JoJoB
mamuniaDziabunia
Witam imienniczke, gratuluje Malenstwa (obojga ) i rowniez zycze spokojnych, juz teraz 8 miesiecy! ;-);-);-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
aaa tylko tyle..szkoda, bo mi się on właśnie nie wkleja. musiałabym usunąć pewnie wszytkie suwaki. szkodaJak stworzysz już swój suwak, to masz do wyboru dwa kody, musisz wybrać 650x120pixels i gotowe
Halo .To oznacza ze nie mialas nigdy stycznosci z pierwotniakiem toxoplazmozy, uwazaj na niedopieczone miesko, niegrzeb w odchodach kocich a bedzie dobrze. Ja w trakcie choroby mialam IgG 143,0 IU/ ml a norma jest do 6,5 IU. Teraz mam test pozytywny ok 0,8 tzn ze przechodzilam i mam przeciwcialawitam wszystkie cieżarne ,ja mam takie pytanie kilka dni temu robiłam badanie w kierunku toksoplazmozy i dzisiaj je odebrałam czy któras z was będzie umiała odczytać te wyniki co one oznaczają? bo ja nie mam zielonego pojecia:-(
IgG-0,130
IgM-0,129
z góry dziekuje
dziekuje ci bardzo za odpowiedz,ja strasznie sie denerwuje poniewaz mam kota w domu,rozumiem ze powinnam unikac kontaktu z kocia kuweta,a czy normalnie moge kota głaskać i bawic sie z nim jak do tej pory? on jest u nas od pól roku ale za swoją panią obrał sobie właśnie mnie i nie chciałabym go teraz odtrącać:-(Halo .To oznacza ze nie mialas nigdy stycznosci z pierwotniakiem toxoplazmozy, uwazaj na niedopieczone miesko, niegrzeb w odchodach kocich a bedzie dobrze. Ja w trakcie choroby mialam IgG 143,0 IU/ ml a norma jest do 6,5 IU. Teraz mam test pozytywny ok 0,8 tzn ze przechodzilam i mam przeciwciala
Oto moja relacja na gorąco
- dzisiaj lekarz byl zdecydowanie bardziej konkretny i juz mi nie gadał , ze wczesna ciąza i takie tam zbadal zrobil usg mam kolejne zdjęcie .... dzidzia rosnie widac od razu
- mam zakupic witaminki
-wyniki badan w normie
-musze teraz iśc do internisty stomatologa i mojego ortopedy
- nastepna wizyta za 3 tygodnie
-zalozona karta ciązy
- porod policzyl na 03 09 2010