reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Jak stworzysz już swój suwak, to masz do wyboru dwa kody, musisz wybrać 650x120pixels i gotowe :-D
aaa tylko tyle..szkoda, bo mi się on właśnie nie wkleja. musiałabym usunąć pewnie wszytkie suwaki. :wściekła/y:szkoda:dry::dry::dry:
witam się popołudniowo:tak:
Ja po zakupkach i M po dwóch tyg wraca do domu!!!!!!!!:-D już jest w krakowie jeszcze pewnie ze 3godz min. będzie jechał bo korki:baffled:

Cześć
Mi net znów raz chodzi raz nie:wściekła/y:
Dziewczyny nie martwcie się na zapas. Pozytywne nastawienie to podstawa. Będzie dobrze:-)
Czy wasze dzieci miały problemy ze spaniem? Kiedyś Danio mi chodził ładnie spac o 21. Wykąpałam go, zjadł, położyłam go do łóżeczka i wychodziłam. Chwile się pobawił i zasypiał sam. A od jakiegoś dłuższego czasu cały czas próbuje go znów tego nauczyć. Już nawet poszłam na to żeby przy nim siedzieć ale spać o normalnej porze nie chce. Zasypia 2 godz lub więcej(w miedzy czasie krzyk i histeria). I wychodzi na to że zasypia ok 23 albo nawet blisko 1:szok:
Ja już nie wytrzymuję tego krzyku i z M. usypiamy go na zmianę. On chce do nas przyjść bo jak chorował to spał u nas w łóżku i mu to przypasiło ale wiem że jak raz odpuszczę to nici z samodzielnego spania. W ciągu dnia robił sobie 2 drzemki ale mu to przykróciłam do 1. Rano go nie mogę dobudzić. Gdybym go nie budziła to spałby do 11 spokojnie. Dziś obudziłam go przed 10, jutro trochę wcześniej i tak stopniowo. Już nie wyrabiam. M. późno wraca z trasy i zamiast spedzic trochę czasu ze sobą to na zmiane siedzimy u małego.

witam wszystkie cieżarne ,ja mam takie pytanie kilka dni temu robiłam badanie w kierunku toksoplazmozy i dzisiaj je odebrałam czy któras z was będzie umiała odczytać te wyniki co one oznaczają? bo ja nie mam zielonego pojecia:-(
IgG-0,130
IgM-0,129
z góry dziekuje
Halo .To oznacza ze nie mialas nigdy stycznosci z pierwotniakiem toxoplazmozy, uwazaj na niedopieczone miesko, niegrzeb w odchodach kocich a bedzie dobrze. Ja w trakcie choroby mialam IgG 143,0 IU/ ml a norma jest do 6,5 IU. Teraz mam test pozytywny ok 0,8 tzn ze przechodzilam i mam przeciwciala

Znalazłam mój stary zeszyt z podstaw żywienia i właśnie robię sobie jadłospis na następny tydzień. Postanowiłam nie brać wit w tabletkach. Lepsze te naturalne.
A wy stosujecie jakąś dietę?

Halo .To oznacza ze nie mialas nigdy stycznosci z pierwotniakiem toxoplazmozy, uwazaj na niedopieczone miesko, niegrzeb w odchodach kocich a bedzie dobrze. Ja w trakcie choroby mialam IgG 143,0 IU/ ml a norma jest do 6,5 IU. Teraz mam test pozytywny ok 0,8 tzn ze przechodzilam i mam przeciwciala
dziekuje ci bardzo za odpowiedz,ja strasznie sie denerwuje poniewaz mam kota w domu,rozumiem ze powinnam unikac kontaktu z kocia kuweta,a czy normalnie moge kota głaskać i bawic sie z nim jak do tej pory? on jest u nas od pól roku ale za swoją panią obrał sobie właśnie mnie i nie chciałabym go teraz odtrącać:-(

Ostatnia edycja:
ASian to masz termin dokladnie tak jak ja, a mi ginka powiedziala jak bylam u niej w poniedzialek ze jestem w 3cim tygodniu ciazy. Pewnie liczy jakos inaczej, gratuluje;) i trzymam kciuki !

gosia211 ja wyciskam soczki z warzyw i owocow marchewka jablko pietrucha burak itp. sa pyszne i mam nadzieje ze co prawda marketowe ale jakies witaminy tam sa;) Co do przepisanych to biore feminatal metafolin 800 zalecony przez ginke. A dieta? Jak na razie otwarta lodowka;)

reklama
Oto moja relacja na gorąco
- dzisiaj lekarz byl zdecydowanie bardziej konkretny i juz mi nie gadał , ze wczesna ciąza i takie tam zbadal zrobil usg mam kolejne zdjęcie .... dzidzia rosnie widac od razu
- mam zakupic witaminki
-wyniki badan w normie
-musze teraz iśc do internisty stomatologa :no: i mojego ortopedy
- nastepna wizyta za 3 tygodnie
-zalozona karta ciązy
- porod policzyl na 03 09 2010

No to wspaniale:-)
A do stomatologa to sama mowisz ze musisz isc czy lekarz Ci kazal:baffled:?

Do góry