reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam dziewczyny porannie przy kawusi zbożowej z mleczkiem:)
Beti nie martw się tak, podobnie jak większość dziewczyn myślę, że częste siusianie jest urokiem naszego stanu. Ja latam do toalety jak najęta co pół godziny i już się nawet wszyscy w domciu przyzwyczaili, że tak jest i przepuszczają mnie (w innym razie pewnie zsusiałabym się w majciochy) :p

Co do naszych kochanych facetów, to w gruncie rzeczy na mojego małżona narzekać nie mogę. Co prawda zdarzają się dni kiedy chciałabym, żeby coś zrobił a on się nawet nie domyśli że wypadało by odkurzyć. Albo na moją uwagę odpowie : "a ty nie mogłabyś tego zrobić":) I wówczas mam ochote go rozszarpat na najmniejsze kawałki:)
Jednak w większości jest najukochańszym facetem jakiego znam. A teraz kiedy moje nastroje zmieniają się z minuty na minutę wykazuje się anielską wręcz cierpliwością.
Nie wspomnę już o tym, że w chwilach gdy łapie doły stara się mnie rozśmieszyć i na szczęście zawsze mu to wychodzi:)

Dziś wybieram się na wizytę do mojej ginekolożki i mam nadzieję, że wszystko będzie z dzidzią ok:) Już nie mogę się doczekać małego smyka na ekranie monitora:)

Mam takie pytanie czy was też bardzo boli kręgosłup i jak chodzicie to promieniuje na jedną nogę. Ja mam wrażenie jak spaceruję, że ktoś mi sie wwierca do kręgosłupa:(
I jeszcze jedno czy też zdarzają się wam omdlenia?
Ostatnio zasłabłam w sklepie(zrobiło mi się biało przed oczami tak jakby ktoś wylał mi farbę na oczy i przestałam słyszeć).

Ok teraz zmykam porzeźbić ostatni rozdział pracy:)
Miłego dnia Wam życzę:)

reklama
Cześć dziewczyny! Troche mnie nie było, ale w te świeta byłam okropnie zakrecona!!!!!

Kasiona! Gratulacje udanej wizyty!
Skrzacie! Faktycznie, dziwne, że infekcja tak szybko sie rozwineła? Kuruj sie i bądź zdrowa!

Ja od dwóch dni mam obrzeki kostek, szczególnie lewej nogi. Niby nie są aż tak duże, ale to dopiero 5 mies. a co bedzie dalej!!! Czy ktoś ma jakiś dobry sposób na to????

I jeszcze jedno pytanko? Czy w ciąży można jeść kawior? Bo mam straszną ochote!

Hejka z rana!

agguska-ja nie mdleje ale dosc czesto sie czuje jakbym miala,tak mniesciska w glowie i za chwile zaczyna sie odlot ale jakos na razie udaje mi sie nad tym panowac:)

co do bolu w nodze moze to rwa kulszowa mnie lapie od poczatku ciazy-cieple kompresy ,wygodna pozycja przy lezeniu i ewentualnie paracetamol i tyle:)

Beniaminko-bardzo madre rzeczy piszesz,bo tak jest ze w tym samym mozna widziec tylko dobre lub tylko zle.Ja ostatnio zaczelam sie lapac na tym ze strasznie sie czepiam,bo to np mi sie wieczorem nudzi po calym dniu siedzenia w domu a on wraca zmeczony z pracy i nic tylko by siedzial...Ja mam kochanego meza,bardzo o mnie dba,i mnie wspiera -wczoraj mu sie naplakalam ze mam dola ze wszystko jest bez sensu ze jakies niepokoje mnie lapia(moze mam niedobor magnezu) itp a on tylko "kochanie jestes
wspaniala kobieta ,matka,zona kocham cie i zawsze bede przy tobie ..." no taki tekst ze pomyslalam sobie jak ja moge sie go czepiac:( tak wiec musze sie zabrac za swoje nastawienie

Mam takie pytanie czy was też bardzo boli kręgosłup i jak chodzicie to promieniuje na jedną nogę. Ja mam wrażenie jak spaceruję, że ktoś mi sie wwierca do kręgosłupa:(
I jeszcze jedno czy też zdarzają się wam omdlenia?
Ostatnio zasłabłam w sklepie(zrobiło mi się biało przed oczami tak jakby ktoś wylał mi farbę na oczy i przestałam słyszeć).

