reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Gratuluje udanej wizyty i trzymm kciukasy za jutrzejsze :) Ja powoli szykuje sie do spania bo rano czeka mnie dluga podroz na uczelnie (cw terenowe ;/ ). Kolorowych brzuszki i mamuśki :)

Dziewczyny czy znacie jakiś dobry krem na popękane naczynka bo zauważyłam dzisiaj 3 na nogach i zaczyna mnie to przerazac,oczywiscie taki krem którego mozna stosowac w ciaży-dzięki:-)

Dziewczyny czy znacie jakiś dobry krem na popękane naczynka bo zauważyłam dzisiaj 3 na nogach i zaczyna mnie to przerazac,oczywiscie taki krem którego mozna stosowac w ciaży-dzięki:-)

o mogę dołączyć do oytania bo też wylukałam takie cuś na mojej zgrabnej nóżce hahah

onionek gratki wizytki zdrowego bejbika :) oj te nasze kciukaski są nie zastapione :) i oczywiście jutro trzymam też za udane wizytki :) ja mam w sobote ciekawe czy zrobi mi usg czy skieruje na połówkowe ...

Ja mam skórę naczynkową więc to chyba raczej nie to samo co ty masz w tej chwili.Zamykałam już tzw "pajączki" laserowo dawno temu.A żeby je wzmocnić,żeby nie pękały to brałam RUTINOSCORBIN, no i stosowałam maść z kasztanowca miejscowo smarowałam:).Laser odpada a reszta....hmmm nie mam pojęcia:).

Mój dzisiaj odebrał wynki i mocz super wyszedł ale krew niebardzo :( RBC,HGB, HCT troche ponizej normy :(( , ale chyba to normalne w ciazy?

Witam dziewczyny!!!!!!!!!!
Ja dzisiaj również miałam wizytę i jestem mega szczęsliwa po niej:-D
Moja dzidzia co prawda waży lekko ponad 300g i mierzy14 cm więc jest mniejsza od synka Onionka ale pani gin twierdzi, ze wszystko w normie. Dzisiaj na wizycie towarzyszył mi mąż i też bardzo szczęśliwy bo po raz pierwszy widział nasze maleństwo. Co prawda tak szczegółowo jak Onionek nie miałam ale nóżki i rączki zmierzone, główka i brzuszek. Paluszki widziałam, serduszko prawidłowo bije więc jestem dobrej myśli.
Jedynie muszę brać luteinę codziennie 2 razy bo bardzo zaczął mi twardnieć brzuch i już biorą mnie skurcze:-(
No i jeszcze za dużo przytyłam.....muszę ograniczyć jedzenie bo dziś się dowiedziałam,że przez 5 tygodni zrobiło się mnie o 4 kg więcej:szok::szok::szok:
Ale co najistotniejsze:)tak:) płeć się nie zmieniła a nawet została jeszcze mocniej potwierdzona i nadal zostaje CÓRECZKA...wspaniale :tak:
Co do Agamati początkowo myślałam że powinien być osobny wątek pożegnań, ale jednak niech zostanie jak jest, należy do wrześniówek i tak już na zawsze zostanie....a jej pewnie i tak wszystko obojętne:-( najważniejsze aby pamięć o jej dziecku trwała
[*]

Narazie dziewczyny może odezwę się później...

dorotko nie denerwuj sie, wiem, ze miałas dobre zamiary pełne współczucia

ale ja sie nie denerwuje

Witam po strasznie długiej nieobecności:).Ja już po przeprowadzce.Próbuję "ogarnąć" się na nowych śmieciach ale słabo mi to idzie jak na razie:(. Dziewczynki cieszę,się strasznie,bo po usg wiem,że w moim brzuszeńku (7kg na +) hihi,mieszka mały chłopczyk:).Przeszczęśliwa jestem!!!.

gratulacje

Hejo dziewuszki

Na poczatku dziekuje za zacisniete kciuki - bo pomogly :-)

Jestem juz po połówkowym. Zaczne od poczatku. Moje wejscie opoznilo sie o jakies 45 min, co oczywiscie wzmoglo stres... ale bylo tyle lasek, ze jakos to sie wszystko przeciągnelo.
Badanie bardzo przyjemne :-) Babka zaczela od samej glowki, czyli sprawdzila polkule mozgowe, wykluczyla wodoglowie, potem sprawdzila buzke, ponownie nosek i kark w celu wykluczenia zespolu downa.. nastepnie serduszko: obie komory, plucka, zoladek, nereczki... kości nózek, paluszki u rak i nog :-) Wszystko wyksztalcone i na miejscu. Maly ziewal nawet w trakcie badania i ogolnie byl chyba znudzony :-D
Samo badanie trwalo ciut dluzej, niz te wczesniejsze - ale cudownie bylo widziec to wszystko prawie z bliska :-) Jestem mega happy. Maluszek wazy juz ponad 550 gramow.
Po zdjeciach 4d wydaje mi sie, ze jest podobny do tatusia. Nagranie na plyte postanowilismy wziac przy nastepnej wizycie - o ile dzidzius odpowiednio sie ulozy.

Jeszcze raz dziekuje za Wasze wsparcie. Ktos juz tu dzis napisal, ze forum dziala cuda.

Onionek gratulacje

"o co to hallo'' ja tylko napisałam swoje zdanie i uważam ze mam do tego pełne prawo,tak jak każda z nas:-)
"rozpakowanie" kojarzy mi sie z rozpakowaniem upragnionego,oczekiwanego prezentu-w tym przypadku urodzenia zdrowego i ślicznego bobasa,czyli wiaże sie to ze szczęsciem ,radosnymi chwilami ,jednak przypadek agamati do takowych nienależy,moim skromnym zdaniem powinien powstać wątek wrześniowych aniołków czy w tym przypadku nie lepiej brzmi,a tak niewiele kosztuje.

Karolina Ty 3 swoją corke nad suwaczkiem ciazowym nazwalas "moj trzeci aniolek"a jakby sie tego czepiac to dla dzieci w niebie zarezerwowane jest aniolek a nie dla rosnacego plodu

poza tym jak mozecie porownywac strate Agamati do straty Malejpralinki,jedna i druga jest wielka dla matki,ale co porownywac poronienie czy nawet wylyzeczkowanie pustego jaja plodowego,do malej dziewczynki urodzonej w 19tc

jak Wam to tak bardzo przeszkadza to to usune bo chcialam dobrze a wyszlo niemilo

Nowaolka a co Ci przeszkadza temat watku lista rozpakowanych--przejrzyj nazwy od 2005 roku i powtarzają sie nie powiem ile razy,pierwszy raz spotkalam sie z tym ze komus ta nazwa przeszkadza

Kasiona udanej wizyty,nie martw sie bedzie dobrze

spadam

a teraz doczytalam

Lilu gratki udanej wizyty i coreczki

reklama
Do góry