reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

co za znieczulica jak tak czytałam te wasze sytuacje to wręcz niedowierzałam...ja na szczęście nie miałam takiej sytuacji...masakra...

reklama
chętnie popatrze ,to świetny pomysł, zrobić taki film.

u mnie zaraz będzie burza:wściekła/y:
Lenka kopie coraz mocniej, czy wam brzuszki też falują?
Ugotowałam dziś młodą kapustę z koperkiem ,bo mam na nią dziką ochotę

Monia to jest link do tego filmiku, obejrzyj koniecznie
[video=youtube;czkX_Htpy0Y]http://www.youtube.com/watch?v=czkX_Htpy0Y[/video]

A u mnie pewnie zaraz bedzie burza, strasznie sie zachmurzyło:(

To mnie uspokoiłyście dziewczyny. Bo już miałam chore myśli, że może znów poród za wczesnie itd... panikara ze mnie widać się zrobiła.
A co do braku uprzejmości to ja już nie liczę ze ktoś mnie przepuści w długiej kolejce czy ustapi miejsca. Najgorsze są stare babcie, jeszcze same poproszą ciężarne żeby ja przepuściła ehh
Ale 3tyg temu jak czekałam długo w kolejce do lekarza to spotkałam się z niesamowitą uprzejmością. Synek zaczął się strasznie wyrywać do okienka od rejestracji. Wzięłam go na ręce i mu pokazywałam co chciał(a waży 16kg, nie chodzi). Jedna kobieta zobaczyła że mi ciężko, ze jestem w ciąży i zaczęła sie bawić z moim synkiem, wzięła go na ręce i nosiła chyba z 15min:szok::szok::szok:

A opowiadałam Wam jak mnie potraktowali kanarzy? Wracałam z rehabilitacji z synkiem. Byłam w ciazy ale nie było jeszcze widać brzuszka. Zaraz po wprowadzeniu wózka zrobiło mi się słabo, oparłam sie o barierkę i wózek i czekałam aż mi przejdzie. Po chwili słyszę "bilety do kontroli". Nie zdążyłam odbić biletu, zaczęłam się tłumaczyć a oni żebym nie utrudniała, wezwali policję. Wystawili mi mandat w wys. 200zł:angry::angry:

Jeszcze pytanko do tych, ktore mialy juz ten test obciazenia glukoza - bo mnie to czeka w tym tygodniu: czy musze isc na czczo? czy moge w dowolnym momencie dnia?

Pozdrowionka.

nie dosc ze na czczo to wieczorem dnia przed badaniem nie polecam jedzenia slodyczy

co do powtarzalnosci badania to robi sie tak
najpierw 50 glukozy i po godzinie pobranie,jesli wieksze niz chyba 180 to nastepnego dnia 75 glukozy i pomiar po dwoch godzinach
jesli i to zle to kzrywa cukrowa w szpitalu

cześć dziewczyny!!!
Jeszcze nie przeczytałam wszystkich postów od piątku ale już chciałam wam napisać, ze jest lepiej:tak:
BARDZO DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM KOCHANE ZA TE KCIUKI!!!!!!!!!!
Cały weekend leżałam, CAŁY(!!!!!!!!!) skurcze mnie atakowały okropnie, czasami nawet w łóżku przewrócić się nie mogłam:-(, płakałam, humor miałam taki, ze na forum nawet nie chciałam wchodzić, żeby nie psuć atmosfery, ale jest zdecydowanie lepiej. Myślę, ze w końcu ta luteina zaczęła też działać, skurcze zmniejszyły się o 90% i powoli wracam do życia.
Jeszcze raz dzięki dziewczyny!!!!
Jak przebrnę przez to co napisałyście w weekend to się odezwę:-D

super wiesci

witam! melduję się cała i zdrowa :-) trochę mnie nie było, ale problemy z netem miałam :wściekła/y: nie dam rady was nadrobić tyle naprodukowałyście :szok:
Kurcze mnie ostatnio dopadła bezsenność :crazy: no nie śpię już od paru dni :baffled: i chodzę jak zombi :wściekła/y:

dobrze ze jestes

a swoja drogą
ANJA 78 HOP HOP ODEZWIJ SIE BO DAWNO NIC NIE PISALAS

:-)Witam po polowkowym badanku.
Wszystko super, dzidzia zdrowa jak rydz i jest CHLOPCEM
Wazy ok 512 g i ma 28 cm dlugosci ( chlop jak dab):-):-):-)
Nareszcie moge kupowac ciuszki i plyne w blekit.