Ok teraz zmykam porzeźbić ostatni rozdział pracy:)
Miłego dnia Wam życzę:)

agusska ja miewam takie omdlenia ale na szczęście wiem kiedy muszę wyjść ze sklepu, bo akurat tam najczęściej słabo mi sie robi. Najlepiej w takich sytuacjach zrobić skłon lub kucnąć :)
Co do kłucia w nodze to podejrzewam że dziecię uciska ci nerw i dlatego cię kłuje, to częsta dokuczliwość w ciąży :/

A ja już dziecko odprawiłam , za to moje drugie nad ranem nie spało i teraz dziewczyna śpi aż chrapie ;) A ja chciałam posprzątać i wyjść do mamy a tu muszę czekać aż księżniczka łaskawie wstanie

hej dziewczynki

wróciliśmy już z gór , było cuuudnie...

nadal mnie pobolewa w okolicach pęcherza ale juz nie tak mocno...

zaleglosci nie odrobie ale... przeczytałam co sie stało u Agamati :((( wielki smutek i rozpacz :(((

napiszcie kochane jak wyszły wasze badania prenatalne bo juz winiki pewnie macie...

i ja się witam po majówce, przejrzałam posty i szok!!
agamatti nic nie jest w stanie Cię pocieszyc, więc tylko wyrazy głębokiego współczucia...

Hejka laseczki!!!
Miłoszku sto lat!!!!:-D:-D:-D
Ja omdleń raczej nie miewam ale jak się nachodzę to tak mnie ciągnie i szczypie w dół że szok!!!:baffled: a co do siusiania to dzisiaj w nocy pobiłam rekord:eek:chyba ze sto razy wstawałam i się nie wyspałam wcale!!!:-p:-p:sorry::rofl2: na dodatek jakieś durne koszmary mnie męczyły!!:dry:
Pogoda nie mobilizuje do niczego!!Chyba w końcu się wezmę i posprzątam ten bałagan w domu bo podłogi już nie widać:-p:sorry:;-)a jak stary w róci z pracy to razem pojedziemy na zakupy bo samej mi się nie chcę:sorry:ja też się do niego cały czas czepiam(no niekiedy przeginam) ale z drugiej strony ja mam uczulenie na gry komputerowe a on jak gówniarz z podstawówki jak nie zagra w sieci to jest święto:angry::crazy::baffled:a mnie wtedy szlag trafia jak on tak siedzi na tyłku przed kompem i sie podnieca nie wiem dlaczego!!!wrrrrrr!!!!:crazy:

He he jak czytam z tym waszym siusianiem to sie cieszę że mnie tak nie gania :) Ja wstaje tylko raz w nocy a czasem wcale :) Później pewnie zacznę biegac ale jak na razie mam luz i moge spać, bo przy takich nocnych spacerach do WC to z rytmu spania człek sie wybija a potem ciężko usnąć :/

reklama
witam rankiem :) pogoda zimna brrr i kropi deszcz ale ja dzis nie wychodze więc mi to rybka :-)
z moim filmem na saczące sie wody już skończyłam mam sucho od wczoraj wieczorem :-) muszę przestac sie tak nakrecać bo zgupieje normalnie ehh....dzis mnie mój bejbik obudził o 6 rano no a teraz sobie słodko spi :-D wczoraj wieczorem tez popukał mamusie żeby o nim nie zapomniała :tak::tak:
gaja serdeczne życzonka urodzinowe dla synusia :tak:
jesli chodzi o omdlenia to nie mam ale wczoraj strasznie zakręciło mi się w głowie myslałam że padnę :-( a bóle krzyża to mam takie że nieraz nie wiem jaką przybrac pozycję i promienieje mi na brzuch,na boki i wogóle straszne to...pomaga tylko masażyk przez męża zrobiony :tak:;-);-)

to życzę miłego dnia ja se jeszcze troszkę pomule jestem obrażona heheh bo mój dziś nie idzie do roboty i będzie mi przeszkadzał a miałam sprzatnąc w sypialni a przy nim sie tak nie da ajjjj juz myslałam że będę sama :-p:-p:-p

a i oczywicho trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki :)

a i mam takie pytanko jeśli mam problemy z krzyzem juz od dłuższego czasu ale nie mam tego udokumentowanego to czy ma to wpływ na poród? cc czy sn? no ja ciemna w tym jestem...

Ostatnia edycja:
Do góry