reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

O cholipcia a mi sie własnie skończył cholinex i został mi tylko strepsils i orofar max,będe musiała do jutra jakoś wytrzymać ale boli jak nie wiem co:(
gosiu widze ze przechodzisz ciezkie chwile ze swoim meżem,my dzisiaj też mamy ciche dni,wkońcu wygarnełam swoje bo przecież ile mozna znosić-przynieś to,zrób herbate ,lekcje z córką na ciebie czekają ,kiedy i co na obiad itd.gdzie wie doskonale ze sie czuje dzisiaj tragicznie i powinnam lezeć,za to on lezy sobie przed tv z pilotem i ma wszystko głęboku w du..... Ale sie troszke wyżaliłam:)

reklama
KAROLINA mój też tylko by leżał na kanapie przed tv. Aż mnie szlag trafia bo dookoła tyle do zrobienia. Jemu się wydaje że jak wróci z pracy to jemu się wszystko należy. Wczoraj poprosiłam go o przebranie małego bo mi mały tak przywalił nogą w brzuch że wyrobić nie mogłam (bardziej ze strachu) to się M. oburzył że przyjeżdza z pracy do pracy:wściekła/y: Wtedy właśnie miałam mu ochotę przywalić:-)

No a jak juz sie zalimy na swoich to ja dodam jeszcze ze mój tez siedzi przed tv i kompem(jak jest wkoncu w domu). Owszem zrobi cos tam ale jak go poprosze bo sam to sie nie domysli, albo mysli ze jak nic nie mówie to nic nie trzeba robic...grrr Juz tye razy mu mówilam ze ma sam czasami pomyslec co trzeba zrobic, a nie czekac az ja sama mu powiem...ale jak grochem o sciane !!!Och Ci faceci... z nimi źle i bez nich tez źle :)

No mojemu sie wydaje dokładnie tak samo ze jak już prace skończy to potem ma pół dnia dla siebie:(a dzieci a dom a już o sobie to nie wspomnę.
Mój pan własnie zszedł sobie na dół po godzinnej kąpilei i je podany przeze mnie obiad,taki to sobie pożyje:)

żebyśmy my miały w połowie tak dobrze jak oni...
Ja to nie pamiętam kiedy mogłam się tak długo zrelaksować podczas kąpieli, zawsze tylko szybko, szybko...ehh
A wyobrażacie sobie co by to było gdybyśmy się zamieniły z nimi chociaż na jeden dzień?:-)

Juz jestem po usg polowkowym :tak: Dziekuje wam dziewczynki za trzymanie kciukow :-)
Bylam tak zdenerwowana ze malo nie zemdlalam ale to jak zawsze :-) Chlopaczki rosna sobie zdrowo, zostali wymierzeni, sprawdzeni a co mnie najbardziej zdziwilo jezdzila mi tym przyzadem prawie po calym brzuchu pod zebrami tacy sa juz duzi :-) i wszytsko jest wogole ok, lekarka byla zadowolona jeden wazy 345g drugi 325 g :tak::tak::tak: obydwoje glowkami w dol i podczas badania co chwile czulam jak nie jednego to drugiego, jak czuje to minikopniaczki to wogole jestem spkojniejsza i caly czas sie smieje sama do siebie :-)

Dzieki dziewczynki jeszcze raz za wsparcie duchowe! :-) Witam nowa mamuske i zycze wszytskim poozlostalym mamusiom udanych wizyt :)

A i lekarka potwierdzila ze chlopczyki bo ladnie swiecili jajcami hehe :-):-):-)

kochana bo te nasze kciukaski to są magiczne :tak::tak: nie ma opcji żeby nie wypaliły jak tyle brzuchatek je zaciska aż nie można na klawiaturze stukać tymi pięściami heh :-D:-D wielkie grztki 2 chłopaczków mąż pewnie szaleje ze szczęścia :-)

Dziękuje ci benjaminko,ja właśnic cały dzień dzisiaj leże,czuje sie naprawde potwornie do tego ten ból gardła , a co do zielonej herbaty to ne wiedziałam ze podnosi cinienie,w takim razie wypije sobie bo mam w domku:) ide w środe do gina i zobaczymy co mi powie,
kasiona gratuluje udanej wizyty no i 4 jajeczek:-)

leż leż kochana najlepsze blogie lenistwo :tak:

kasiona-gratuluje super!

