reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

myszka gratuluję zdrowej dziewuszki :) super :)
a i tak na marginesie to może przyjedziesz do mnie poprasować skoro tak lubisz hehe??????????? gotować akurat lubię ale prasowanie to moja zmora ajjj zawsze odkłądam a potem tona do prasowania a chęci brak :) także zapraszam hehe podaję adres :)......................................... :)

karolinka o kurdę musisz teraz leżeć jak najwięcej a napewno będzie dobrze jak będziesz stosować się do rad lekarza :) a ja mam niedoczynność tarczycy ale mnie prowadzi mój lekarz ginio bo ma wt tym specjalizacje,no i prawie od początku ciąży jestem na tabletkach niestety :( będzie wszystko dobrze :) a i jeszce małe pytanko miałaś jakieś objawy skracania szyjki i tego że mała jest nisko w kanale rodnym? na jakiej wysokości ją czujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Jaga przykro mi bardzo, brak słów.
[*] dla aniołków

Marja jak twoje połówkowe poszło?

Kasiona bardzo się cieszę że wszystko ok i że serduszka zdrowe

hehe, skąd ja to znam :-D. Ja przed ciążą miałam D, a teraz momentami i E bywa ciasnawe...a On się cieszy i mówi że jest bardzo zadowolony ze swojego!!!! biustu:nerd:

Pysia powodzonka jutro.

Wróciłam z połówkowego i jestem taka szczęśliwa:-):-):-):-):-):-):-).Byłam na Agatowej, tam skąd linka dawałyście z wytycznymi. Badała mnie pani Anita Hamela- Olkowska i powiem wam że FANTASTYCZNIE!Chyba ze 40 min oglądałyśmy i mierzyłyśmy Niunię, bo już dziewczynka na 1000%:-):-):-). Kurczątko moje waży 265g, ma 16 cm i jest małą uciekinierką i rozbójnicą:-)-strasznie brykała!A pani dr zapytała czy chcę żeby zrobić echo serca- no to pewnie że chciałam i w porządku jest wszystko. Na moje 100 pytan do odpowiadała bardzo dokładnie i nawet mi posprawdzała te naczynia przodujące bo się naczytałam i martwiłam okropnie. powiedziała że na pewno nic takiego nie ma miejsca, ale jak mam być spokojna to mi pokaże że nie:). Generalnie Królewna zdrowa i rozrywkowa:-). No i wiem już czemu ona taka ruchliwa a ja nic nie czuje prawie- pani dr powiedziała że mam łożysko wysoko na przedniej ścianie i to dlatego. Ale jak podrośnie i mi przykopie to się zdziwię:-). no, już wygadałam się...

aaaaaaaa, Onionku, te bakłażany to proste jak budowa cepa, wrzucę przepis na wątek kulinarny. A w ogóle to ja dziwna baba jestem bo bardzo lubię i gotować i prasować :happy:

Gratulacje :-) Super, ze wszystko ok... a prasowac tez polubilam, chyba mam syndrom wicia gniazda :-D

A Benjaminka to gdzie? Miala dzis polowkowe i nic nie pisze... Czekamy...

Jaga jeszcze raz wyrazy współczucia:-(

Myszka fajnie, że badanie pomyślne, gratuluję serdecznie:tak::tak::tak::tak:

Co do atmosfery na wątku to pisałam już kiedyś, że też mi się wydaje specyficzna, może trochę więcej dystansu, mniej wzajemnej i pozbawionej życzliwości krytyki, a więcej otwartości na inne zdanie pomogło by;-);-);-)ja też zostałam zjechana za inne zdanie i to na samiutkim początku. Czasem są tematy, gdzie dyskusja naprawdę niewiele da, bo każda ma prawo odbierać, odczuwać coś inaczej....JA wtedy zrobiłam sobie przerwę, zresztą miałam kłopoty natury mieszkaniowej i nie miałam sił pisać, wróciłam, ale już bardziej zdystansowana i myślę, że tak jest ok;-);-)

