reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam i ja porannie! U mnie też pochmurnie, ale musze zaraz wyjść na badania - dziś morfologia i mocz, a przy okazji zapytam ile kosztuje test obciążenia glukozą. Mam nadzieje, że wyniki bedą ok, ponieważ ostatnie miałam robione aż 2 mies. temu.

Beniaminka i Marbus! Gratuluje dziewczynek oraz udanych wizyt! Super wiadomości!!!! Mam nadzieje, że za tydzień też bede taka wniebowzieta jak wy. W przyszły wtorek mam badanie połówkowe.

Szkoda, że w Lublinie nie odbywają sie takie targi (Mother & Baby) - tu w ogóle rzadko dzieje sie coś fajnego. Zostaje wybrać sie do Warszawy, ale to kawał drogi, niestety.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki, u nas pogoda nie nastraja optymistycznie, a poza tym mojemu synkowi wychodzą 5-ki i noc nieprzespana <masakra>. Także bez kawy się nie obędzie, a może i dwóch :-(
Wam życzę miłego dnia...

Dziewczyny Jesteście Kochane !
Jestem już, musielismy poodwiedzac babcie i pokazać im filmik z badania połowkowego , no i zleciało.
Ufff, wszystko OK , maleńka, bo to na 100% dziewczynka ( hurrrraaaa! :-D) ma sie b.dobrze- mierzy 16 cm, waży 360gr , wszystkie narządy prawidłowe, naczynia, łożysko, pomiary serduszka i przepływy. Odetchnęliśmy. Badanie trwało 35 minut, bardzo dokładne a parametry obliczał i zliczał specjalny program do badan genetycznych, praktycznie na 98% wykluczono juz u mnie (o dzidzi) wady genetyczne.
Mam sliczne zdjecia , w tym uroczej stópki wypchanej wprost do skanera. Wzruszające!
Mój pierworodny zadowolony z przebiegu matury, wygląda na to ze jest Ok, jutro pisemny angielski, piatek WOS a w poniedzialek rozszerzony niemiecki, potem mlodzież ma tydzien przerwy i egzaminy ustne.
Dziekujemy za trzymane kciuki, przekazalam synowi ze tak wiele kolezanek trzyma kciuki za pomyslna mature i Kamil dziękuje ogromnie!

Troche czulam niestosownosc mojej radosci w tym momencie....Jaga- ogromnie, strasznie i przykro, jedni sie raduja ....inni płaczą. Jak świat światem, zawsze obok bólu rodzi się nowe życie i nadzieja. Smutne to bardzo, oby Bóg szybko ukoił Wasze serca. Przytulam Cie mocno!!!
Dla Twoich Aniołeczków [`][`]

Gizelko, nie smutaj Kochana, badz tu z nami, ja naprawde o Tobie myślę, zauważam że nie ma Ciebie długo i zastanawiam się co u Ciebie ....Tym bardziej ze obiecalam list na PW, i napisze!

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, widze że jesteście uradowane po nich, jak i ja , prawda ze to niesamowice wzruszające tak ogladac swoje malenstwo i uslyszec ze jest zdrowe.? :)
Chociaz wiem, ze nie wszystkim nam to jest dane. I tak trudno sie z tym godzic.
Trzymajmy sie razem i starajmy sie tu cieszyc wspolnie i wspierac dziewczyny w potrzebie.

Jolu Mi gratuluje zdrowego chłopczyka-prawda ze spelnienie marzen? Jak i u mnie :-) Wspaniale!
Przepraszam jesli kogos pominelam w gratulacjach i podziekowaniach, tak sie ciesze ze Jesteście, ze siebie tu mamy :)
Dobrej nocy Wrzesnioweczki!

BENJAMINKO - cudowne wiesci :-) gratulacje, az sie wruszylam czytajac Twoj post, marzenia sie spelniaja :-)
Marbus - rowniez gratuluje udanej wizyty :-)

Witam z rana przy owsiance i zapewne później kawce gdyż za oknem leje :/
Gratuluję udanych wizyt, kolejne chłopaki i dziewczyny pokazały co ukrywają między nóżkami :)
A ja miałam sie przejść spytać ile ten test obciążenie glukozą kosztuje i czy trzeba swoja glukozę dać ale w taką pogodę mam to w tyle, pójdę w poniedziałek albo zadzwonię.
Tez wlasnie zastanawialam sie nad cena tego badania - musze je zrobic w przyszlym tygodniu.
Ja dzis mialam prawie bezesenna noc. Maly przekrecil sie tak nisko, ze cala noc smeral mnie po pecherzu. Laskotal mnie tak bardzo, ze nie moglam spac. A dzis znowu pobudka o 6.00 :-D

No ja jutro chyba skoczę na morfologię i mocz to tez się spytam :)
Teraz właśnie wróciłam ze szkoły, małego odeskortowałam z parasolem bo leje i wieje strasznie :/
Mój mały tez szaleje w brzuszku, teraz to naprawdę wiem że jest :) I też często po pęcherzu kopie :) Ale w nocy zazwyczaj jest grzeczniutki, lubi z rana, popołudniu i wieczorem ok 21 kopac :)

Witam laski z rańca przy kawusi zbożowej :-).