Sarra i Mysia gratuluje Chlopakow :) !!!

gratulacje dziewczyny synusiow

Witam sie po krótkiej nieobecnosci...
Gratuluje udanych wizyt dziewczeta.
Ja dzis tez po usg, Synuś wazy 400g, gin mówi ze prawidłowo:-) I wszystkie inne parametry tez w normie. Zdrowy malec:tak:;-)
Zaraz wklejam fotki z 4d na odpowiedni wątek, na jednym nawet sie usmiecha:-D
Bardzo grzeczny był i ladnie pozował...za to teraz fika i podkopuje mamusie;-)
\

gratki syncia przeogromne

gosiu szczerze nie zauwazyłam pytania o sutki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Z moich siara wypływa juz od dwóch miesięcy:tak:oczywiście w malutkich ilościach:tak: Jakbyś nie była w ciąży to miałabyś zmartwienie, ale w tej sytuacji to jak najbardziej normalne:tak::tak:

co do tego pytania to mnie nawet wiecej niz 2 miesiace wyplywa przezroczysta wydzielina z sutkow po ucisnieciu oczywiscie sutka
malo tego od jakiegos tygodnia dodatkowo oprocz przezroczystego leci jeszcze takie bezowe gestrze wiec to juz zaczyna sie produkcja

Kerna grunt to poczucie humoru,masakra jakas

to teraz ja
u zakaznika oki
mam pokazac sie jeszcze raz kolo 32 tc,tzn myslalam ze wyjazd bedzie tylko jeden,ale bede miec wyjazdy dwa bo 10 lipca mam jechac na samo pobranie krwi,a 26 lipca na ostatnia wizyte przed porodem
zmniejszyl mi dawke z 3 razy 3mln,na 2 razy 3mln wiec juz lepiej
calusy dla wszystkich
spadam do lozia bo od 5 nie spie,przyjelam 10 osb w pracy i ledwo zyje
milego wieczoru
jutro tez wieczorem sie odezwe bo lece po pracy do fryzjera
buziaki

gosia211 ostatnio też nieco zaniepokoiłam się bo z piersi sączyła się siara... w sumie słyszałam że może tak być ale nie wiedziałam że tak wcześnie ale moja mama mnie uspokoiła że wszystko jest ok :-)
Witam wszystkie brzuszki i mamuśki i od razu wszystkim gratuluję synusiów :-) i udanych wizyt u lekarza ja mam wizytę w czwartek i nie mogę się doczekać... mam nadzieję że odstawi mi niektóre leki albo zmniejszy dawkę...

witajcie. ja po weekendowej przerwie dopiero znalazłam czas żeby z Wami pobyć.. Nadrobiłam z grubsza te 22 strony które przybyły od mojej ostatniej wizyty...
Co do siary to u mnie jeszcze nic nie wypływa, ale wreszcie mój biust się powiększa :-) Wogóle to moje maleństwo to leniwe jakieś, bardzo mało się rusza, za to starsze nadrabia za dwoje i ledwie na zakrętach za nim wyrabiam.... :-/
Gratuluję mamom poznania płci, zazdroszczę!!!
Ja przeżywam jakiś kryzys, cały czas chodzę wściekła, kłócę sie z mężem o wszystko i już sama mam siebie dość. Jestem zła na siebie,że nie radzę sobie ze swoją złością... ah...

A ja zgłąszam sięz okropnym bólem kości ogonowej:wściekła/y: Jak tylko coś więcej pochodzę to od razu mi się odzywaja plecy..nie mogę wtedy ani wstać, ani chodzić i nawet jak leżę to boli:dry:

Olga bo brzuchatki są sexy;-);-);-)
Dorotka super!! Jedna dawka mniej!! Ale ta juz zostaje Ci do końca??

reklama
A ja zgłąszam sięz okropnym bólem kości ogonowej:wściekła/y: Jak tylko coś więcej pochodzę to od razu mi się odzywaja plecy..nie mogę wtedy ani wstać, ani chodzić i nawet jak leżę to boli:dry:

Kerna, witaj w klubie. Unikaj lezenia na plecach, długiego schylania się...tyle Ci mogę doradzić. U mnie to już dochodzi do tego, zena srodku chodnika muszę przykucnąć bo nie daję rady iść jak mi ból wejdzie. do tej pory bolał tylko posladek, a teraz wchodzi mi na prawą nogę. okropne uczucie..

Do góry