reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Kerna -ja tez tak czasem mam ,tak jak pisze beniaminka,nie wydaje mi sie ze to cos groznego poprostu sie przejadlas a ze ciasno sie w brzuszku robi to tak sie teraz czujesz

reklama
Powiem Ci szczerze że od samego początku czułam że będziesz miała córcię i strasznie czekam na wieści potwierdzające moje przeczucia. Sprawdzałaś w tym chińskim kalendarzu??? Co ci tam wychodzi???
Wychodzi mi synek, ale szczerze to mi ten kalendarz się sprawdził jak narazie na 50% 1synek wyszło i jest synek 2 miało być córcia według kalendarza a jest synuś a teraz wychodzi z kalendarza synuś to może będzie ta córcia wreście... ;)
Super,że cię już tak nie boli i możesz w miarę normalnie funkcjonować, oby tak dalej...
Nasze kciuki naprawde są magiczne maja same pozytywne fluidy
U nas leje na całego do tego wieje i jest całe 4 stopnie brrr.
Objadłam się naleśników i idę dalej do łóżka bo pogoda naprawde dołująca tylko usiąść i płakać....
Kasiona super że synkowie zdrowo rosną

Beniaminka a myślisz, że to faktycznie moze być z przejedzenia??? Ten ból mnie straszy bo jest dziwny i nie wiem czy to tylko wzdęcia....:zawstydzona/y:
Kerna, nie wiem czy to to jest u Ciebie, napisalas o weselu i jedzonku- tak moze byc, ale moze i macica dodatkowo się napreza, co wywołuje nieprzyjemne napiecie- to akurat znam z autopsji i lecze nospą 3 x dziennie 80 mg.
A miętówka świeżo zaparzona powinna zelżyć dolegliwości jelitowo-żołądkowe.

Kernuś, ja miałam ostatnio podobnie jak się objadłam ciężkimi potrawami, tak mnie wszystko bolało i podbrzusze , ze się nie mogłam całkiem wyprostować..pomogły jabłka, banany i w ostateczności nospa.. spróbuj.. :-)

Kerna spróbuj zażyć nospę a na wzdęcia mój niezawodny Espumisan ( zalecany równiez niemowlętom). Do picia duzo herbatki miętowej- działa dobrze na brzusiowe przejedzenie, wzdęcia. Chyba nie wiele więcej w ciąży można poradzić...I najlepiej porządnie się wypróznić, wiem że fajnie się mówi. Na mnie działa najlepiej chleb gruboziarnisty ciemny, chodze po takim jedzeniu regularnie do WC, a po białym masakra :(

I od razu ja skorzystam z twojej rady Benjaminko. Właśnie miałam sie Was pytać czy można espumisan, bo męcze się okropnie. Wzdęcia mam okropne, wypróżnić też się nie mogę. A pogorszyło się jak zaczęłam brać żelazo. Tak mi się bynajmniej wydaje.

To mężuś będzie musiał sie na wycieczkę do apteki wybrać:sorry:

Witam kochane brzuchatki.
Sporo naskrobałyście przez te dni.
Ja właśnie wróciłam od babuni i jestem mocno przeżarta że aż mnie kłuje w prawym boku przy biodrze:no:. No ale jak tu odmówić tych wszystkich specjałów babcinych:zawstydzona/y:.
Tak na mnie uważała przez te dni że nawet garka z rosołem nosić mi nie pozwoliła:-D. Strasznie szczęśliwa jest i babcia i dziadek że zostaną pradziadkami, nawet uskładali na wózek i łóżeczko i nam wcisneli te pieniądze bo prawnuczka musi coś od nich mieć:tak:.
Poza tym załadowała nam kupe żarcia że Mąż miał 2 kursy z mieszkania do samochodu żeby to załadować.
Niestety następne spotkanie na jakie sie zanosi to dopiero w listopadzie:-(. Szkoda że tak późno ale już przyjedziemy z Maleńką.
Miłego wieczorku.

Dzięki benjaminko:)
a ja mam do was jeszcze pytanko czy któraś sie orientuje czy w ciaży moża zażywać tabletki do ssania na ból gardła"strepsils"? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Cześć dziewczyny
Wczoraj zaczęłam pisać ale M. mnie tak wkurzył że wyłączyłam kompa i poszłam się położyć do małego do pokoju.
Co do facetów to ja nie należę do szczęściar:( Wczoraj 3 razy przez niego płakałam.Miałam ochotę walnąć mu czyms w łeb. Za nic nie mogę się z nim dogadać. Kiedys bym się poprostu do niego nie odzywała a teraz wpadam w szał i płacz.

Co do stosunków to moja ginka też mi zabroniła bo mam łożysko przodujące ale jak byłam w szpitalu to lekarz powiedział że wszystko jest dobrze i że mozemy. Tyle wytrzymaliśmy że poczekam do 5maja co mi ginka powie. Lekarzom ze szpitala nie ufam. Z pierwszą ciążą też ponoć wszystko było dobrze...

KAROLINA - moja siostra zażywała takie tabletki a lekarz nic nie mówił na to więc chyba można

reklama
Kasiona super!!!!
Dziewczynki a powiedzcie mi taką rzecz.
Na weselu objadłam sięcieżkich rzeczy, ciasta itp...no i od wesela do teraz cały czas boli mnie brzuch...ale cały nie tylko ciąża. Macica sięga pępka i na tej linii jak kicham albo napnę brzuszek to mnie cała linia wokół macicy boli jakby miało mi sięcosurwać..taki kłujący ból nieprzyjemny.. Nie wiem jak to określić...skurczy nie mam i czujesiedobrze, ale ten ból mi przeszkadza, szczególnie, że nie wiem czy coś złego sięnie dzieje czy to tylko wzdęcia po prostu...bo ja jużmam wizję odklejającego łożyska i innych ciekawych rzeczy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wczoraj wieczorem bolał mnie tak cały brzuch od majtek po cycki a teraz tylko wokół macicy:-:)-:)-:)-:)-:)-(
aha no i wzdęcia fakt faktem są....

Hausfrau co do materaca to ja mam dwustronyy kokos i coś z drugiej strony ale nie wiem co..no i oczywiście twardy i ze sprężynami.

Kerna wiesz co ja Ci naprawde polecam nospe
lyknij sobie i jelita sie uspokoją i macica rowniez,a wrazie co wieczorem jeszcze jedną

a nas niedawno przyszli prosic na wesele i mam 19 czerwca

Hausfrau materac kokos gryka mam

Dzięki benjaminko:)
a ja mam do was jeszcze pytanko czy któraś sie orientuje czy w ciaży moża zażywać tabletki do ssania na ból gardła"strepsils"? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

strepsils mi odradzali
ale cholinex pozwolil ssac

Do góry