Serdecznie gratuluje udanych wizyt !!! :-D

U nas pogoda tez do d... muszę jak najszybciej wyjsc z pieskami bo lada moment pewnie sie rozpada :no:

Moj synek dzis tez nie mial najlepszej nocy budzil sie co chwile i mnie wołał :sorry2:

Milego dnia i lepszej pogody wam dzis zyczę :tak:

Witam porannie tym razem przy zielonej herbatce:)
Już jestem po śniadanku a mimo wszystko odczuwam takie ssanie jakbym nie jadła całymi latami:)
We wtorek byłam u mojej gin. Wyniki morfologii i moczu ok więc nadal nie wiadomo skąd te moje omdlenia. Najwidoczniej taka już ma uroda.
A jeszcze żeby było ciekawiej pojawiły mi się jakieś przeciwciała, których moja gin nie potrafi zinterpretować:( (mamy z Moim M konflikt).
Mam nadzieję, że to nic groźnego, ale o tym dowiem się dopiero za dwa tygodnie, bo wówczas idę do Regionalnego Centrum Krwiodastwa.
A dziś wielki dzień dla całej naszej trójki:) Idziemy na usg połówkowe i od samego rana cały czas o tym myślę:)
Musze wytrzymać do 18 i chyba żeby odpędzić czarne myśli, które czasami się pojawiają zabiorę się za tzw. przegląd szafy i powywalam to w czym już nie będę chodzić.
Brrr na dworze taki ziąb i szarość, że zastanawiam się czy oby na pewno to nie jesień.
Kurcze nie było mnie jeden dzień a już mam takie zaległości na forum, że niewiem czy dam radę nadrobić.
Kasiona mignęło mi, że masz kłopoty ze wzrokiem. I tak sobie myślę, że to chyba jest normalne. Ja mam wadę -5 i też mam wrażenie że gorzej widzę, zwłaszcza wieczorkiem.
Ok teraz zmykam porobić coś w domciu, bo o 11 musze zmykac na uczelnię by pogadać z promotorem
Buziaki i miłego dnia:)

Dzięki Toshi, i dla Ciebie miłego dnia :-)

Onionku tak czytałam jeszcze raz Twojego posta z badania połówkowego- niesamowite jak te maluszki gigantycznie szybko rosną, kwestia 2 tygodni a waga już ok 200 gr do przodu :-) Pani doktor od badan prenatalnych mówiła mi, że jeszcze tylko w II trymestrze dzieciątka rosna mniej więcej równo i oblicza sie w ten sposób ich wiek ciążowy, a później juz cechy osobnicze i albo beda drobniutkie, albo np po tatusiu- pulchniutkie bobaski i nie da sie juz precyzyjnie okreslic tygodni ciąży, wiec wazne sa te pierwsze badania USG, kiedy pierwsze ruchy malucha i OM( ale tylko 5% kobiet rodzi w terminie obliczonym z OM). Dowiedzialam sie też, ze wg NFZ dla mnie koniec juz badan prenatalnych bo w dwoch pierwszych wsio było OK, ale...ten związek gienekologii prenatalnej( chyba inna nazwa) zaleca z naciskiem na koniecznie- zrobic jeszcvze badanie w 30 tyg ciąży- takze USG genetyczne- ale to juz jest odplatne- u nich akurat 280 zł. Moge szukac innego specjalisty z super sprzetem- bo o sprzęt tu chodzi i certyfikat lekarza. Jeszcze nie wiem gdzie to zrobię.

Kasiona, Myszko wielkie gratulacje !!! :-)

Agusska trzymam dzisiaj mocno kciuki! :-)

reklama
Witam kawowo z deszczem za oknem :) Beniaminko i Marbus gratuluje KSIEZNICZEK.
Martwie sie o Saare nie ma jej juz 9 dni ,a raczej nie pisala ze ma w planach wyjazd do PL (chyba ze cos przeoczylam).Trzymam kciuki zeby u niej bylo wszysto OK !
Zycze wszystkim udanych dzisiejszych wizyt.

Do góry