam od dziecka, bo mialam dystrofie szkliwa i mam do nich duze zaufanie.Pytalam stomatologa z ojej poradni o znieczulenie, takze powiedzial ze sie nie podejmie....wiec juz sama nie wiem, niby mozna jakies specjalne. ?

na akademi medycznej wiedzą co robia,ale jesli chodzisz do kogos starszego to wcale nie dziwie sie ze nie chce Cie znieczulac,ja w 2 trymestrze znieczulam swoje pacjentki i sama bylam znieczulana podczas kanalowki ktora mialam w sumie w 12tc
podpytaj teraz po zakonczonej organogenezie spokojnie pol ampulki dla Towjego komforu

WITAM DZIEWCZYNY,W KONCU JESTEM UŚMIECHNIĘTA I ZADOWOLON PO WIZYCIE, TAK WIEC NA 100% DZIEWCZYNKA-CZYLI JULIA POZOSTAJE :-):-):-)
LEKARKA OKREŚLIŁA MAŁĄ JAKO WZORCOWĄ ,JEST IDEALNIE PROPORCJONALNA,SERDUSZKO OK( 4 PRACUJĄCE KOMORY WIDOCZNE) ŻOŁĄDECZEK JEST PĘCHERZ MOCZOWY OK,MÓZG OK ,MOŻNA BY BYŁO DŁUGO PISAC ALE NAJWAŻNIEJSZA ZE ANATOMIA ZOSTAŁA OKREŚLONA NA PRAWIDŁOWĄ ,MOJA KRUSZYNKA JUŻ MAIŁA TAKIE POZYCJE :-DTRZYMAŁA RĄCZKE POD BRODĄ,SSAŁA KCIUK,COŚ WSPANIAŁEGO MIERZY OD GŁÓWKI DO PUPKI 17 CM I WAZY 498gr:-D:-D:-D
NO JEST POPROSTU BOSKA,LEKARKA POWIEDZIAŁA ZE PRAWDZIWA MAŁA MODELKA TAK SIE USTAWIAŁA,NORMALNIE JAKBY WIEDZIAŁA ZE JEST PODGLADANA:tak:

DZIEWCZYNY WKLEJE FOTKI NA WĄTEK.

PRAGNĘ WAM PODZIEKOWAC ZA TRZYMANIE KCIUKÓW I PODNIESIENIE MNIE NA DUCHU,:tak:JESTESCIE KOCHANE

gratki super

ja mam badanie na każdej wizycie

mnie tez na kazdej musowo macanko plus w sumie to mi 3 razy juz usg robil

Witam wszystkie w ten cieplutki dzionek:-):-)

Wczorajsza wizyta przebiegła pomyślnie, szyjka się trzyma, maleństwo zdrowe, lekarz twierdzi że na 100% dziewczyna:-):-):-):-)
Mała waży 544g:tak::tak:
28 maja wybieram się na usg połówkowe, zbadamy ją od stóp do głów:tak::tak:
Wszystkim brzuchatkom gratuluję udanych wizyt a tym które trzymały kciuki ogromne dzięki:-):-)

gratki

A ja dopiero teraz..
Małemu wychodzą dwie czwórki górne na raz i biedak męczy się, ale dzielny jest:-)
Karolina jak czytałam Twojego posta to aż ciarki mnie przeszły:-):-):-):-) cieszę się ogromnie!! Pogłasiaj brzusio ode mnie;-);-);-)

biedaczek ,caluski dla malutkiego podejrzewam jak sie meczy,moja cora przechodzila ząbki okropnie

mi zagląda co miesiąc.

DZIEWCZYNKI DZIĘKUJĘ ZA KCIUKASY- SĄ MAGICZNE

jestem po usg , Lenka zdrowiutka,śliczna....wszystkie pomiary ok.(swoją drogą bardzo dużo tych parametrów- też tak macie?)
Odetchnęłam, jestem bardzo szczęśliwa...
moje usg również trwało ok. 20 minut, ale ufam mojemu lekarzowi,bo to jeden z lepszych specjalistów w Wa-wie.
W klinice otrzymałam też ogromną reklamówkę"bezpłatny zestaw dla kobiet w ciąży-usg połówkowe"- masa próbek dla mamy i dzidziusia, książek, poradników, proszki do prania itp.a najbardziej rozśmieszyła mnie paczka maszynek jednorazowych
wilkinsona z napisem"chłopiec czy dziewczynka?-bez względu na wynik przygotuj się na walkę o pocałunki"-prezent dla tatusia.
mam też śliczną płytkę jak mąż wróci to mi ją wgra to wam pkażę moją córeczkę...

BIORĘ się za sprzątanie, bo przecież samym szczęściem żyć nie można, choć z obiadu mąż mnie dziś zwolnił- przeszedł na dietę
życzę wam miłego dnia

super gratki

I mam jeszcze pytanko do naszej wątkowej stomatolożki :-D na jednym zębie mam taką plamkę, odpryśnięte szkliwo ( chyba) co można z czymś takim zrobić poza licówką?

Dziewczyny zapisujecie się do szkoły rodzenia? bo to już chyba czas :zawstydzona/y: ja na razie się rozglądam :baffled:

Msdracula wiesz dla malego odprysku nie robilabym ja osobiscie licowki,mozna to delikatnie spolerowac lub w ostatecznosci nalozyc ociupinke materialu na swiatlo w miejscu odprysku,licowka pokrywa sie calą powierzchnie wargową zeba

co do szkoly rodzenia to u mnie zajecia rozpoczynaja sie od 26tc,ja mialam z cora chodzic ale poniewaz byly tylko ww wtorki po poludniu a wtedy w pierwszej ciazy mialam we wtorki popoludniowke wiec nie chodzila,teraz po pierwszym porodzie juz raczej nie bede chodzic

witam popoludniowo

po pracy troszke zmeczona
corcia usnela
zmykam i ja sie polozyc

Dziewuszki jestem stylistką paznokci żelowych ale pomysły mi się wyczerpały :wściekła/y::wściekła/y:wyślijcie jakieś linki z pazurkami najlepiej zdjątkami bo nie wiem jakie sobie zrobić:(:(:-:)-(

z góry dziękuje:):-p:-p
Zajrzyj na wizaz, Wizaż.pl / Strona główna - Wizaz.pl
wejdz na paznokcie i tam jest calkie setki zdjec wyslanych przez dziwczyny. Ja tam jestem od 2007 roku, ale malo sie udzielam, za to podczytuje. Warto, bo to kopalnia wiedzy o urodzie. Dzidziusiowy watek tez jest ale nie uczestnicze, jestem tylko tutaj :D It ak tyle czasu to pochania, ale jakie mile :-)
Dorotko, bardzo dziękuję :D Czyli poproszę o pół ampułki, bo czeka mnie kolejna szóstka do roboty, może kanałowe.
Pędzę na babski comber, trzymajcie się cieplutko, do wieczorka ! :D

No i posprzątałam...nareszcie,bo to już o "pomstę do nieba" wołało;)hihihiih.Miałam trochę ograniczyć jedzonko,ale no...łazanki z kapustą wygrały hahahhaha.Cieszę się,że u was wszystko dobrze wizyty,z maluszkami wszystko ok to najważniejsze:).Ja na ból gardła stosowałam wodę utlenioną:0,5 łyżeczki wody utlenionej na szklankę letniej wody.Smak obrzydliwy,ale efekt natychmiastowy!!!.Idę pooglądać "Rozmowy w toku"śmieszny temat dzisiaj jest:).

Witajcie, ja dziś już padam na zęby a do wieczora jeszcze tyle godzin :-(
Kerna, przechodzimy teraz to samo co Wy ... Jasia boli strasznie. Teraz śpi, ale co 15 minut budzi się z płaczem.

Dzieki kochane za odpowiedzi. Rozmawialam z kolezanka i ona tez chodzila do tego samego ginka co ja i on jej powiedzial ze na usg widzi wszystko i kiedy niepokoi go wyglad szyjki to dopiero wtedy bada ginekologicznie..hmm.. ale teraz jak bede to sama zapytam bo mnie to zastanawia. tak samo jak nie zalecal mi witamin bo jest przeciwnikiem a kolezance kazal brac Falwit mama..no badz tu madrym i zrozum takiego czlowieka..grr..tymbardziej ze place za wizyty bo chodze prywatnie.

Ja to mam dziś pecha.
Poszłam do miasta wracam a tu burza a ja miałam kompa włączonego tak w te pędy i do domu jestem w domu przestało grzmieć nosz...
Wysłałam dzis maila do szkoły rodzenia, ale nie dostałam odpowiedzi.
Chcę zaliczyć tylko praktykę czyli ćwiczenia a wykłady z teorii już nie więc to 9 godzin zamiast 18 i połowa taniej.
Ciekawe ile zapłacę i od kiedy będę mogła się zapisać...

malgos doczytalam dokladnie jak to jest u mnie. W kalendarzu ciazy przewiduja 5 wizyt podczas ktorych jest badanie ginekologiczne. Wtedy co mnie bolalo pod zebrem byl akurat tydzien, kiedy to badanie wypadalo, takze od razu bylo polaczone. W miedzy czasie mam dodatkowe badania USG. A ta glukoze kaza mi pic miedzy 25 a 28 tygodniem ciazy, czyli na nastepnej wizycie.
Zmykam do domku, jestem glodna jak wilk
Milego popoludnia

Witam!
Tez dzisaj juz padam na twarz!!spac mi sie chce ale do snu to jeszcze troche...Dzisaj na allegro zamowilam 15 pieluch tetrowych chyba starczy tyle na co mi wiecej..Jak juz sie dowiem co tam w brzuszku mieszka zaczne szalec z zakupami:))
Ale zastanawia mnie tak jaki plyn kupicie dla noworotka do kompieli i czy szampon tez?ja mysle o tym ale czy noworodka mozna tym balsamem kampac? J&J SOOTHING naturals Balsam nawilżający 250 (1033588699) - Aukcje internetowe Allegro
i napewno po kazdej kampieli bede oliwkowac dzidzi.

reklama
Do góry