reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dzięki benjaminko:)
a ja mam do was jeszcze pytanko czy któraś sie orientuje czy w ciaży moża zażywać tabletki do ssania na ból gardła"strepsils"? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Znalazłam kiedyś tę stronkę- wymieniają tu leki dozwolone w ciąży.
Oczywiście najważniejsza jest opinia naszego lekarza ginekologa! I tym sie kierujmy :)

Proszę Leki w ciąży

żebyśmy my miały w połowie tak dobrze jak oni...
Ja to nie pamiętam kiedy mogłam się tak długo zrelaksować podczas kąpieli, zawsze tylko szybko, szybko...ehh
A wyobrażacie sobie co by to było gdybyśmy się zamieniły z nimi chociaż na jeden dzień?:-)

Rany, to ja chyba nie mam tak źle....Niemal codziennie czytam książkę w wannie około godziny, wiem że może nie jest za zdrowo , ale uwielbiam tak sie relaksować. Mój facet święty nie jest, tez musze przypominac o naczyniach czy odkurzaniu, ale narzekać tak bardzo nie mogę, bo mam porównanie z poprzedniego związku, gdzie liczyło się tylko piwko przed TV czy komputerem, i eks mąż kompletnie nie przejmował się domem, pomocą mnie czy synowi. Taki luzak- wieczny kawaler, knajpki , koledzy, dobre samochody. Brrrr, a ja siedziałam w domu i ryczałam. Ech, już nigdy wiecej na taki związek sobie nie pozwolę.
Mój obecny partner nie pije, wolny czas spędzamy razem, razem zakupy, razem sprzatanie, a najbardziej lubię w nim to, że jak tylko co mi się zepsuje czy to w domu, czy mój jakis drobiazg nie ociąga się i naprawia od razu, jesli jest tylko w domku.
Nie no, wymodliłam sobie nareszcie :-)
Ale tez mnie czasem wkurza, bo jak ja to mowie -faceci sa mało domyślni, ale jacy kochani ...i nasi, prawda? :-)

dziewczynki błagam pomóżcie mi opd na moje pytanko...
chodzę siku normalnie co 15 min mam wiecznie wrażenie że chce mi sie siku idę siusiam i jak prę dalej na pęcherz to siusiam kroplami albo troszkę więcej,ale np.nie leci mi nic bez parcia tylko jak pre .... i mam wrażenie że mam wiecznie pełny pecherz nawet jak nie piję ... no i oczywiście mam filma że sączą mi się wody płodowe ,tak mam troszkę mokro ale to od poczatku ciąży tak mam a jak leże to nie leci mi po nogach ale wilgotno mam :( boziu juz nie wiem co robić normalnie....
Beti, moze ucisk na pecherz, a może podziębiłaś pęcherz, ale to już do lekarza musisz pytac- zrobic badanie moczu. Jesli chodzi o obfitsze upławy- sa fizjologiczne w ciąży, jesli maja normalny zapach i konsystencję nieplodnego śluzu, w kolorze mlecznym. Ważny zapach i kolor mleczny- bez grudek serowatych( bo to moze byc drożdzyca). Ilosc wydzieliny w ciazy najczesciej jest duzo obfitsza niz poza ciążą, dlatego przydatne sa wkladki. Ja przez ten pessar mam dodatkowo wiecej wydzieliny i ponoc to norma , bleee :/ A sikam jak najęta, często i jak mam parcie to musze natychmiast do WC bo inaczej popuszczę, masakra z tym sikaniem :(
Termin owulacji jak i przypadajacej miesiaczki moze miec wplyw na wydzieline z pochwy, a nawet powodowac lekkie plamienie.

Dobrej nocy mamusie :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam cieplutko! Jak dobrze jest poczytać Wasze posty :)))
Beti - ja też mam czasami uczucie wilgotności, nie ciągle, ale od czasu do czasu, i tu chyba tylko wkładki pomogą, tak jak dziewczyny napisały.
Skrzat - mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy :) Pocieszyłaś mnie, że dzidziuś jest ruchliwy, a Ty go nie czujesz, bo ja też mojego czuję rzadko (w sumie to czuję czasami, że coś się we mnie rusza, ale sama już nie wiem, czy to maleństwo, czy moje jelita :/) i martwi mnie to :( W środę idę na USG połówkowe i już bym chciała być w tym gabinecie!!! Trzymajcie kciuki :)

Pozdrawiam,
Marzena :-)

kciuki zaciśnięte :) nie martw się napewno dzidzia ma się dobrze :) ja czuję takie puszczanie baniek chociaż teraz troszkę myślę że to bardzo słabiutkie tak jakby pukanie ale nie jestaem pewna jak to nazwać jedyne co jestem pewna to to ze to nie jelita :)

Znalazłam kiedyś tę stronkę- wymieniają tu leki dozwolone w ciąży.
Oczywiście najważniejsza jest opinia naszego lekarza ginekologa! I tym sie kierujmy :)

Proszę Leki w ciąży

Rany, to ja chyba nie mam tak źle....Niemal codziennie czytam książkę w wannie około godziny, wiem że może nie jest za zdrowo , ale uwielbiam tak sie relaksować. Mój facet święty nie jest, tez musze przypominac o naczyniach czy odkurzaniu, ale narzekac tak bardzo nie mogę, bo mam porównanie z poprzedniego związku, gdzie liczyło się tylko piwko przed TV czy kopmuterem, i eks mąż kompletnie nie przejmowała się domem, pomocą mnie czy synowi. Taki luzak- wieczny kawaler, kanjpki , koledzy, dobre samochody. Brrrr, a ja siedziałam w domu i ryczałam. Ech, już nigdy wiecej na taki ziwązek sobie nie pozwolę.
Mój obecny partner nie pije, wolny czas spędzamy razem, razem zakupy, razem sprzatanie, a najbardziej lubię w nim to, że jak tylko co mi się zepsuje czy to w domu, czy mój jakis drobiazg nie ociąga się i naprawia od razu jesli jest w domku.
Ale tez mnie czasem wkurza, bo jak ja to mowie -faceci sa mało domyślni, ale jacy kochani ...i nasi, prawda? :-)

Beti, moze ucisk na pecherz, a może podziębiłas pęcherz, ale to już do lekarza musisz pytac- zrobic badanie moczu. Jesli chodzi o obfitsze upławy- sa fizjologiczne w ciąży, jesli maja normalny zapach i konsystencję nieplodnego śluzu, w kolorze mlecznym. Wzany zapach i kolor mleczny- bez grudek serowych( bo to moze byc drożdzyca). Ilosc wydzieliny w ciazy najczesciej jest duzo obfitsza niz poza ciążą, dlatego przydatne sa wkladki. Ja przez ten pessar mam dodatkowo wiecej wydzieliny i ponoc to norma , bleee :/ A sikam jak najęta, często i jak mam parcie to musze natychmiast do WC bo inaczej popuszczę, masakra z tym sikaniem :(
Termin owulacji jak i przypadajacej miesiaczki moze miec wplyw na wydzieline z pochwy, a nawet powodowac lekkie plamienie.

Dobrej nocy mamusie :-D

co do facetów to tak prawda że są nasi,najukochańsi pomimo tych strasznych wad :) ja tego mojego pindolka to nie zamieniłabym nigdy w życiu :) to jest miłość mojego zycia po moich przejściach za maałolaty :) zawsze trafiałam na takich za przeproszeniem cweli :( przepraszam za przekleństwo :)

powiem Ci to raczej nie chory pęcherz tylko moja wyobraznia wybujana :) ja szybko se wkręcam filmy nic się nie dzieje nie mam plamień bóli brzucha czy takie tam a ja panikuje ajjj no juz taka jestem świrnięta hehe :) mój wyciek nie ma zapachu ani gródek wczoraj tak jakby był taki ciągnący,płodny a dziś taki wodnisty ale nie panikuję poprostu taki mam jak miałam grzybka to miałam żółty ale na grzybka się nie zapowiada....

Rany, to ja chyba nie mam tak źle....Niemal codziennie czytam książkę w wannie około godziny, wiem że może nie jest za zdrowo , ale uwielbiam tak sie relaksować. Mój facet święty nie jest, tez musze przypominac o naczyniach czy odkurzaniu, ale narzekac tak bardzo nie mogę, bo mam porównanie z poprzedniego związku, gdzie liczyło się tylko piwko przed TV czy kopmuterem, i eks mąż kompletnie nie przejmowała się domem, pomocą mnie czy synowi. Taki luzak- wieczny kawaler, kanjpki , koledzy, dobre samochody. Brrrr, a ja siedziałam w domu i ryczałam. Ech, już nigdy wiecej na taki ziwązek sobie nie pozwolę.
Mój obecny partner nie pije, wolny czas spędzamy razem, razem zakupy, razem sprzatanie, a najbardziej lubię w nim to, że jak tylko co mi się zepsuje czy to w domu, czy mój jakis drobiazg nie ociąga się i naprawia od razu jesli jest w domku.

Ty to masz dobrze. Przeczytałam mojemu to co pisałaś o swoim mężu, jak go chwaliłaś hehe żebyście widziały jego minę...:laugh2:
A co wilgotności to u mnie też tak obficie jest. No i jeszcze jakaś wydzielina mi się dziś pokazała z sutków

A więc spoko Beti, zatem wyłącz pisanie filmów, a jak już to " zyli długo i szczęśliwie" :-D Serio to pomaga, sposób myślenie. Jak to mawia Budda- Jestes tym, czym myśli twe.
Wiec jest jak byc powinno, a bedzie dobrze! :)
Papa brzuchatki :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki! Nie było mnie przez kilka dni i widzę że mam dużo do nadrobienia, naprodukowałyście całkiem sporo :).Mam nadzieję że wszystko w porządku, obiecuję poczytać jutro. Ja zajęta byłam remontami, pilnowaniem fachowców i takimi różnymi mało przyjemnymi rzeczami. Nie cierpię remontów powiem wam! Ale przynajmniej ścianki działowe już są i okna też wymienione.
A jutro mam wizytę u ortopedy to zapytam czy jest szansa żebym rodziła sama czy musi być cesarka...no i usg w końcu mam. Idę spać pełna nadziei. Życzę Wam brzuszki dobrej nocy ;*

reklama
Witam mamuśki,
zaraz idę małego do szkoły odprowadzać i cukierasy mu kupić bo dziś urodzinki ma :)
Co do mężów, mój tez garów nie myje ale ja tego akurat nie wymagam, za to zajmuje sie dziećmi ile może, na zabawę w ciągu dnia zawsze znajdzie czas a dzieciom jest to strasznie potrzebne :) Poza tym też pomaga sprzątać, robić zakupy itp. Zawsze jak mam ochotę kąpiel przygotuje, plecki umyje :) Kochany jest.

A tak poza tym skitrała się pogoda, zimno i szaro - nienawidzę takiego czegoś bo wtedy nie mam ochoty palcem kiwnąć. Wczoraj przeleżałam cały dzień jak padało :/
Za to dzidzia kopała mocno, brzuch mi skacze jak szalony, super widok, jakby obcego się w środku miało :)

Do góry