Przetrwałam pierwszy dzień bez M.- odnośnie narzekania na mężów- jak jest to czasem bym go w kosmos wysłała , ale jak nie ma to bieda straszliwa!!!!!!!!!!!!!!!!Dobrze, że mam w domu dwóch innych facetów;-);-);-)Jacka i Janka w brzusiu, bo bym oszalała;-);-)
Ja trochę dziś przegiełam, jako ambitna mama, wynagradzałam dzisiejszy brak taty w domu..tak, że zaraz luteina i leżenie- najpierw troche poczytam po raz setny jedną z serii Jeżycjady Musierowicz(najlpsze dla mnie na dołki, niepokoje, smutki i genijalnie mnie wycisza)a potem spanko;-);-);-)właśnie dostałam sms'a od M., że szczęśliwie dojechał i ma za oknem widok na góry;-)szczęściarz;-);-)

Dobrej nocy Wrześnióweczki:tak::tak::tak::tak::tak:

myszka gratuluję zdrowej dziewuszki :) super :)
a i tak na marginesie to może przyjedziesz do mnie poprasować skoro tak lubisz hehe??????????? gotować akurat lubię ale prasowanie to moja zmora ajjj zawsze odkłądam a potem tona do prasowania a chęci brak :) także zapraszam hehe podaję adres :)......................................... :)

karolinka o kurdę musisz teraz leżeć jak najwięcej a napewno będzie dobrze jak będziesz stosować się do rad lekarza :) a ja mam niedoczynność tarczycy ale mnie prowadzi mój lekarz ginio bo ma wt tym specjalizacje,no i prawie od początku ciąży jestem na tabletkach niestety :( będzie wszystko dobrze :) a i jeszce małe pytanko miałaś jakieś objawy skracania szyjki i tego że mała jest nisko w kanale rodnym? na jakiej wysokości ją czujesz?
BETI CZASEM POBOLEWAŁO MNIE PDBRZUSZE I TO WSZYSTKO,ŻADNYCH DOLEGLIWOŚCI:no: A MALUTKĄ CZUJE ZUPEŁNIE NISKO,NA WYSOKOŚCI PALCA WSKAZUJĄCEGO POD PĘPKIEM,NIE WIEM CZY TO ZROZUMIAŁAS:-D:-D:-D

No i jestem wieczorkiem!

Dobra kochane...może trochę mam dołka...i znowu cukier mi podskoczył do 136 a norma do 120-brrrrrrrrr:wściekła/y:. Wiem,ze was nie opuszczę-kurcze zżyłam sie z wami....:tak:

Gizelko droga, to tylko kolejny znak, że nie powinnaś sie denerwować!!!! Zostań z nami!

Karolina! No nie dobrze! Musisz naprawde sie położyć i grzecznie odpoczywać!!! Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze!!!!

Gratuluje udanych wizyt! Trzymam kciuki za jutrzejsze!
Ja już w łóziu, oglądam film i wsłu****e sie w to, co dzieje sie w brzuszku! Czekam na mocnego kopniaczka, bo przez ostatnie dni dzidziuś jest za grzeczny. Zaczynam sie troche niepokoić!

Beti! Przestań panikować i doszukiwać sie objawów!!! Mnie dzidziuś też kopie nisko.

Ostatnia edycja:
jaga-bardzo mi przykro:(

gizelko-super ze jestes nie martw sie ja tez jakies doly lapie ,ale trzeba sie wziasc w garsc uszy do gory:)

oj dziwczyny nie czepiajmy sie siebie nawzajem...

Karolina to generalnie masz tak jak ja tylko że moja szyjka jeszcze trzyma :/ Ale bezwzględnego leżenia mi nie nakazała ale mam się oszczędzać i dużo wypoczywać. A u mnie też kłucie w podbrzuszu przy spacerach i czasem czuje nawet jak dziecie mi kopie to jakby w tyłek mi kopało ale czasem się przekręci i czuję je po bokach. Ty to choć masz szybciej wizytę ja dopiero 27 maja :/

reklama
gaju to też sie oszczędzaj i dużo wypoczywaj:-) a do 27 jakoś zleci.
beti kochanie przestań sie nakręcać,napewno jest u ciebie wszystko ok,dzidzia ma prawo jeszcze nisko leżeć,ja mam "całą ciaze" nisko ułożoną,nawet brzuch mam nisko osadzony.
ja już zmykam dziewczyny bo mi sie oczy zamykają po dzisejszej nieprzespanej nocce,do juterka moje drogie
kolorowych

Ostatnia edycja:
Do góry