A boli was glowa ,bo mnie czesto tak napina od nosa i cale czolo...i boli.
I wogule mam dola bo od piatku siedzimy w domu i wlasnie namowilam mojego na spacer w parku z pieskiem(nosi mnie starsznie zeby gdzies wyjsc) a tu zaczol padac deszcz z gradem!!!!masakra........

mnie boli często apap wezmę jak już nie mogę wytrzymać a tak robię zimne okłady na czoło i leżę :tak:

O cholipcia a mi sie własnie skończył cholinex i został mi tylko strepsils i orofar max,będe musiała do jutra jakoś wytrzymać ale boli jak nie wiem co:(
gosiu widze ze przechodzisz ciezkie chwile ze swoim meżem,my dzisiaj też mamy ciche dni,wkońcu wygarnełam swoje bo przecież ile mozna znosić-przynieś to,zrób herbate ,lekcje z córką na ciebie czekają ,kiedy i co na obiad itd.gdzie wie doskonale ze sie czuje dzisiaj tragicznie i powinnam lezeć,za to on lezy sobie przed tv z pilotem i ma wszystko głęboku w du..... Ale sie troszke wyżaliłam:)

kochana rób se płukanki z rumianku albo szałwi :-) możesz też z sodą albo solą kuchenną ale w moi przypadku nie wypaliło bo prawie przy płukaniu zwracałam ale rumianek jeszcze przejdzie a najważniejsze że pomaga :tak:

KAROLINA mój też tylko by leżał na kanapie przed tv. Aż mnie szlag trafia bo dookoła tyle do zrobienia. Jemu się wydaje że jak wróci z pracy to jemu się wszystko należy. Wczoraj poprosiłam go o przebranie małego bo mi mały tak przywalił nogą w brzuch że wyrobić nie mogłam (bardziej ze strachu) to się M. oburzył że przyjeżdza z pracy do pracy:wściekła/y: Wtedy właśnie miałam mu ochotę przywalić:-)

no ja już nie będe się na ich temat wypowiadać hehhe oj każdy ten facet taki sam :tak: ja już wiem że jak będzie z nami dziecko to wszystko będzie tylko na mojej głowie bo niestety ale mój nie jest chetny do pomocy :-(

my wróciliśmy z obiadku u mamuski i zaraz zabieram się za małe sprzatanko naczyń bo wychodzą już zezlewu heheh :szok::szok:
kernuś ja myślę że to z przejedzenia bo też tak mam jak się dużo najem,boli mnie żołądek brzuch ciągnie po bokach aż ciężko wstać,więc myślę ze nie masz się czym przejmować :tak: może miętowa herbatka pomożę? mnie pomaga :-)
u nas pogoda tragedia cały dzień prwie leje strasznie i zimno jak jesienią :no::no:

Juz jestem po usg polowkowym :tak: Dziekuje wam dziewczynki za trzymanie kciukow :-)
Bylam tak zdenerwowana ze malo nie zemdlalam ale to jak zawsze :-) Chlopaczki rosna sobie zdrowo, zostali wymierzeni, sprawdzeni a co mnie najbardziej zdziwilo jezdzila mi tym przyzadem prawie po calym brzuchu pod zebrami tacy sa juz duzi :-) i wszytsko jest wogole ok, lekarka byla zadowolona jeden wazy 345g drugi 325 g :tak::tak::tak: obydwoje glowkami w dol i podczas badania co chwile czulam jak nie jednego to drugiego, jak czuje to minikopniaczki to wogole jestem spkojniejsza i caly czas sie smieje sama do siebie :-)

Dzieki dziewczynki jeszcze raz za wsparcie duchowe! :-) Witam nowa mamuske i zycze wszytskim poozlostalym mamusiom udanych wizyt :)

A i lekarka potwierdzila ze chlopczyki bo ladnie swiecili jajcami hehe :-):-):-)

Dziękuje ci benjaminko,ja właśnic cały dzień dzisiaj leże,czuje sie naprawde potwornie do tego ten ból gardła , a co do zielonej herbaty to ne wiedziałam ze podnosi cinienie,w takim razie wypije sobie bo mam w domku:) ide w środe do gina i zobaczymy co mi powie,
kasiona gratuluje udanej wizyty no i 4 jajeczek:-)

żebyśmy my miały w połowie tak dobrze jak oni...
Ja to nie pamiętam kiedy mogłam się tak długo zrelaksować podczas kąpieli, zawsze tylko szybko, szybko...ehh
A wyobrażacie sobie co by to było gdybyśmy się zamieniły z nimi chociaż na jeden dzień?:-)

na jeden dzień ??????????/ heheh kochana oni kilka godzin by nie wytrzymali w naszej skórze heheh ale jescze niech do tego dojdzie poród,miesiączka tzn jej bóle, to już wogole byłby koniec :)

Gosiu gdybym ja sie zamieniła z mezem to napewno chodziłabym głodna i zdenerwowana bo przypuszczam ze on nie robił by sobe nic z tego ze np leży sterta brudnych naczyń lub na stole leży kilkanaście niepotrzebnych rzeczy oj wykończyłabym sie samym nieładem w domu:)

a ja powolutku zaboieram sie za zrobienie gofrów z bitą śmietaną bo moje córeczki mnie namówiły a wzamian za to one spacerkiem poszły po kremówke do sklepu:)

reklama
Do góry