reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ej dziewczyny spokój na forum! dawajcie jakies pozytywne fluidy a nie same negatywne! Piszecie same najgorsze scenariusze swojej ciąży.
Wczoraj rozmawiałam ze swoją przyjaciółka (ma 7 miesiecznego synka), mówiła ze przez całą ciążę starała sie być radosna i szczesliwa i niedopuszczała zadnych złych mysli do siebie . Wierzy ze dzięki temu wszystko dobrze przebiegło i dzieciątko jest spokojne i radosne:-)

Ja wcale zle nie mysle;-)
Nie moze byc zle
Przeciez jestem zdrows, mloda i plodna kobieta:-D:-D:-D

reklama
No i doczytalam;-)
Ja dzisiaj zmeczona jestem, zreszta jak przez ostatnie dwa tygodnie..
Mdlosci tak jak jeszcze milam tydzien temu, tak teraz koniec.
Jedyne co to latam sikac jak glupia i to zmeczenie i sennosc:baffled:
Z pracy to bym mogla na stojaco zasnac

Oddalam dzisiaj zaswiadczenie o ciazy, dowiedzialam sie ze nie moge teraz pracowac w godzinach nocnych.
Jako ze 3go ide do lekarza i w pracy maja nadzieje ze l4 juz przyniose to kierowniczka zapowiedziala ze 1-4 luty mam wolne a potem dam znac;-)

Twoja beta jest calkowicie w normie
Normy bHCG i HCG
Przestan w koncu robic co dwa dni bete i sie stresowac.

Kerna rosnie powoli,ale skutecznie,nie martw sie bedzie dobrze:-)

A tak tylko napiszę w temacie moderatora. Jeszcze niedawno miałyśmy wybrać między sobą, zgłoszenie wysłałam, ale okazało się że moderatorki już mamy z góry przydzielone:baffled::baffled::baffled::baffled: trochę niefajnie:dry: Czyli nie będzie czyszczenia i układania naszego forum tak by było miło.....kurcze.chyba, że się tym zajmą.

pisz pisz na Ciebie i Julke:tak:

Oto moja relacja na gorąco
- dzisiaj lekarz byl zdecydowanie bardziej konkretny i juz mi nie gadał , ze wczesna ciąza i takie tam zbadal zrobil usg mam kolejne zdjęcie .... dzidzia rosnie widac od razu
- mam zakupic witaminki
-wyniki badan w normie
-musze teraz iśc do internisty stomatologa :no: i mojego ortopedy
- nastepna wizyta za 3 tygodnie
-zalozona karta ciązy
- porod policzyl na 03 09 2010

to super,a termin mamy na ten sam dzien:tak::-)

Dobra fotka :tak: :tak:

Niestety, ja miewam migrenowe bóle głowy. Takiego stanu nie życzę największemu wrogowi bo to jest naprawdę straszne. Bez tabletek nie da rady...
Przypomniało mi się, że Ginka mi powiedziała, że PARACETAMOL jest w ciązy dozwolony. Więc jak mus to mus... dzisiaj wyslę Małże po paracetamol tak na wszelki wypadek.

ja jak juz kawka nie pomaga,to lecze sie polowką apapu:tak:

Te dwie obce dziewczyny to właścicielki tego forum, i one są wszędzie automatycznie jako moderatorki. Wy macie wybrać między sobą i im zgłosić, to Was dopiszą ;-)
:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a ja sobie tak myślę czy nie będę mieć niemiłej niespodzianki i skurczy ponad dwa miechy wcześniej.........:baffled::baffled:

Kerna troszke wiecej optymizmu,moze az tak jak w poprzedniej ciązy nie bedzie i fasoleczka poczeka jeszcze z 8 tygodni,tego Ci zycze:tak:

