reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Sajonora no to już wszystko jasne, my tu się zastanawiamy co i jak - a Ty z mężem nadrabiasz hihihi:-D
Nie martw się niczym, nie czytaj za dużo na temat zagrożeń, bo od tego zwariować można. Dbaj o siebie a będzie dobrze!

Karolina zbijaj temperaturę, jak coś biegiem do lekarza. Trzymam kciuki!

oli_ czekamy na relacje! Na pewno wszystko idzie dobrze :) Ja zobaczę swojego maluszka za tydzień :-D

reklama
hej:-)
ja to tu chyba jestem gościem:zawstydzona/y: dzielnie wszystko czytam, tylko z pisaniem jest gorzej;-)
Teraz byliśmy na weekend w jeleniej górze u rodzinki męża, ja dziś wróciłam a młody z tatusiem zostali u babci na tydzień. W związku z tym mam lekkiego doła, bo sama w domu, nie słychać tuptania i słodkiego " mamusiaaaa":-)w dodatku jechałam autobusem i trochę mnie wytrzęsło a teraz brzuch pobolewa:-( na szczęście jutro rano USG więc się dowiem co u maleństwa słychać:-p
u mnie już mdłości minęły, tylko od czekolady i wielu słodyczy dalej odrzuca, ale to chyba dobrze:-) na bitą śmietanę bym się nie skusiła:-D

Witam.
Chciałabym się przywitać i dołączyć do grona wrześniwych mam:)
Termin mam na 17.09 to moja czwarta ciąża, mam w domu dwie córeczki 6 i 8l obie urodzone przez cc i jednego aniołka.

witam
(...)

ninionka ale Ci zazdroszcze ze juz mozesz sobie pozwalac na zachcianki, jak mnie sie cos zachce i zjem to laduje nad kibelkiem i szkoda tych truskawek czy czekoladki bo dzidzia nic dobrego nie chce zjadac i sie buntuje brzusio ehh
(...)

Ja swoje już przeszłam naszczeście, mdłości już znikły prawie, ze całkowice, bo tylko rano tak cos mną zakręci ale odrazu śniadanko i spokój, a kilka tygodni wcześniej była masakra cały czas ble i ble....
Będzie dobrze, zobaczysz niedługo przestanie się buntować :-)

Witam.
Chciałabym się przywitać i dołączyć do grona wrześniwych mam:)
Termin mam na 17.09 to moja czwarta ciąża, mam w domu dwie córeczki 6 i 8l obie urodzone przez cc i jednego aniołka.

Witamy!

Sachmecia - na szczęście moi rodzice maja przyszłościowy dom na nasza 6 przypada 4 sypialnie, duża żyjnia, telewizornia, kuchnia i dwie łazienki - także jak dotąd jest ok.;-) Sajonara - dobrze ze się odezwałaś wiesz mamy lekkie napady paniki jak któras sie nie melduje ;-), a cisnieniem moge sie z toba podzielić ja mam za słabe- moja przyjaciólka-połozna ostatnio stwierdziła, "albo ty nie masz cisnienia albo jestem głucha":szok: przy drugim podejściu wyszło, że jednak mam ale b. niskie a ona nie musi inwestowac w aparat słuchowy :-D
dobranoc dziewczynki - obżarłam się:zawstydzona/y: kaszką manną z kompotem z czereśni - niestety jagódki sie skończyły - nie mam siły na nic - idę spać, do usłyszenia jutro

Ja też się żegnam z Wami kochane, do jutra rana!
Wiecie co oglądałam "M jak Miłość" tak jakoś leciało a ja się kręciłam po pokoju ale jak Cichopkowa w serialu wkońcu urodziła i tą dzidzie pokazali to ja już odpadłam.... ja chcę wrzesień!!!!:-):-):-)

Oj jak ciężko nadrobić po paru godzinach nieobecności.:-)

A ja już spokojna. Generalnie pulsem mam się nie martwić. A właściwie nie mierzyć ciśnienia w domu, bo to tylko "podnosi ciśnienie" :-D
ZA to dr pooglądał sobie moją dzidzię/. I dzięki tej wizycie postawiłam zmienić lekarza. Moja poprzednia wiyta u pani Gin trwała zaledwie 10-15 minut./ A u niego - 35 minut. Jeśli chodzi o przeziernośc karku to za 3 tygodnie mam przyjść ponownie, wtedy będzie idealny czas na dokładne zbadanie. Więc moje drogie powiedzcie mi, jak to jest. Jeden lekarz twierdzi że jest wszystko ok i :"do zobaczenia za miesiąc"
a ten lekarz mówi, że na chwilę obedcną jest jak najbardziej wporządku ale dokładne dane będą właśnie gdzieś tak za 3 tygodnie. Kąt nachlenai kości nosowej 78. Widziałam dokładnie nóżki, rączki. Dostałam 5 zdjęć i L4 do końca tygodnia.:-).
A teraz kończę jeść lody polane sosem toffii. Pycha. :-D

A wy o jedzeniu...Zjadłam pół weki, potem zapiekankę, zaraz się zabieram za batonika i piję pyszny napój malinowy. :-) Zimno i pada (DALEJ!!),ale łóżeczko już rozścielone,więc zaraz jakiś filmik i lulu.
A tak a propos...zauważyłam na forum już listopad 2009, jak ten czas leci :-) Im późniejsze miesiące się pojawiają, tym my jesteśmy bliżej celu...

reklama
Hey
Iwonka powiedz mamie jak coś to my na Nią hukniemy ale wątpie żeby było źle. To Twoja matka. Zbij Ją z tropu powiedz mamą mówłaś chroniłaś mnie stało się i teraz musimy myśle o dziecku Ty pewnie na mnie czekałaś z niecierplwością i ja tez tak czekam na dziecko i tez bede je kochłą jak Ty mnie więc nie krzycz i się nie denerwuj.
Jagooodka nie wiem ale mi lekarka na mdłości dała jakies czopki ale ich nie wykupiłam w kązdym razie coś ziołowego co miąło mi pomóc w mdłościach. Ja w ciązy w 6 tyg wazyłam 46kg i chciała mnie zapisac do szpitla, na tak zwane wzmocnienie bo wszytsko co zjadłam zwracałam.Ale teraz zdaża mi się to spopradycznie nieraz wieczorem coś mi przeszkodzi ogólnie nie znosze mięska tego zapachu nie wiem mam nadzieję że wkoncu przełknę jakieś treściwe jedzenie a na wadze przybywa 50kg:)
Do chorych mmuś-musicie wyleżec i jak najwięcej babcinych sposobów na grypę najlepiej mleko zmiodem i masłem sama się tak leczyłam, jesli to nie pomaga to syrop z cebuli i czosnku ale nie wiem czy dacie rade przełknąc można kupi czosnek w taletka bezzapachowy i łóżko, łóżko i jeszcze raz łóżko-i oczywiście zdrowy sen:)
a mam pytanko czy któras z Was korzystała z taiej usługi jak usg 4d? jachce się wybrac mieskzam 60km od wawy zastanawiam się gdzie jest dobrze i tanio narazie przeszukuje siec i znalazłam kilka namiarów. Chce zbada mojego Skarba czy roziwja się prawidłowo.
A teraz zmykam spaciu życząc spokojnej nocy i zdrowej pobudki jutro rano:))

Do góry