reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

a ja właśnie przyszykowałam prezent dla M - zapakowałam test + małe skarpeteczki do torebeczki prezentowej i dam mu wieczorem i powiem,że mam juz dla niego prezent na urodzinki, bo ma 18 września, więc tylko tydzien róznicy z planowanym terminem ........................................ :tak::-D:tak:

Hehe ja zrobilam dokladnie prawie to samo :)) zapakowalam mini skarpetki do pudelka na pierscionek/sygnet i dalam 31 grudnia z okazji naszej rocznicy ktora wypada na 9 stycznia :) a on do mnie ze to jeszcze pare dni a ja z tekstem by go zmylic ze "daje wczesniej by zobaczyl czy pasuje itp czy sie podoba bo jak nie to sie ugadalam ze zwroce" hehehe ale sciema ale jak otworzyl, wyjmuje i od razu ze NIEMOZLIWE :) w koncu 3 lata czekania

reklama
Cześć dziewczyny! Chciałabym się do Was przyłączyć. Jeden test zrobiłam 9 stycznia i wyszły dwie słabe kreski, potem zrobiłam drugi rano 10-tego i też dwie słabe kreski, ale 15-go już wyszły dwie mocne kreski. Z kalkulatorów wynika że mój termin to 18 wrzesień. Wizytę u gina mam 28 stycznia. Z moim M staraliśmy się o fasolkę 9 miesięcy i kiedy daliśmy już za wygraną to się udało!!! mamy już 11 letniego syna.
Podobnie jak Wy mam wiele obaw i lęków tym bardziej że pierwszą ciążę poroniłam a z synem musiałam leżeć 9 miesięcy, teraz też się tego boję, a do tego wszystkiego jestem przeziębiona, jest mi nie dobrze i coś często boli mnie głowa. Poradźcie coś na te bóle głowy, a co na przeziębienie? Czy mam się bać o moją dzidzię w związku ztym przeziębieniem?:-(

Ostatnia edycja:
kaisulka100 : Może ten ból głowy i złe samopoczucie to zasługa fasolki? :-p
Jeśli jednak tfu tfu to przeziębienie to polecam typowe domowe sposoby: mleko z miodem, czosnek i porządne wygrzanie się. Mi na nie duże przeziębienia pomagają takie rzeczy.:tak:

kasiulka100 z czosnkiem to dobra rada, bo to naturalny antybiotyk, no i właśnie trzeba też uważać żeby nie 'przedawkować', bo CZOSNEK OBNIŻA CIŚNIENIE. Ale w umiarkowanych ilościach jak najbardziej. I najlepiej działa bardzo mocno rozdrobiony - czy to nożem czy zgnieciony w prasce do czosnku - wtedy uwalnia i daje nam to co ma najlepsze. A z tym ciśnieniem, to wiem po sobie, bo chciałam się właśnie kiedyś ( nie będąc w ciąży ) szybko wyleczyć,więc na raz zjadłam chyba ze 4 ząbki czosnku, takie niewielkie, na kanapeczkach chyba, i potem był odlot:/ A generalnie jak ktoś ma niskie ciśnienie - jak ja - to może nawet taką małą ilość odczuwać.
Życzę zdrówka i jak najmniej ciążowych dolegliwości i samej radości z tego wyjątkowego stanu.
PS. Ja czuje regularnie rozciąganie się macicy i chyba przestawianie wszystkiego co mam w brzuchu, no ale to Maleństwo się rozgaszcza:) I mdli mnie na razie dość delikatnie kilka razy dziennie. A dziś to po zbliżeniu z moim M. , leżałam na nim i musiałam się na boku położyć bo mnie zaczynało brać... ale to wystarczyło:)

Pozdrawiam ciepło i głowy do góry:)))

Witam w poniedziałkowy poranek Kochane Mamuski. Wczoraj do Was nie zajrzałam, bo byłam etatową ciocią na Chrzcinach u mojej siostry, wiec miałam przedsmak za 8 mies:)-maluszki jedno i trzymiesieczny, córcia mojej siostry to taka kruszynka, syn chrzestnego urodził się ponad 4 kg i 60cm, wiec wygląda na jakieś pół roku a ma 3 mies:)
co do mojego stanu, to mdłości całodobowe, coraz częstsze wymioty.....nic zjeść, a tyle było na imprezce dobroci......no i zachcianki....jak sie dopadłam do greckiej sałatki, to każdy się patrzył :-D i to zmęczenie, południe, a ja zasypiam na stojąco!! już nie mówiąc o wieczorze, bo padam jak mucha.
No i witam nowe mamuśki. Super tym oznajmieniem wiadomości mężowy w pudełeczku. My się też staraliśmy co prawda tylko 2 cykle (w 2 się udało) i oboje czekaliśmy wpatrzeni na pojawienie sie drugiej kreseczki.
Co do przeziebienia, to ja już zdążyłam rpzejść zapalenie oskrzeli:-(wiec nie obyło sie bez antybiotyku, ale najpierw oczywiście domowe sposoby-duuużo miodku, czosnek , mleczko, syropek z cebuli na kaszelek i jeszcze jeden robię syrop, (2łyżki miodu, cała cytryna, główka czosnku i 1/4 szkl ciepłej wody-piję ok 2 łyżki dziennie, mnie pomaga).
Samopoczucie mi się też poprawia, zaczynam chy apozytywnie myśleć, minęło już 7 pewłnych tygodni, wiec to już się zaczął 8 tydz, w następny piątek usg, wiec muszę jakoś wytrzymać:)
no i ciuchy....powoli zaczynam się nie mieścić w spodnie, szok!:szok:a już wieczorem jak sie najem........
idę zrobić sobie herbatkę póki mała spi, bo o jedzeniu nie ma mowy bo już mi niedobrze:(

Witam :-)
Siedzę i mnie mdli :sorry2: I tak prawie cały dzień :eek:
Wczoraj byłam na zakupach, kupiłam sobie luźniejsze bluzki i połaziłam po sklepach - fajnie było. Spodnie na razie mam, bo jeszcze wiosną miałam parę kilo więcej, więc teraz po prostu wracam do nich :-D
Też mam zmiany nastrojów, wczoraj m prawie przez sen o coś wyzywałam, nawet nie wiem dokładnie o co - będę się chyba musiała zapytać, bo trochę się obraził :zawstydzona/y: A ja nie pamiętam za bardzo co gadałam, bo zaraz znowu zasnęłam :zawstydzona/y:

kasiulka100 może to pomoże https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-78/ A na stronki z suwaczkami najłatwiej wejść klikając na suwaczki widniejące w podpisach.

Dziewczyny a ja wczoraj mialam jakies mini mdlosci i niby nie zwracalam ale taki odruch i sama slina ze tak powiem i sie zmartwilam bo byla z krwia (troche tak plulam krwia) :-( wystraszylam sie masakrycznie bo moja swietej pamieci mama ciezko chorowa i tez miala podobne objawy na poczatku....Normalnie podciagnelabym to pod ciaze ale tu nie ma co :( Martwie sie :(

reklama
Ja dziś z rana wisiałam nad miską i rzyganko, zgaga na razie przeszła.:-( Poza tym dopadł mnie ból gardła wprawdzie delikatny, ale tak się boję o maluszka! Moja mama, której pomagałam przez ostatni tydzień chorowała na grypę i modle się (TFU TFU) żebym się nie zaraziła.:unsure::sad: Już wypiłam mleko z miodem. Powiedzcie mi czy tabletki do ssania typu Halset mogę brać?

Do góry