reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ja wczoraj się poryczałam, że "jestem gruba, ciężka, jest mi duszno, boli mnie to tamto i ogólnie już nie mam siły" dobre nie? :-) miłego dzionka Wam życzę
ja ciągle narzekam na bol bioder i slysze przez to mojego tate w zartach oczywiscie, ze zaczynam juz przypominac emerytke :-)

Dziewczynki ja sobie właśnie zmierzyłam ciśnienie i mam 98/55 a pulsu mam 120 poprostu szok,a najgorsze jest to ze ja juz piłam kawe a nadal sie czuje jakbym miała zaraz odjechać:(
ja tez tak mialam.. wysokie tetno przy niskim cisnieniu - kup aspargin (potas z magnezem) - obniza puls.

Juz jestem po usg polowkowym :tak: Dziekuje wam dziewczynki za trzymanie kciukow :-)
Bylam tak zdenerwowana ze malo nie zemdlalam ale to jak zawsze :-) Chlopaczki rosna sobie zdrowo, zostali wymierzeni, sprawdzeni a co mnie najbardziej zdziwilo jezdzila mi tym przyzadem prawie po calym brzuchu pod zebrami tacy sa juz duzi :-) i wszytsko jest wogole ok, lekarka byla zadowolona jeden wazy 345g drugi 325 g :tak::tak::tak: obydwoje glowkami w dol i podczas badania co chwile czulam jak nie jednego to drugiego, jak czuje to minikopniaczki to wogole jestem spkojniejsza i caly czas sie smieje sama do siebie :-)

Dzieki dziewczynki jeszcze raz za wsparcie duchowe! :-) Witam nowa mamuske i zycze wszytskim poozlostalym mamusiom udanych wizyt :)

A i lekarka potwierdzila ze chlopczyki bo ladnie swiecili jajcami hehe :-):-):-)

super - gratulacje. Ja mam jutro połówkowe - od rana bede umierac ze stresu.. ehh..

reklama
Dziękuje ci benjaminko,ja właśnic cały dzień dzisiaj leże,czuje sie naprawde potwornie do tego ten ból gardła , a co do zielonej herbaty to ne wiedziałam ze podnosi cinienie,w takim razie wypije sobie bo mam w domku:) ide w środe do gina i zobaczymy co mi powie,
kasiona gratuluje udanej wizyty no i 4 jajeczek:-)

Juz jestem po usg polowkowym :tak: Dziekuje wam dziewczynki za trzymanie kciukow :-)
Bylam tak zdenerwowana ze malo nie zemdlalam ale to jak zawsze :-) Chlopaczki rosna sobie zdrowo, zostali wymierzeni, sprawdzeni a co mnie najbardziej zdziwilo jezdzila mi tym przyzadem prawie po calym brzuchu pod zebrami tacy sa juz duzi :-) i wszytsko jest wogole ok, lekarka byla zadowolona jeden wazy 345g drugi 325 g :tak::tak::tak: obydwoje glowkami w dol i podczas badania co chwile czulam jak nie jednego to drugiego, jak czuje to minikopniaczki to wogole jestem spkojniejsza i caly czas sie smieje sama do siebie :-)

Dzieki dziewczynki jeszcze raz za wsparcie duchowe! :-) Witam nowa mamuske i zycze wszytskim poozlostalym mamusiom udanych wizyt :)

A i lekarka potwierdzila ze chlopczyki bo ladnie swiecili jajcami hehe :-):-):-)

Kasiona super wiesci gratki

kasiona-gratuluje super!

A boli was glowa ,bo mnie czesto tak napina od nosa i cale czolo...i boli.
I wogule mam dola bo od piatku siedzimy w domu i wlasnie namowilam mojego na spacer w parku z pieskiem(nosi mnie starsznie zeby gdzies wyjsc) a tu zaczol padac deszcz z gradem!!!!masakra........

Hejka Kobietki!
hihi, kolejne chłopaki :-)

Wczoraj byliśmy w takim markecie dla dzieci i oglądaliśmy materace do łóżeczka. Wiecie ile tego jest??? no dosłownie nie wiem jaki wybrać???? Macie jakieś rady który jest najlepszy?

Kasiona super!!!!
Dziewczynki a powiedzcie mi taką rzecz.
Na weselu objadłam sięcieżkich rzeczy, ciasta itp...no i od wesela do teraz cały czas boli mnie brzuch...ale cały nie tylko ciąża. Macica sięga pępka i na tej linii jak kicham albo napnę brzuszek to mnie cała linia wokół macicy boli jakby miało mi sięcosurwać..taki kłujący ból nieprzyjemny.. Nie wiem jak to określić...skurczy nie mam i czujesiedobrze, ale ten ból mi przeszkadza, szczególnie, że nie wiem czy coś złego sięnie dzieje czy to tylko wzdęcia po prostu...bo ja jużmam wizję odklejającego łożyska i innych ciekawych rzeczy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wczoraj wieczorem bolał mnie tak cały brzuch od majtek po cycki a teraz tylko wokół macicy:-:)-:)-:)-:)-:)-(
aha no i wzdęcia fakt faktem są....

Hausfrau co do materaca to ja mam dwustronyy kokos i coś z drugiej strony ale nie wiem co..no i oczywiście twardy i ze sprężynami.

Kerna spróbuj zażyć nospę a na wzdęcia mój niezawodny Espumisan ( zalecany równiez niemowlętom). Do picia duzo herbatki miętowej- działa dobrze na brzusiowe przejedzenie, wzdęcia. Chyba nie wiele więcej w ciąży można poradzić...I najlepiej porządnie się wypróznić, wiem że fajnie się mówi. Na mnie działa najlepiej chleb gruboziarnisty ciemny, chodze po takim jedzeniu regularnie do WC, a po białym masakra :(

Beniaminka a myślisz, że to faktycznie moze być z przejedzenia??? Ten ból mnie straszy bo jest dziwny i nie wiem czy to tylko wzdęcia....:zawstydzona/y:

Kasiona super, że wizyta udana:-D
I oczywiście witam nową mamusie:-)
A ja się z rana słoneczkiem chwaliłam, a teraz pada, że hej:-(

reklama
Dziękuje ci benjaminko,ja właśnic cały dzień dzisiaj leże,czuje sie naprawde potwornie do tego ten ból gardła , a co do zielonej herbaty to ne wiedziałam ze podnosi cinienie,w takim razie wypije sobie bo mam w domku:) ide w środe do gina i zobaczymy co mi powie,
kasiona gratuluje udanej wizyty no i 4 jajeczek:-)

Wiesz, zielona herbatanie tyle podnosi cisnienie, co reguluje krążenie. Wiec moze także je obnizac gdy trzeba. Zas yerba mate wyraznie podonosi cisnienie ale nie tak groznie i skokowo jak kawa, dodaje naturalnie energii tyle, że nie każdemu smakuje ten siankowo-tytoniowy zapaszek ;)

Do góry