monia.gryc
Fanka BB :)
QUOTE=sylwia781122;5371729]mysle ,ze forum jest po to aby wymieniac sie myslami ,przezyciami niestety zycie jest nie tylko rozowe a wazne jest to ,ze mozemy sie tutaj wygadac, wyplakac czy tez podzielic tez radosciami[/QUOTE]
ZGadzam się ale apelujętylko o szczyptę wyczucia i subtelności.
[
ZGadzam się ale apelujętylko o szczyptę wyczucia i subtelności.
To już lepszy pomysłja bym proponowala zrobienie dwoch osobnych tematow: jeden dla rozpakowanych mamus, drugi w ktorym mozna napisac o stracie i kondolencje dla rodzicow i ze pamietamy o ich aniolku
I ona go nie zapomni a napewno już zapisała się na inne bb forum- ciąża po poronieniu.Wątek rozpakowywania potrzebny jak najbardziej na innych forach są mamy co chcąc nie chcąc przeszły rozpakowanie wczesne i maja aniołki.
Dlaczego by o nich nie pamiętać?
Agamati jest jedną z nas wrześniówek, że u niej wyszło tak a nie inaczej to co mamy ominąć?
A jak nie daj Boże rozpakuje sie w 40-42 tygodniu i np z powodu przenoszonej ciąży czy innego cholerstwa urodzi martwe dziecko, to tez ominiemy bo popsuje nam te radosne statystyki w śród , których będą królować córeczki i synkowie z podana wagą i wzrostem?
Każda zasługuje na to aby znaleść się na liście rozpakowanych niezależnie od tego czy rozpakowanie nastapi w 15 czy 42 tygodniu i nie zaleznie od tego czy dzieciątko przezyje czy nie.
Forum jest jak życie nie zawsze miło i kolorowo a te tragiczne trudne sprawy nie da się obejść szerokim łukiem, zapomnieć, wymazać bo psuje nam radosną atmosferę.
Dorotko jeśli większości Agamati nie pasuje do rozpakowanych nie pozostanie nic innego jak stworzyć wątek wrześniowe aniołki i tam zostaną umieszczone wszystkie nasze stracone w tym roku aniołki.Mam na myśli też aniołka Malejpralinki.
Oby było takich aniołków jak najmniej, ale wiadomo życie pisze różne scenariusze....
Narazie proponuje, aby Agamati została na wątku rozpakowanych w końcu urodziła dziecko siłami natury o wiele za wcześnie z takich a nie innych poowodów.
Urodziła tak samo jak większość z nas urodzi z tym,że jej kruszynka niestety urodziła się śpiąc snem wiecznym...
Los dla Agamati nie był łaskawy, ale należy się jej a przede wszystkim jej dziecku pamięć.
Zgadzam się w 100%witam sie kochaniutkie:-)
ja właśnie dopiero co kompa otworzyłam i weszłam na bb i co zobaczyłam nowy watek pomyślałam sobie ze szybko ale jak kliknęłam i zobaczyłam tam aniołka agamati to aż mi gesia skórka przeszła jak można ją wziac pod wątek"rozpakowanych wrześniówek" wydaje mi sie ze jest to troszkę nie na miejscu,wiecie jak sie ona poczuje jak to zobaczy:-( moim zdaniem on tego typu wiadomosci i strat jest wątek pozegnań,ale to jest oczywiscie moje zdanie,
pozdrawiam
Ja napisalam ze lepiej stworzyc dwa osobne watki poniewaz moje odczucie jak zobaczylam Agamati bylo podobne do odczuc Karoliny84.
Też tak myślę
Pytanie z innej beczki...nosze szkla kontaktowe moja wada wzroku to -3,5 bylam u okulisty na poczatku ciazy jakos w lutym, wszytsko bylo ok, ale teraz normalnie czuje ze wzrok coraz bardziej mi sie pogorsza jestem zalamana czy ktos zauwazyl podobne objawy????
Rozpakowane mamy to te, które urodziły a Agamati jak najbardziej urodziła.
Czym się różni poród czy to naturalny czy wywoływany z takich czy innych względów w 19 tygodniu od tego w 42 tygodniu?
Niczym i w 42 tygodniu można urodzić martwe dziecko, choćby z powodu uduszenia się maluszka pępowina na kilka dni czy godzin przed jego narodzinami...
Urodziła się mała Oleńka córeczka Agamati więc chcąc nie chcąc Agamati zalicza się do mam za wcześnie rozpakowanych.
Trzeba przyjąć życie takie jakie jest, lista rozpakowanych mam to nie zawsze tylko lista szczęśliwie zakończonych ciąż.
Zdarzają się porody przedwczesne, martwe dzieci urodzone o czasie czy tez maluszki umierające z przeróżnych powodów w kilka godzin czy dni po urodzeniu i to wszystko powinno być w wątku rozpakowane wrześniówki z odpowiednią adnotacją czy to aniołek za wcześnie urodzony czy zdrowy synek czy córcia urodzony przed czasem lub o czasie oraz w razie potrzeby z podaną obok daty urodzenia datą śmierci dziecka.
Najlepiej byłoby spytać Agamati czy można ją zostawić na wątku mam rozpakowanych czy wolałaby, aby powstał wątek wrześniowe aniołki i tam można by przenieść jej Oleńkę.
Na razie jest za wcześnie, aby ją o to pytac, ale za jakiś czas moderatorki mogą jej wysłać priva.
tak Agamati stracila swoja coreczke,ale ją urodzila a nie poronila
wiec o co to halo
jesli nie bedzie sobie zyczyla aby wpis o jej coreczce przedwczesnie urodzonej byl tu tylko gdzie indziej to skasuje
i tu sie z Pysia zgadzam
ale czy to ze wspomninamy o jej coreczce to nie uszanowanie,bo nie rozumiem
to co ja smieje sie z tego czy wspominam jej malenstwo
strata jest strata,nie ma znaczenie dla matki czy to w 8tc czy w 19 czy w 42 tc,tylko to w 8 to poronienie
a Agamati urodzila swoja coreczkę,normalnie tak jak kazda z nas urodzi juz niedlugo swoje dziecko
a swoją droga to co to za roznica czy jej coreczka bedzie wspomniana tu
czy np jako jedna w osobnym wątku
wchodząc i tu i tu to moze byc jej przykro
[