Witam wszystkie wrześniowe ciężarówki:-)
Poczytuję Was od kilku dni i dziś postanowiłam się do Was przyłączyć. Ostatnią @ miałam 16.12.2009. Do gina idę 3.02, a do tego czasu kontroluję przyrost bety hcg (gin zaleciła) - w poniedziałek wynik 221,6, środowy 562,4 i dziś miałam kolejne bad, ale wynik dopiero po 15.00. Mam nadzieję, że przyrost jest prawidłowy i moje maleństwo czuje się dobrze. Dmuchamy z gin na zimne, ponieważ jestem po przejściach - jest to moja 4 ciąża (1 poronienie w 13 tc, 2 synek - obenie 6 lat, 3 poronienie w 6tc). Mam nadzieję, że tym razem wszystko skończy się dobrze.
Pozdrawiam:-)

gratki duze i witaj:tak:

Ja perwszą ciąże nosiłam za granicami PL i nikt mnie tam nie badał dowcipnie...:no::no::no::no: a tutaj już dwa razy! I to grzebanie, naciskanie..po cholere to!!!:confused: Nie wiem czy mam prawo odmówić badania???

w pierwszej ciązy pierwsze badanie wygladalo tak ze wugniotl mnie paluchami jak ta lala,nastepne co 4 tyg to tylko wzierniki:-D

teraz na pierwszej wizycie--zadnego gniecenia ,wziernika tylko od razu usg dowcipne:-D

Witam to ja się do Was dołączę. Jestem mamą rocznego Jacusia i we wrześniu zostanie On starszym bratem:tak::tak::tak:
Planowy termin to 23 wrzesień, czyli aktualnie kończę 6 tydz. ciąży:tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-DW sumie chciałam zaczekać do wizyty lekarskiej, żeby się do Was dołączyć, ale wyniki hcg nie pozostawiają wątpliwości:tak::tak::tak::tak:i ufam, że ciąża przebiegnie spokojnie, czego te Wam życzę drogie Wrześnióweczki:-):-):-)

witaj wsrod nas:tak::tak::tak:

dobry wieczor dziewczynki:tak:

malz pojechal do parcy,zostalysmy z julką same,mala narazie spi wiec mam labe:tak:

dorotka ale co jest z Julką bo coś się nie odzywa już kilka dni:confused::confused::confused::confused::confused:...zrezygnowała????
Ja już myślę pozuytywnie i doczytałam, że hcg o wartości powyżej 6tys wzrasta wolno i podwaja wartość nawet pózniej niż po 4 dniach:tak: także luzik:tak::tak::tak:
Mój M stoi w korku a do domu ma jeszcze kilka godzin drogi:wściekła/y:Miałam nadzieje że zdąży bejbesa zobaczyć..ale raczej nie da rady...

dorotka ale co jest z Julką bo coś się nie odzywa już kilka dni:confused::confused::confused::confused::confused:...zrezygnowała????
Ja już myślę pozuytywnie i doczytałam, że hcg o wartości powyżej 6tys wzrasta wolno i podwaja wartość nawet pózniej niż po 4 dniach:tak: także luzik:tak::tak::tak:
Mój M stoi w korku a do domu ma jeszcze kilka godzin drogi:wściekła/y:Miałam nadzieje że zdąży bejbesa zobaczyć..ale raczej nie da rady...

co do Julki to nie wiem
wiesz sądze ze jak juz powstanie lista,to te ktore bedą sie moze nie codziennie ale w miare regularnie odzywac--to zalozymy zamkniety i tam wiesz telefonami mozemy sie powymieniac,fotki wklejac,itp:tak:

a co do bety to mowilam tylko luzik i bedzie dobrze--a nie plamisz juz:tak:

mnie powoli ustepuje mdllenie,tzn juz mnie nie mdli tak i powoli moge zaczac prawie wsio jesc
tylko spaica dalej jestem strasznie:tak:

Kurcze ja na szczęście nie gadałam z niedźwiedziem, ale za to nic nie jadłam:baffled::baffled::baffled: bo na samą myśl to wychodziłam z siebie:dry: Czyli u Ciebie ciaża zaczyna się podobnie widzę:tak:

reklama
Do góry