reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

co do tatusiów...no ja niestety nie będę miała z kim się cieszyć ... ojciec mojego dziecka powiedział że to mój problem...więc 'cudowny' mam ten pierwszy trymestr :(

Anneczkaa, no to nieciekawa sytuacja..ale wiesz,może jeszcze się wszystko odmieni, jak minie pierwszy szok i zechce zostać dumnym ojcem. Mam nadzieję że masz choć oparcie
A co do tygodni ciąży..u mnie w pierwszej ciąży była różnica aż 3tygodni bo miałam strasznie długie cykle, na USG pierwszym będą ustalane wymiary i dokładne tygodnie.A na razie licz od 1dnia @

reklama
to bez sensu w takim razie to liczenie bo ja 1 dzien @ mialam 23 listopada czyli wynika ze dzis dokladnie dzis 9 tydz i zero dni ze tak powiem a suwaczek inaczej mi pokazuje juz zglupialam. Liczylam od soboty (23 listopada) do wczorajszej soboty hmm

Widocznie suwaczki nie uwzględniają pierwszego tygodnia z @. :-p Bo u mnie też wg obliczeń 7 tydzień i piąty dzień a na suwaczku mam 6. :sorry2:

ja na suwaczek nawet nie patrzę ... bo on jakoś nie wiadomo jak liczy ... :) wiem że u mnie we wtorek zacznie się 7 tydz. :)

ja też się witam! :-)

coś czuję ze lada dzień zacznę wymiotować, bo już mnie nieźle mdli :wściekła/y:

oj oj. Ja cały czas się tak czuje a jak narazie nie wymiotowałam więc może Ciebie też ominie:-)

No właśnie liczyłam ale wtedy to już nic mi nie pasuje ... dlatego że wtedy strasznie mi sie cykl poprzestawiał i chyba na pierwszym dniu ostatniej miesiączki nie mogę za bardzo polegać....idę w poniedziałek do lekarza i mam nadzieję, że coś się dokładnie dowiem :) na wyikach badań krwi mam napisane 3-4 tydzień:) a według moich obliczeń dziś jest 4tydzien i 4dzień od poczęcia;)

co do tatusiów...no ja niestety nie będę miała z kim się cieszyć ... ojciec mojego dziecka powiedział że to mój problem...więc 'cudowny' mam ten pierwszy trymestr :(

taaaa...może mu się odmieni, kciukasy trzymam.
Ja liczę tak jak lekarze 40 tygodni od ostatniej miesiączki

to bez sensu w takim razie to liczenie bo ja 1 dzien @ mialam 23 listopada czyli wynika ze dzis dokladnie dzis 9 tydz i zero dni ze tak powiem a suwaczek inaczej mi pokazuje juz zglupialam. Liczylam od soboty (23 listopada) do wczorajszej soboty hmm

Kroptusia.. Dokładnie zaczęłaś 9 tydzień czyli jesteś w 8 tygodniu i 1 dniu :tak::tak::tak: (Twój suwaczek jest do tyłu o dwa dni, popraw sobie) Wszyscy lekarze tak liczą. Czyli liczysz tygodnie od pierwszego dnia okresu. U mnie ostatni okres był 24 listopada:-) (czyli jestem w 8 tygodniu 0 dni) więc teoretycznie będzie sierpień ale ja mam zawsze dłuższe cykle niż 28 dni więc napewno urodzę po tym terminie (czyt. we wrześniu)
Mam nadzieję że wyjaśniłam w miarę logicznie......bo zawiasy ciążowe już mi się uaktywniły. Acha i pierwszy poród przyszedł u mnie 10 dni po terminie:-) czyli w terminie. (lekarze donoszoną ciąże uważają tą od 38 tygodnia do 42 właśnie ze względu na te różne cykle u kobiet):tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Suwaczek sobie zmien bo masz 1 dzien cyklu :-D a to juz chyba nieaktualne

wiem, wiem, tylko chyba poczekam do wizyty u lekarza :tak::-D:tak:

a z tymi wyliczeniami to co kalkulator to inaczej, co suwaczek to inaczej... najlepiej oprzeć sie na wyliczeniach lekarza i tyle :tak::-D:tak:

a ja właśnie przyszykowałam prezent dla M - zapakowałam test + małe skarpeteczki do torebeczki prezentowej i dam mu wieczorem i powiem,że mam juz dla niego prezent na urodzinki, bo ma 18 września, więc tylko tydzien róznicy z planowanym terminem ........................................ :tak::-D:tak:

Anneczka, trzymam kciuki aby się wszystko dobrze ułożyło :blink: a może jak zobaczy malenstwo na USG to cos sie zmieni :blink: a Ty jak patrzysz na to wszystko, chciałabyś aby wrócił do Ciebie/ do Was :blink: i napewno zbieraj wszystkie rachunki związane z dzidzią, moga sie przydac w przyszłości:tak:

Widocznie suwaczki nie uwzględniają pierwszego tygodnia z @. :-p Bo u mnie też wg obliczeń 7 tydzień i piąty dzień a na suwaczku mam 6. :sorry2:
ha znowu ja. wychodzi na to że hurtem. Suwaczki powinny uwzgkędniać. Jak jesteś w 7 tygodniu to suwaczek dobrze liczy, bo masz 6 tydzień i 5 dzień. Dopiero jak 7 tydzień się skończy to się pojawi 7 :-) (dla przykładu jakbyś była w pierwszym tygodniu dajmy na to w 5 dniu to nie będzie to 1 tydzień 5 dzień tylko 0 tydzień 5 dzień) :tak::tak:

reklama
Kroptusia.. Dokładnie zaczęłaś 9 tydzień czyli jesteś w 8 tygodniu i 1 dniu :tak::tak::tak: (Twój suwaczek jest do tyłu o dwa dni, popraw sobie) Wszyscy lekarze tak liczą. Czyli liczysz tygodnie od pierwszego dnia okresu. U mnie ostatni okres był 24 listopada:-) (czyli jestem w 8 tygodniu 0 dni) więc teoretycznie będzie sierpień ale ja mam zawsze dłuższe cykle niż 28 dni więc napewno urodzę po tym terminie (czyt. we wrześniu)
Mam nadzieję że wyjaśniłam w miarę logicznie......bo zawiasy ciążowe już mi się uaktywniły. Acha i pierwszy poród przyszedł u mnie 10 dni po terminie:-) czyli w terminie. (lekarze donoszoną ciąże uważają tą od 38 tygodnia do 42 właśnie ze względu na te różne cykle u kobiet):tak::tak::tak:

No ja wlasnie licze dokladnie tak samo :) wg dnia @ termin na 30 sierpnia jednak ten cykl dokladnie mierzylam tempka, sluzem itp i owu byla 18dc a cykl powinien miec 32 dni a nie 28 wiec teoretycznie tez wskakuje na wrzesien jakby dodac te 4 dni by sie zgadzalo :-) ogolnie wszystko jasne...

Do góry