reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Beti dokladnie moje tez mialy dwa dni przerwy, ale jak ruszyly z kopyta to daja czadu caly czas :) Pewnia twoja dzidzia sobie odpoczywa, a wogole mnie lekarka powiedziala ze mam lozysko przodujace i przez to czasami nie czuc ruchow

reklama
Onionku ja skurczy łydek ne mam ale zauwazyłam ze mam nerwobóle takie ...jakby to opisać..hmmm... no gilgocze mnie całe ciało jakby od wewnatrz, ale to wieczorem jak mam zasnac..i nie zasypiam oczywiscie tak sie mecze ze ostatnio wziełam sobie magnez z b6 i chyba pomogło.

Ja juz ostatecznie mowie dobranoc i chwale się ,że dziś mój mąż pierwszy raz poczuł kopniaki bo wczesniej jak chciał to małe na złość przestawało i tak jakoś wczesniej nie udało im się razem zgrać :) A dziś czułam jakby zaraz ta mała nóżka miała przebić się na drugą strone i tatuś był mega szczęśliwy :) Tak więc kolorowych i bez zadnych nocnych dolegliwosci :)

Dziewczyny mam pytanko-a zdarza wam sie drzemka w dzien?
u mnie ochota jest ale nie mam możliwości :-( a dzisiaj gin kazała mi lezeć codziennie...trzeba zwolnic tempo:tak: także pewnie za kilka dni napiszę, ze drzemię codziennie:-D

hej dziewczyny
A ja mam dziś lenia, cały dzień w łożku...:-),ale mam imieniny, to mi wolno, mam nadzieję ,że gdzieś wyskoczymy wieczorkiem.
Moje dziecko zmieniło system ruchów albo ja już zgłupiałam, wcześniej czułam je jako przelewanie, pukanie,a teraz dosyć intensywne pulsowanie od czasu do czasu, może jakaś doświadczona mamusia rozjaśni mi umysł?
Wszystkiego naj naj moja imienniczko:-D Ja też Monika:tak: a wspaniały prezencik miałam dzisiaj bo widziałam moją dziewczynkę taką maleńką i wspaniałą:-D

witam dziewczyny!
Ja byłam dzis zakupic nowy stanik, bo w moje B juz sie nie mieszcze od jakiegos czasu. Przymierzyłam 5 sztuk staników o rozm. C i ku mojemu zdziwieniu wszystkie były tak dopasowane ze tylko niewiele brakuje aby były za małe...WOW nigdy nie miałam takich cycorów...a chyba jeszcze urosna?
No ja dzisiaj u gin dowiedziałam się, ze przytyłam 4kg a mąż mi mówi, ze chyba w cyckach mam te 4 kg bo nigdzie indziej nie zauważył więcej ciałka:-D zawsze miałam małe B a teraz jak zdejmuję stanik to w końcu czuję, ze po coś ten stanik miałam tak mi cycki ciążą:-D

Monia wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!!! ( też jestem Monika ;))
Tobie Moniczko z okazji imienin również wszystkiego naj naj:-D No to na forum jest nas trójka:tak:

Dziewczyny a mi dzisiaj brzuch tak się ściska, ze aż się boje i już siedzę ciuchutko:-( Może to po badaniu? Boję się bo w poprzednich ciążach też miałam zagrożenie porodem przedwczesnym ale wtedy to dopiero po 25tc a tu już mnie skurcze biorą:-( Z kolacji imieninowej też nici bo przecież nie mam tyć w takim tempie...idę zaraz spać i myśleć o mojej malutkiej...no i o moich już trochę większych dzieciaczkach też:tak:
Aha wczoraj moja córeczka podbiegła do mnie przytulając się do mnie mówi"kocham cię"( często tak robi:-D) i zaraz ucieka....ale wczoraj wróciła po dwóch krokach i dotykając szybko mojego brzucha szepnęła" kocham też" i uciekła.....:-D:-D:-D bardzo mnie to ujęło,że oprócz mnie i męża także rodzeństwo już czeka i kocha maleńką......ale się rozpisałam;-)

oj beti ale masz wymagania no wiesz:-) hahahahaha

no powiem Ci heeh że jakby dało mi maleństwo znać mocniej i częsciej to bym się tak nie denerwowała :) no mam wymagania mam hehe :)

ok mykam kompu do usłyszonka jutro :) jade jutro do koleżanki niedawno wyszła z małym ze szpitala a potem zajde do tej koleżanki co podejrzewają wade serduszka u jej córeczki :( chce sie wypłakać bidulka...

Ostatnia edycja:
DROGIE MONIKI A TO DLA WAS
W dniu Twojego święta
Jest ktoś kto o Tobie pamięta
Pamięta o Tobie
I śle Ci życzenia
By spełniły się wszystkie Twoje marzenia
Żyj w szczęściu i radości
A uśmiech niech Ci życie uprości

lilu to sie ciesz ze ci tylko w cycuszki weszło,no u mnie niestety w każdej częsci ciała widac dodatkowe kilogramy,jestem ciekawa ile juz na plusie,jutro mam wizyte u gina popołudniu to sie dowiem,ale myśle ze już jakies 7 kg przybyło.

beti zobaczysz za kilka tygodni bedziemy miały dosc tych mocnych bolesnych kopniaków:tak: jak ja sobie przypomnę ten ból jak dzidzia kopnie pod zebra :szok:az mnie zabolało:-D

Ostatnia edycja:
a ja mysle ,ze dobrze ze ten watek powstal, wiem ,ze Agamati nigdy nie zapomni o swoim malenstwie i bedzie jej milo,ze pamietamy o niej i jej aniolku(nie ma nic orszego niz udawanie,ze nic sie nie stalo) ale co wydaje mi sie najwazniejsze byla i zostanie jedna z nias czyli wrzesniowka 2010
Ależ nikt nie udaje,że się nic nie stało, ale im więcej taktu, tym lepiej.

[

reklama
Lilu słodkie to, dzieci są niesamowite :)

Próbowałam nadrobić te parę dni nieobecności ale chyba nie da się... no nic.
Wszystkiego najlepszego życzę dzisiejszym solenizantkom. Gratuluję też udanych wizyt.
Mnie dziś ortopeda pocieszył mocno, kazał się nie martwić i powiedział że dam radę urodzić sama, tylko poćwiczyć muszę to jmi się nogi przestaną tak buntować w końcu.
Usg też dobrze wyszło, dzidzia ponoć wymiarowa, i zdrowa. Brykała ślicznie w czasie badania, aż się dziwię że ja tego nie czuję bardziej,chyba jakaś gruboskórna normalnie jestem ;-).No i podobno CÓRECZKA będzie, ale uwierzę jak jutro na 4d wyjdzie to samo:-).
A na razie dobrej nocy brzuszki, śpijcie dobrze.

Do góry