reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

No u mnie wszyscy się niby cieszą ale już widzę to przerażenie w oczach.
Raz- co będzie jak się urodzi drugie Tornado(tymi jest, słodki, uśmiechnięty, wszyscy go uwielbiaja do momentu gdy nie muszą go pilnować).
Dwa - wiadomo, że fajnie by było gdyby czasem ktoś mi pomógł.
Trzy finanse- wiadomo 3 dzieci.
Nikomu oprócz rodziców i teściów nie mówiliśmy - za wczesna ciąża.

Nio Tymi śpi, biorę się za robotę. Musze podłogi umyć a sporo mam tego:baffled:

reklama
Pocieszę Cię, że mam to samo. Prawie cały dzien mdłości, powoli zaczynam się wykańczać, jak długo mozna się czuć do D...

A jesz coś w ogóle? Bo ja jak na razie to ciągle piję wodę lekko gazowaną i ssię cukierki multiwitaminowe... wszystko inne w minimalnych ilościach bo chyba bym puściła pawia na miejscu.

I jak tu się zdrowo odżywiać w pierwszych miesiącach??

rano zjadam mała kromeczkę chleba i kawa, do obiadu nic bo nie jestem w stanie nic przełknąć, mały obiad i do wieczora też nic. czasami jakiegoś biszkopta przegryzę, boję się, że jak zjem cos więcej to przywitam się z kibelkiem. Juz sama nie wiem jak rozplanowac dzień żywieniowy bo nic nie pomaga.

I na dodatek jak wchodze do kuchni to wszystko mi smierdzi, że biedny Małż od tygodnia sam sobie wszystko robi do jedzenia... masakra
a020.gif

no niesety- ja niby takich mdlosci nie mam ,ale czuje sie jak na kacu gigancie:-D
zaraz mloda klade spac i tez ide, wale pozadki i tak jak wstanie to zrobi rozpierdziuche:confused:
:confused:mnie wieczorem bardziej mdli niz rano:cool2:

Właśnie wróciłam od gina.
Byłam u innego niż w poprzednich 2 ciążach.
Ciąża 6 tydzień a macica jak w 10 tygodniu :szok:
Doktorek gotów mi wkręcić że to 3 miesiąc a ja mu to niemożliwe miałam @ w listopadzie i w grudniu po czym doktorek stwierdził, że w 3 ciązy macica może być większa niż u pierworódek, bo wiadomo macica po ciąży nie wróci nigdy całkiem do stanu przed ciążą
Następna wizyta 18 luty wtedy też dostane skierowanie na badanie krwi moczu oraz usg jak będę w 11 tyg bo teraz wykonanie usg to pokaże tylko czy jest ciąża pojedyncza czy bliźniacza a w 11 tyg można już stwierdzić czy z bobo wszystko ok. tak tłumaczył mi siwy sympatyczny pan doktor :)
A mnie od kilku dni nie opuszcza myśl a co jeśli to bliźniaki :confused:
Cholera jasna...
Doktorek kazał brać kwas foliowy i magnez na skurcze łydek, które męczą mnie nocami, ale powiedział, że lepiej zamiast magnezu oprzeć nogi o koniec łóżka i je ponapinać a moje łóżko nie ma na końcu nic o co mogłabym oprzeć nogi bo to zwykła kanapa bez boków uhhh
Będę się opierać nogami o grzejnik i rozciągać te moje mięśnie łydek :-D

no niesety- ja niby takich mdlosci nie mam ,ale czuje sie jak na kacu gigancie:-D
zaraz mloda klade spac i tez ide, wale pozadki i tak jak wstanie to zrobi rozpierdziuche:confused:
:confused:mnie wieczorem bardziej mdli niz rano:cool2:
A u mnie procz bolu piersi i brzucha zadnych innych dolegliwosci. Czasami mnie glowa pobolewa. Ale najbardziej to mi tez brzuch doskwiera, caly czas jak na @.

Nic dziewczyny... ja spadam coś ze sobą zrobić bo do teraz siedzę w szlafroku
a010.gif
.
Powinnam chyba w końcu puścić jakieś pranie bo mi się już ciuchy kończą... ale dotąd po prostu nie miałam siły na takie elementarne czynności. Najchętniej to wróciłabym do łóżka i chyba na chwilę tak zrobię
f020.gif
.
Pozdrawiam i życzę miełago dnia!

reklama
Ja też się snuję od rana jak smród po gaciach.
Ugotowałam kapuśniaku bo mi sie kwasoty chciało, zjadłam 2 miski i jestem przepełniona i mogłabym już iść spać ;) Niestety dzieci nie dadzą są za głośne ;)
No i na spacer trzeba będzie sie zmusić co by kapuśniak w brzuchu nie zalegał

Do góry