reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

beti ja też o cieście myślę, chciałabym murzynka upiec takiego na dżemie :) Także dziś małża do sklepu po produkty wyślę :)
lilu niestety wiem jak to jest, w końcu mamy już 2 dzieci w domku i niestety trzeba wsio ogarnąć w domu :/ Ja też nie poleżę ale w sumie to i nie lubię ale z drugiej strony z dobra książką to czemu nie. A tak a propo książki czytała która z was "Zmierzch" i resztę części? Bo ponoć książka rewelacja nie to co film :

reklama
Witam porannie tym razem przy zielonej herbatce:)
Nie chcę siać jakiejś bzdury ale mnie powiedziano, ze w ciąży nie powinno się pić zielonej herbaty.Zielona herbata ma ponoć działanie hamujace rozwój komórek np. nowotworowych - dlatego polecana jest chorym na raka. Być może stąd obawa o hamowanie wzrostu komórek płodu?? Poza tym zawiera dużo teiny przez co nie należy podawać jej dzieciom do 10 roku życia.
Dużo kobiet pije i rodzą zdrowe dzieci, nawet podczas karmienia piją i nic się nie dzieje. Ale napisałam bo czasami warto chociażby ograniczyć ilość....a ty ile wypijasz???

Co do zielonej herbaty, pytalam lekarza, powiedzial ze moge ja pic jak najbardziej...i badz tu czlowieku madry nie? ale i tak pije jedna na jakis czas bo przestala mi smakowac :)

Wiatjcie. u mnie tez dziś brzyyyyydka pogoda, wieje, pada, ogólnie brr.... Zapakowalam wiec Małego z rana w samochód i pojechalismy połazić po sklepie dziecięcym, a raczej takiej duzej hurtowni. wyszalał się tam, wszystkie samochody musiał wypróbować :-) co się nadenerwowalam to swoją drogą... w powrotnej drodze zasnął i teraz mam chwile spokoju. Mąż dziś na zleceniu w Warszawie,więc mam samotny dzień. Z moją jak dotąd idealną teściową mam ciche dni, więc ogólnie jest do bani, od rana strasznie dokucza mi nerw kulszowy. Dobra kończe juz to narzekanie :-)

A jeszcze żeby było ciekawiej pojawiły mi się jakieś przeciwciała, których moja gin nie potrafi zinterpretować:( (mamy z Moim M konflikt).
Mam nadzieję, że to nic groźnego, ale o tym dowiem się dopiero za dwa tygodnie, bo wówczas idę do Regionalnego Centrum Krwiodastwa.
Agusska, moze poszukaj gdzieś informacji na temat tych przeciwciał, bo z tym nie ma żartów, przy konflikcie jeśli u matki pojawiają sie przeciwciała to one zwalczają krwinki dzieciątka które znajduje się w twoim brzuchu, tak że nie ma z tym żartów.

Co do zielonej herbaty, pytalam lekarza, powiedzial ze moge ja pic jak najbardziej...i badz tu czlowieku madry nie? ale i tak pije jedna na jakis czas bo przestala mi smakowac :)

ja nigdy nie piłam zielonej a teraz tak mi smakuje, ze przez cały dzień mogę ją pić :-)

beti ja też o cieście myślę, chciałabym murzynka upiec takiego na dżemie :) Także dziś małża do sklepu po produkty wyślę :)
lilu niestety wiem jak to jest, w końcu mamy już 2 dzieci w domku i niestety trzeba wsio ogarnąć w domu :/ Ja też nie poleżę ale w sumie to i nie lubię ale z drugiej strony z dobra książką to czemu nie. A tak a propo książki czytała która z was "Zmierzch" i resztę części? Bo ponoć książka rewelacja nie to co film :
No tak gaju 2 dzieci to już jest co robić a co będzie potem:confused: ja do tego mam takie idiotyczne wyrzuty sumienia, ze czegoś nie dałam rady zrobić i zostawiam to na drugi dzień:baffled: wariatka ze mnie...no i firma tu już mi nikt nie odpuszcza:no:
ale jak skończy się ta przeklęta jesienna pogoda:wściekła/y: to na kupionych wczoraj przez mojego kochanego leżaczkach będę odpoczywała w ogrodzie...jak mi teściowa wykładu nie strzeli z serii " takiej to dobrze":szok:

Witajcie dziewczyny. U mnie leje deszcz i wieje - okropienstwo!
Ale co tam - wczoraj z M bylismy u lekarki na usg polowkowym - wszystko ok, glowka ok, nozki, raczki, kosci w najlepszym porzadku - jak to powiedziala lekarka dzidzia ma wszystko i wszystkiego tyle ile potrzeba , serce bije jak dzwon . Machalo do nas raczka - jej co to za uczucie . Ale jest ale ... dalej sie nam nie pokazalo czy jest chlopczykiem czy dziewczynka :-) . Bawilo sie pepowina i mialo ja miedzy nogami i figa z naszej ciekawowsci:-) .Ale najwazniejsze,ze zdrowe i dobrze sie rozwija . Na zdjeciu mam nawet widoczna stopke - moge patrzec godzinami na ta fotke:-) Warzy 330 g .

supcio :) wielkie gratki :) kochana najważniejsze że zdrowa dzidzia a co mam między nogami to się jescze okaże :)

o mniam to ja sie chyba wprosze na ten murzynek hehe ja niestety kupuję se takie kawałki sernika,albo takich z kremem ciastek za 2 zł szt :) ale wole samemu zrobione tylko ja total beztalęcie do pieczenia ciast jedynie wychodzą mi te pieczone w lodówce hehhe :)

reklama
co do uplawow to tez mam , lekarz tez sprawdzal i mowil ze" czysto", powiedzial tez, ze w terminie miesiaczki moge miec uczucie wiekszej wilgotnosci
Co do zielonej herbaty to powiedzial mi ,ze zielona i biala mozna absolutnie nie wolno czerwonej
u mnie nie pada))))co prawda nie za ciekawie za oknem ale lepsze to niz deszcz, ja w lozku i mam zakaz wychodzenia od meza bo sie zaziebilam i boli mnie gardlo i mam mega katar
do mojego polowkowego 6 dni)))

Do góry