olcia23
list mama '05
Kerna -ja tez tak czasem mam ,tak jak pisze beniaminka,nie wydaje mi sie ze to cos groznego poprostu sie przejadlas a ze ciasno sie w brzuszku robi to tak sie teraz czujesz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kerna, nie wiem czy to to jest u Ciebie, napisalas o weselu i jedzonku- tak moze byc, ale moze i macica dodatkowo się napreza, co wywołuje nieprzyjemne napiecie- to akurat znam z autopsji i lecze nospą 3 x dziennie 80 mg.Beniaminka a myślisz, że to faktycznie moze być z przejedzenia??? Ten ból mnie straszy bo jest dziwny i nie wiem czy to tylko wzdęcia....
Kerna spróbuj zażyć nospę a na wzdęcia mój niezawodny Espumisan ( zalecany równiez niemowlętom). Do picia duzo herbatki miętowej- działa dobrze na brzusiowe przejedzenie, wzdęcia. Chyba nie wiele więcej w ciąży można poradzić...I najlepiej porządnie się wypróznić, wiem że fajnie się mówi. Na mnie działa najlepiej chleb gruboziarnisty ciemny, chodze po takim jedzeniu regularnie do WC, a po białym masakra
Kasiona super!!!!
Dziewczynki a powiedzcie mi taką rzecz.
Na weselu objadłam sięcieżkich rzeczy, ciasta itp...no i od wesela do teraz cały czas boli mnie brzuch...ale cały nie tylko ciąża. Macica sięga pępka i na tej linii jak kicham albo napnę brzuszek to mnie cała linia wokół macicy boli jakby miało mi sięcosurwać..taki kłujący ból nieprzyjemny.. Nie wiem jak to określić...skurczy nie mam i czujesiedobrze, ale ten ból mi przeszkadza, szczególnie, że nie wiem czy coś złego sięnie dzieje czy to tylko wzdęcia po prostu...bo ja jużmam wizję odklejającego łożyska i innych ciekawych rzeczy
wczoraj wieczorem bolał mnie tak cały brzuch od majtek po cycki a teraz tylko wokół macicy:------(
aha no i wzdęcia fakt faktem są....
Hausfrau co do materaca to ja mam dwustronyy kokos i coś z drugiej strony ale nie wiem co..no i oczywiście twardy i ze sprężynami.
Dzięki benjaminko
a ja mam do was jeszcze pytanko czy któraś sie orientuje czy w ciaży moża zażywać tabletki do ssania na ból gardła"strepsils"? Z góry dziękuje za odpowiedzi.