reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

a ja właśnie przyszykowałam prezent dla M - zapakowałam test + małe skarpeteczki do torebeczki prezentowej i dam mu wieczorem i powiem,że mam juz dla niego prezent na urodzinki, bo ma 18 września, więc tylko tydzien róznicy z planowanym terminem ........................................ :tak::-D:tak:

Hehe ja zrobilam dokladnie prawie to samo :)) zapakowalam mini skarpetki do pudelka na pierscionek/sygnet i dalam 31 grudnia z okazji naszej rocznicy ktora wypada na 9 stycznia :) a on do mnie ze to jeszcze pare dni a ja z tekstem by go zmylic ze "daje wczesniej by zobaczyl czy pasuje itp czy sie podoba bo jak nie to sie ugadalam ze zwroce" hehehe ale sciema ale jak otworzyl, wyjmuje i od razu ze NIEMOZLIWE :) w koncu 3 lata czekania

reklama
Cześć dziewczyny! Chciałabym się do Was przyłączyć. Jeden test zrobiłam 9 stycznia i wyszły dwie słabe kreski, potem zrobiłam drugi rano 10-tego i też dwie słabe kreski, ale 15-go już wyszły dwie mocne kreski. Z kalkulatorów wynika że mój termin to 18 wrzesień. Wizytę u gina mam 28 stycznia. Z moim M staraliśmy się o fasolkę 9 miesięcy i kiedy daliśmy już za wygraną to się udało!!! mamy już 11 letniego syna.
Podobnie jak Wy mam wiele obaw i lęków tym bardziej że pierwszą ciążę poroniłam a z synem musiałam leżeć 9 miesięcy, teraz też się tego boję, a do tego wszystkiego jestem przeziębiona, jest mi nie dobrze i coś często boli mnie głowa. Poradźcie coś na te bóle głowy, a co na przeziębienie? Czy mam się bać o moją dzidzię w związku ztym przeziębieniem?:-(

Ostatnia edycja:
kaisulka100 : Może ten ból głowy i złe samopoczucie to zasługa fasolki? :-p
Jeśli jednak tfu tfu to przeziębienie to polecam typowe domowe sposoby: mleko z miodem, czosnek i porządne wygrzanie się. Mi na nie duże przeziębienia pomagają takie rzeczy.:tak:

kasiulka100 z czosnkiem to dobra rada, bo to naturalny antybiotyk, no i właśnie trzeba też uważać żeby nie 'przedawkować', bo CZOSNEK OBNIŻA CIŚNIENIE. Ale w umiarkowanych ilościach jak najbardziej. I najlepiej działa bardzo mocno rozdrobiony - czy to nożem czy zgnieciony w prasce do czosnku - wtedy uwalnia i daje nam to co ma najlepsze. A z tym ciśnieniem, to wiem po sobie, bo chciałam się właśnie kiedyś ( nie będąc w ciąży ) szybko wyleczyć,więc na raz zjadłam chyba ze 4 ząbki czosnku, takie niewielkie, na kanapeczkach chyba, i potem był odlot:/ A generalnie jak ktoś ma niskie ciśnienie - jak ja - to może nawet taką małą ilość odczuwać.
Życzę zdrówka i jak najmniej ciążowych dolegliwości i samej radości z tego wyjątkowego stanu.
PS. Ja czuje regularnie rozciąganie się macicy i chyba przestawianie wszystkiego co mam w brzuchu, no ale to Maleństwo się rozgaszcza:) I mdli mnie na razie dość delikatnie kilka razy dziennie. A dziś to po zbliżeniu z moim M. , leżałam na nim i musiałam się na boku położyć bo mnie zaczynało brać... ale to wystarczyło:)

Pozdrawiam ciepło i głowy do góry:)))

Witam w poniedziałkowy poranek Kochane Mamuski. Wczoraj do Was nie zajrzałam, bo byłam etatową ciocią na Chrzcinach u mojej siostry, wiec miałam przedsmak za 8 mies:)-maluszki jedno i trzymiesieczny, córcia mojej siostry to taka kruszynka, syn chrzestnego urodził się ponad 4 kg i 60cm, wiec wygląda na jakieś pół roku a ma 3 mies:)
co do mojego stanu, to mdłości całodobowe, coraz częstsze wymioty.....nic zjeść, a tyle było na imprezce dobroci......no i zachcianki....jak sie dopadłam do greckiej sałatki, to każdy się patrzył :-D i to zmęczenie, południe, a ja zasypiam na stojąco!! już nie mówiąc o wieczorze, bo padam jak mucha.
No i witam nowe mamuśki. Super tym oznajmieniem wiadomości mężowy w pudełeczku. My się też staraliśmy co prawda tylko 2 cykle (w 2 się udało) i oboje czekaliśmy wpatrzeni na pojawienie sie drugiej kreseczki.
Co do przeziebienia, to ja już zdążyłam rpzejść zapalenie oskrzeli:-(wiec nie obyło sie bez antybiotyku, ale najpierw oczywiście domowe sposoby-duuużo miodku, czosnek , mleczko, syropek z cebuli na kaszelek i jeszcze jeden robię syrop, (2łyżki miodu, cała cytryna, główka czosnku i 1/4 szkl ciepłej wody-piję ok 2 łyżki dziennie, mnie pomaga).
Samopoczucie mi się też poprawia, zaczynam chy apozytywnie myśleć, minęło już 7 pewłnych tygodni, wiec to już się zaczął 8 tydz, w następny piątek usg, wiec muszę jakoś wytrzymać:)
no i ciuchy....powoli zaczynam się nie mieścić w spodnie, szok!:szok:a już wieczorem jak sie najem........
idę zrobić sobie herbatkę póki mała spi, bo o jedzeniu nie ma mowy bo już mi niedobrze:(

Witam :-)
Siedzę i mnie mdli :sorry2: I tak prawie cały dzień :eek:
Wczoraj byłam na zakupach, kupiłam sobie luźniejsze bluzki i połaziłam po sklepach - fajnie było. Spodnie na razie mam, bo jeszcze wiosną miałam parę kilo więcej, więc teraz po prostu wracam do nich :-D
Też mam zmiany nastrojów, wczoraj m prawie przez sen o coś wyzywałam, nawet nie wiem dokładnie o co - będę się chyba musiała zapytać, bo trochę się obraził :zawstydzona/y: A ja nie pamiętam za bardzo co gadałam, bo zaraz znowu zasnęłam :zawstydzona/y:

kasiulka100 może to pomoże https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-78/ A na stronki z suwaczkami najłatwiej wejść klikając na suwaczki widniejące w podpisach.

Dziewczyny a ja wczoraj mialam jakies mini mdlosci i niby nie zwracalam ale taki odruch i sama slina ze tak powiem i sie zmartwilam bo byla z krwia (troche tak plulam krwia) :-( wystraszylam sie masakrycznie bo moja swietej pamieci mama ciezko chorowa i tez miala podobne objawy na poczatku....Normalnie podciagnelabym to pod ciaze ale tu nie ma co :( Martwie sie :(

reklama
Ja dziś z rana wisiałam nad miską i rzyganko, zgaga na razie przeszła.:-( Poza tym dopadł mnie ból gardła wprawdzie delikatny, ale tak się boję o maluszka! Moja mama, której pomagałam przez ostatni tydzień chorowała na grypę i modle się (TFU TFU) żebym się nie zaraziła.:unsure::sad: Już wypiłam mleko z miodem. Powiedzcie mi czy tabletki do ssania typu Halset mogę brać?

Do góry