reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny! nasze ciaze przypadly na wakacje. Co sadzicie o podrozowaniu w ciazy? kiedy wybieracie sie na wakacje, gdzie i w jaki sposob? czy w ciazy mozna latac? zdania sa podzieone i sama juz nie wiem. po 34 tyg. nie wpuszczaja juz na poklad samolotu, ale czy wczesniej nie ma przeciwskazan? i jak to jest z jazda samochodem w ostatnim trymestrze (np.nad morze?)? I jak sadzicie czy dla kobiety w ciazy plazowanie nie jest meczace?;) w poprzedniej ciazy chodzilam zima i wiosna, wiec nie wiem;)

reklama
Witam
A u nas zaświeciło słonko:-):-)...to nic że jeszcze godzinę temu padał śnieg z deszczem:szok::tak:
Iwona...hmmm no jeszcze ze 3 tygodnie i tak będziesz musiała powiedzieć także się szykuj...Wygląda strasznie ale pewnie tak strasznie nie będzie.

Iwonka odwagi życzę.
U mnie dzisiaj słoneczko też wyjrzało tylko na chwilkę i szybko znikło. Bardzo, bardzo chcę już wiosny.
Głowa u mnie dzisiaj okropnie ciężka od kataru, ale damy radę.

Witajcie Dziewczyny :-)
My po wizycie i USG. Wszytko jest w porzadku. Fasolka ma juz 5,5 cm :-) troszke nie chciałą wspólpracowac z ginem (mały/a uparciuch) ale jakos udało sie zmierzyc wszystkie parametry i wszystko w normie. Alez sie cieszymy!!!

taki leniuch jak mój , gin próbował go budzickilka razy, ale gdzie tam- pomachał nóżkami, podrapał się po główce i dalej spanko- już myśleliśmy, że nic z pomiarów- moje maleństwo ma 9 cm

IWONA 85CZ naprawde myślę, że mniejszy stres będzie gdy wszystko wyjasnisz z mamą niż gdy będziesz to trzymała w sobie, ale oczywiście decyzja należy do ciebie, w końcu ty lepiej znasz swoja mamę

moje maleństwo ma 9 cm
henrietta a w ktorym jestes tyg? Bo ja wyczytałam, ze pod koniec 3 miesiąca dzidzia ma już około 9cm. A u mnie jest 12t4d czyli koniec trzeciego m-ca a dzidzia ma 5,5 :confused: Gin powiedział ze wielkosc jest dobra, ale ja im wiecej czytam tym bardziej sie nakręcam :baffled:
A Wasze Dzidzie dziewczyny jak duze byly w tym terminie?

witam ja byłam drugiego marca na usg czyli wg OM 12+1 i maluch miał 5.26 pani doktor mówiła że trochę za mały ale nie kazała się przejmować bo później nadrobi - moja koleżanka aktualnie 34 tydzien ciazy też cały czas miała "za małego" a 2 marca okazał się za duzy i o tydzien ginka przyspieszyła termin porodu;-)
dzieci jak to dzieci rosną w swoim tempie - ja jetem raczej niska 157, mąz 178 wiec trudno zeby dziecko było koszykarzem:-D
dla większości lekarzy 3 miesiąc kończy się w raz z upływem 13 tygodnia więc pewnie te 9 cm jest możliwe, na poprzednim badaniu w 9+4 mój maluch miał 1.81cm więc urósł baardzo

Ostatnia edycja:
henrietta a w ktorym jestes tyg? Bo ja wyczytałam, ze pod koniec 3 miesiąca dzidzia ma już około 9cm. A u mnie jest 12t4d czyli koniec trzeciego m-ca a dzidzia ma 5,5 :confused: Gin powiedział ze wielkosc jest dobra, ale ja im wiecej czytam tym bardziej sie nakręcam :baffled:
A Wasze Dzidzie dziewczyny jak duze byly w tym terminie?

gabi - wymiary z USG sa czesto podawane od glowki do np pupci - zalezy jak bobo lezy - u mnie np w sobote miarka ze zdjecia podala cos kolo 4 cm ale gin powiedzial ze z nozkami bedzie kolo 6,5 - ja sie pki co nie martwie i ty tez sobie tym glowki nie zawracaj jesli gin twierdzi ze wsio ok :o)

reklama
Do góry