Witaj :-) Nie martw się wszystko będzie dobrze Nie ma co stresować się na zapas ;-)Cześć Mamusie) Jestem tu nowa, wiec moze od poczatku.
W poniedziałek bylismy na wizycie u pani dr i jest malutki pecherzyk. 3-ci tydzień. 16-ego w sobote robilam test i byl pozytywny. Bardzo sie cieszymy, jednak to nasza 1sza ciaza i ja jestem pelna obaw. Od poczatku mam straszne bole piersi i podbrzusza, tak jak na okres tylko mocniej. Ponoc macica rosnie Przed zafasolkowaniem bralam tez castagnus, bo mialam wysoka prolaktyne. Lekarz powiedzial ze bede miala duuuuuze problemy z zajsciem, a jesli sie uda to z donoszeniem ciazy. Oczywiscie jak sie dowiedzialam ze jest pozytywnie, poszlam juz do innego lekarza. Przepisala luteine 2xdz 1 i feminatal metafolin 800. Dostalam zwolnienie z pracy, wiec odpoczywam, jak nakazali Bylam dzisiaj zrobic badania krwi i moczu. Wyniki w poniedzialek, a nastepna wizyta 15.02. Trzese portkami, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze) Pozdrawiam wszystkie wrzesnioweczki, trzymajmy sie razem, bedzie razniej)))
reklama
Misiaaka
Fanka BB :)
Dziekuje bardzo za slowa otuchy Rzeczywiscie swietna sprawa to forum))
Anja78
matka superstar
, a co wy sadzicie o podrozach samolotem w ciazy?
ja latalalm 4 razy krotkie dystanse: tez do wloch
samolotem, autobus to 15 godzin prawie, zle to znosze normalnie a w ciazy to juz wogole, wiec chyba wybiore samolot, przynajmniej szybciej...autobus moze jest mnie inwazycjny ale tyle godzin w jednej pozycji to masakra jak dla mnie...
no busem gorzej , goraco , zylaki moga wystapic- nie mowie tu tylko o zylakach na nogachale na wargach sromowych-mialam paskustwo od siedzenia w pracy
ja tez zwlekam, siostra znmowu powe: wpadlas durna gowniaro mam 32 lata)No niestety reakcje rodziny są różne.
Dlatego będę zwlekać ile się da z nowinam
z nadia jak powiedzilalm mamie, to sie raczej nie wzruszyla, a powiedzilam jej na dzien matki.... sie jedynie spytala sie z KIM,moj owczesny facet teraz maz byl w kuchni
dobrze,ze tego nie slyszal biedy facet, bo by padlpotem wspomniala,ze powinnismy wymienic podlogi w domu
wiec na lzy , wzruszenie i gratulacje nie mam co liczyc
Misiaaka
O reakcjach rodziny, to wiem ze tak wczesnie nie powinno sie nic mowic (3 tydzien) ale my powiedzielismy wszystkim, nie wyobrazam sobie utzrymac tej wiadomosci w tajemnicy Takie szczescie)No niestety reakcje rodziny są różne.
Dlatego będę zwlekać ile się da z nowinami.
Ale dziwnie tak z rodzicami sie spotykac praktycznie co drugi dzień i ukrywać.
Hausfrau
hehe ma twoja mama poczucie humorku To było pytanie rokuz nadia jak powiedzilalm mamie, to sie raczej nie wzruszyla, a powiedzilam jej na dzien matki.... sie jedynie spytala sie z KIM,moj owczesny facet teraz maz byl w kuchni
dobrze,ze tego nie slyszal biedy facet, bo by padl
Kasiona
Ja do mojej mamy zadzwonilam z wiadomoscia ze zrobilam test o 8 rano, jeszcze spala i opierdzielila mnie ze tak wczesnie ja obudze i zebym dala jej spac, no to sie rozlaczylysmy i dopiero po godzinie jak sie wyspala i do niej doszlo zaczela do mnie wydzwaniac czy mowilam powaznie
Hausfrau
To jest nienormalne... właśnie znów mnie mdli ... to nie są poranne nudności ale jakieś południowo - nie wiadomo ...
reklama
wanilia_sky
Przyjaciółki 2008
To jest nienormalne... właśnie znów mnie mdli ... to nie są poranne nudności ale jakieś południowo - nie wiadomo ...
Pocieszę Cię, że mam to samo. Prawie cały dzien mdłości, powoli zaczynam się wykańczać, jak długo mozna się czuć do D...