Beniaminka
Fanka BB :)
Dzięki benjaminko
a ja mam do was jeszcze pytanko czy któraś sie orientuje czy w ciaży moża zażywać tabletki do ssania na ból gardła"strepsils"? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Znalazłam kiedyś tę stronkę- wymieniają tu leki dozwolone w ciąży.
Oczywiście najważniejsza jest opinia naszego lekarza ginekologa! I tym sie kierujmy
Proszę Leki w ciąży
żebyśmy my miały w połowie tak dobrze jak oni...
Ja to nie pamiętam kiedy mogłam się tak długo zrelaksować podczas kąpieli, zawsze tylko szybko, szybko...ehh
A wyobrażacie sobie co by to było gdybyśmy się zamieniły z nimi chociaż na jeden dzień?:-)
Rany, to ja chyba nie mam tak źle....Niemal codziennie czytam książkę w wannie około godziny, wiem że może nie jest za zdrowo , ale uwielbiam tak sie relaksować. Mój facet święty nie jest, tez musze przypominac o naczyniach czy odkurzaniu, ale narzekać tak bardzo nie mogę, bo mam porównanie z poprzedniego związku, gdzie liczyło się tylko piwko przed TV czy komputerem, i eks mąż kompletnie nie przejmował się domem, pomocą mnie czy synowi. Taki luzak- wieczny kawaler, knajpki , koledzy, dobre samochody. Brrrr, a ja siedziałam w domu i ryczałam. Ech, już nigdy wiecej na taki związek sobie nie pozwolę.
Mój obecny partner nie pije, wolny czas spędzamy razem, razem zakupy, razem sprzatanie, a najbardziej lubię w nim to, że jak tylko co mi się zepsuje czy to w domu, czy mój jakis drobiazg nie ociąga się i naprawia od razu, jesli jest tylko w domku.
Nie no, wymodliłam sobie nareszcie :-)
Ale tez mnie czasem wkurza, bo jak ja to mowie -faceci sa mało domyślni, ale jacy kochani ...i nasi, prawda? :-)
Beti, moze ucisk na pecherz, a może podziębiłaś pęcherz, ale to już do lekarza musisz pytac- zrobic badanie moczu. Jesli chodzi o obfitsze upławy- sa fizjologiczne w ciąży, jesli maja normalny zapach i konsystencję nieplodnego śluzu, w kolorze mlecznym. Ważny zapach i kolor mleczny- bez grudek serowatych( bo to moze byc drożdzyca). Ilosc wydzieliny w ciazy najczesciej jest duzo obfitsza niz poza ciążą, dlatego przydatne sa wkladki. Ja przez ten pessar mam dodatkowo wiecej wydzieliny i ponoc to norma , bleee :/ A sikam jak najęta, często i jak mam parcie to musze natychmiast do WC bo inaczej popuszczę, masakra z tym sikaniemdziewczynki błagam pomóżcie mi opd na moje pytanko...
chodzę siku normalnie co 15 min mam wiecznie wrażenie że chce mi sie siku idę siusiam i jak prę dalej na pęcherz to siusiam kroplami albo troszkę więcej,ale np.nie leci mi nic bez parcia tylko jak pre .... i mam wrażenie że mam wiecznie pełny pecherz nawet jak nie piję ... no i oczywiście mam filma że sączą mi się wody płodowe ,tak mam troszkę mokro ale to od poczatku ciąży tak mam a jak leże to nie leci mi po nogach ale wilgotno mam boziu juz nie wiem co robić normalnie....
Termin owulacji jak i przypadajacej miesiaczki moze miec wplyw na wydzieline z pochwy, a nawet powodowac lekkie plamienie.
Dobrej nocy mamusie
Ostatnia edycja: