reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam!
Ja juz po sniadanku i kawke czas wypic,u nas tez pogoda niezapiekna zimno z rana,moze pozniej temperaturka skoczy.
Poczytam co tam u Was slychac i zabieram sie za robienie pierogow ruskich!bo juz dawno byly. A z tym siusianiem to u mnie nocne wstawani asa jak napije sie na wieczor duzo wody wtedy wstaje w nocy.
Milego dnia zycze !!!i udanych wizyt!!

reklama
Czesc Dziewczyny!
No ja tez sie nabiegam siku w nocy - dzis az moj M jak kolejny wstawalam , mowi "przeciez bylas przed chwila " - a ja tak biegam - nie co noc ale mam takie napady i juz:-)

Hej Dziewczyny :-) No i po świętowaniu, normalny dzień pracy. Dodatkowo zaczęły się matury. I ja tu siedzę i mocno trzymam kciuki za mojego syna. Dzisiaj pisze j.polski podstawowy a o 13.00 j.polski rozszerzony. Upiekłam już karkówkę w piekarniku, może biedulek zdąży zjeść w przerwie miedzy maturami.

witam rankiem :) pogoda zimna brrr i kropi deszcz ale ja dzis nie wychodze więc mi to rybka :-)
z moim filmem na saczące sie wody już skończyłam mam sucho od wczoraj wieczorem :-) muszę przestac sie tak nakrecać bo zgupieje normalnie ehh....dzis mnie mój bejbik obudził o 6 rano no a teraz sobie słodko spi :-D wczoraj wieczorem tez popukał mamusie żeby o nim nie zapomniała :tak::tak:
gaja serdeczne życzonka urodzinowe dla synusia :tak:
jesli chodzi o omdlenia to nie mam ale wczoraj strasznie zakręciło mi się w głowie myslałam że padnę :-( a bóle krzyża to mam takie że nieraz nie wiem jaką przybrac pozycję i promienieje mi na brzuch,na boki i wogóle straszne to...pomaga tylko masażyk przez męża zrobiony :tak:;-);-)

to życzę miłego dnia ja se jeszcze troszkę pomule jestem obrażona heheh bo mój dziś nie idzie do roboty i będzie mi przeszkadzał a miałam sprzatnąc w sypialni a przy nim sie tak nie da ajjjj juz myslałam że będę sama :-p:-p:-p

a i oczywicho trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki :)

a i mam takie pytanko jeśli mam problemy z krzyzem juz od dłuższego czasu ale nie mam tego udokumentowanego to czy ma to wpływ na poród? cc czy sn? no ja ciemna w tym jestem...

Betti, kręgosłupy, stawy i korzonki to może być niestety zmora okresu ciąży. Jak pisałam już kiedyś w I ciąży miałam takie lumbago, że chodziłam zgięta w pół do przodu , brałam serię zastrzyków i trochę ulżyło, ale rodziłam SN , nikt się nie przejmował że boli krzyż. Ale powiem Ci , że z porodu SN najmniej przyjemnie wspominam własnie bóle krzyża, drastycznie mocne, ale dałam radę i nagle jak bejbik sie urodził wszystko puściło jak ręką odjął :-)
Warto by juz cwiczyć troszkę, by wzmocnić gorset mięsni kręgosłupa, bo to najczęstsza przyczyna bólowa. Ćwiczenia sa wąłasciwie takie jak na mięsnie brzucha, bo wzamacniając brzuch , wzmacniasz kręgosłup. Wiem, wiem fajnie się mówi, jak tu ćwiczyc jak tak bardzo wszystko boli.
Pomocny może być basen, najlepiej rozluźnia mięśnie szkieletowe. Tez zamierzam iść popływać.Bo powoli odczuwam bóle plecków.

Życzę Wam cudownego dnia ! Udanych wizyt, miłych wrażeń :-D
Ja mam jutro o 16.30 badanie połówkowe genetyczne w centrum badan prenatalnych.I cieszę się i lekko niepokoję, ale zaraz przegonię te lęki ;-)

Hej

Benjaminko - ja mam dzis badanie polowkowe po poludniu - chyba umre z nerwow :-(

onionku-trzymamy kciuki ja mam w piatek:)

beniaminko-to my tez trzymamy kciuki za twojego maturzyste:)

dziękuję bardzo :-D

Onionku, nastaw się pozytywnie, będzie Ok i wrócisz uśmiechnięta :-) Trzymam bardzo mocno kciuki, daj znać po powrocie!

