reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny! nasze ciaze przypadly na wakacje. Co sadzicie o podrozowaniu w ciazy? kiedy wybieracie sie na wakacje, gdzie i w jaki sposob? czy w ciazy mozna latac? zdania sa podzieone i sama juz nie wiem. po 34 tyg. nie wpuszczaja juz na poklad samolotu, ale czy wczesniej nie ma przeciwskazan? i jak to jest z jazda samochodem w ostatnim trymestrze (np.nad morze?)? I jak sadzicie czy dla kobiety w ciazy plazowanie nie jest meczace?;) w poprzedniej ciazy chodzilam zima i wiosna, wiec nie wiem;)

reklama
Witam
A u nas zaświeciło słonko:-):-)...to nic że jeszcze godzinę temu padał śnieg z deszczem:szok::tak:
Iwona...hmmm no jeszcze ze 3 tygodnie i tak będziesz musiała powiedzieć także się szykuj...Wygląda strasznie ale pewnie tak strasznie nie będzie.

Iwonka odwagi życzę.
U mnie dzisiaj słoneczko też wyjrzało tylko na chwilkę i szybko znikło. Bardzo, bardzo chcę już wiosny.
Głowa u mnie dzisiaj okropnie ciężka od kataru, ale damy radę.

Witajcie Dziewczyny :-)
My po wizycie i USG. Wszytko jest w porzadku. Fasolka ma juz 5,5 cm :-) troszke nie chciałą wspólpracowac z ginem (mały/a uparciuch) ale jakos udało sie zmierzyc wszystkie parametry i wszystko w normie. Alez sie cieszymy!!!

taki leniuch jak mój , gin próbował go budzickilka razy, ale gdzie tam- pomachał nóżkami, podrapał się po główce i dalej spanko- już myśleliśmy, że nic z pomiarów- moje maleństwo ma 9 cm

IWONA 85CZ naprawde myślę, że mniejszy stres będzie gdy wszystko wyjasnisz z mamą niż gdy będziesz to trzymała w sobie, ale oczywiście decyzja należy do ciebie, w końcu ty lepiej znasz swoja mamę

moje maleństwo ma 9 cm
henrietta a w ktorym jestes tyg? Bo ja wyczytałam, ze pod koniec 3 miesiąca dzidzia ma już około 9cm. A u mnie jest 12t4d czyli koniec trzeciego m-ca a dzidzia ma 5,5 :confused: Gin powiedział ze wielkosc jest dobra, ale ja im wiecej czytam tym bardziej sie nakręcam :baffled:
A Wasze Dzidzie dziewczyny jak duze byly w tym terminie?

witam ja byłam drugiego marca na usg czyli wg OM 12+1 i maluch miał 5.26 pani doktor mówiła że trochę za mały ale nie kazała się przejmować bo później nadrobi - moja koleżanka aktualnie 34 tydzien ciazy też cały czas miała "za małego" a 2 marca okazał się za duzy i o tydzien ginka przyspieszyła termin porodu;-)
dzieci jak to dzieci rosną w swoim tempie - ja jetem raczej niska 157, mąz 178 wiec trudno zeby dziecko było koszykarzem:-D
dla większości lekarzy 3 miesiąc kończy się w raz z upływem 13 tygodnia więc pewnie te 9 cm jest możliwe, na poprzednim badaniu w 9+4 mój maluch miał 1.81cm więc urósł baardzo

Ostatnia edycja:
henrietta a w ktorym jestes tyg? Bo ja wyczytałam, ze pod koniec 3 miesiąca dzidzia ma już około 9cm. A u mnie jest 12t4d czyli koniec trzeciego m-ca a dzidzia ma 5,5 :confused: Gin powiedział ze wielkosc jest dobra, ale ja im wiecej czytam tym bardziej sie nakręcam :baffled:
A Wasze Dzidzie dziewczyny jak duze byly w tym terminie?

gabi - wymiary z USG sa czesto podawane od glowki do np pupci - zalezy jak bobo lezy - u mnie np w sobote miarka ze zdjecia podala cos kolo 4 cm ale gin powiedzial ze z nozkami bedzie kolo 6,5 - ja sie pki co nie martwie i ty tez sobie tym glowki nie zawracaj jesli gin twierdzi ze wsio ok :o)

reklama
Do góry