Cześć dziewczynki! Nie było mnie przez kilka dni i widzę że mam dużo do nadrobienia, naprodukowałyście całkiem sporo :).Mam nadzieję że wszystko w porządku, obiecuję poczytać jutro. Ja zajęta byłam remontami, pilnowaniem fachowców i takimi różnymi mało przyjemnymi rzeczami. Nie cierpię remontów powiem wam! Ale przynajmniej ścianki działowe już są i okna też wymienione.
A jutro mam wizytę u ortopedy to zapytam czy jest szansa żebym rodziła sama czy musi być cesarka...no i usg w końcu mam. Idę spać pełna nadziei. Życzę Wam brzuszki dobrej nocy ;*
dla mnie remonty to tez katorga ale potem jaki efekt :-):-)

Witam dziewczyny porannie przy kawusi zbożowej z mleczkiem:)
Beti nie martw się tak, podobnie jak większość dziewczyn myślę, że częste siusianie jest urokiem naszego stanu. Ja latam do toalety jak najęta co pół godziny i już się nawet wszyscy w domciu przyzwyczaili, że tak jest i przepuszczają mnie (w innym razie pewnie zsusiałabym się w majciochy) :p

Co do naszych kochanych facetów, to w gruncie rzeczy na mojego małżona narzekać nie mogę. Co prawda zdarzają się dni kiedy chciałabym, żeby coś zrobił a on się nawet nie domyśli że wypadało by odkurzyć. Albo na moją uwagę odpowie : "a ty nie mogłabyś tego zrobić":) I wówczas mam ochote go rozszarpat na najmniejsze kawałki:)
Jednak w większości jest najukochańszym facetem jakiego znam. A teraz kiedy moje nastroje zmieniają się z minuty na minutę wykazuje się anielską wręcz cierpliwością.
Nie wspomnę już o tym, że w chwilach gdy łapie doły stara się mnie rozśmieszyć i na szczęście zawsze mu to wychodzi:)

Dziś wybieram się na wizytę do mojej ginekolożki i mam nadzieję, że wszystko będzie z dzidzią ok:) Już nie mogę się doczekać małego smyka na ekranie monitora:)

Mam takie pytanie czy was też bardzo boli kręgosłup i jak chodzicie to promieniuje na jedną nogę. Ja mam wrażenie jak spaceruję, że ktoś mi sie wwierca do kręgosłupa:(
I jeszcze jedno czy też zdarzają się wam omdlenia?
Ostatnio zasłabłam w sklepie(zrobiło mi się biało przed oczami tak jakby ktoś wylał mi farbę na oczy i przestałam słyszeć).

Ok teraz zmykam porzeźbić ostatni rozdział pracy:)
Miłego dnia Wam życzę:)
na szczęście omdleń nie miałam ale uczucie słabości często zwłaszcza jak brakuje świeżego powietrza

Ja umowilam sie na wizytę u dentysty na kontrolę po tym jak bylam w lutym ale dopiero na17 maja trudno
czekam na paczuszke z poscielą :-)

Cześć brzuchatki.
Ból przeszedł jak ręką odjął ale za to sikam na potęge. Pewnie ta kombinacja lęków tak moczopędnie działa.
Teraz u mnie buszują dwaj robotnicy i pęknięcia na ścianach i sufitach łatają. Jutro malowanie więc chyba sie wyemigruje choć zapewniają że ta farba co oni mają prawie nie śmierdzi. No cóż zobaczymy.
Miłego dnia wszystkim i udanych wizyt.

reklama
Witam Brzuchatki :) Wczoraj czytalam jak pisalyscie o rozklejaniu sie z byle powodu i cieszylam sie ze mnie to nie dotyczy a dzisiaj ........ chodze i poplakuje sobie ot tak .... :( Z sikaniem to ja tez mam jazdy,zwlaszcza w nocy, 4-5 razy to norma ,a juz najgorzej jak musze do lazienki kiedy zaczyna switac bo wtedy z zasypianiem ciezko :)

Onionku trzymam kciuki !

Do góry