reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

hej dziewczyny ostatnio bolał mnie brzuch i niewiem co to jest.. do lekarza mam na 10 marca bo niema miejsc:-( jesli którąś z was terz bolał cały brzuch i wiecie dlaczego to prosze o odpowiedz ponieważ niepokoi mnie to

reklama
Wpadłam tylko na chwilkę, ponieważ jak zwykle muszę pędzić do pracy :-( Co do bólu brzuszka - według opinii mojej położnej to normalne, ponieważ wewnątrz Nas wszystko się zmienia - pojawiło się nowe życie, które potrzebuje miejsca na rozwój i dzięki temu nasze przyzwyczajone do przestrzeni organy - muszą maleństwu ustąpić miejsca - najważniejsze tylko obserwować jak silny jest ten ból i jeśli Nas niepokoi - powinnyśmy się skontaktować ze specjalistą. Poza tym częstym powodem bólu brzucha jest nieszczęsny problem z wypróżnianiem się - co niestety jest częstą dolegliwością kobiet w ciąży. Alex91 powodzenia na USG :-) Życzę wszystkim miłego dnia.

Witam :-)
Mieliśmy dzisiaj ze starszym jechać na szaleństwa typu kino, a tu nic z tego, bo zaczął kaszleć i ma już 37,7 :-(
cayoo bardzo ładne te spodnie :blink:
Ja nie kupuję raczej ciuchów na allegro, bo nie umiem kupować bez przymierzania. Ale czuję, że będę musiała się przekonać, bo ceny w normalnych sklepach, o wiele wyższe.
Karolina Tinetina fajny kolorek spodni, ale dla mnie trochę za nisko ta ciążowa wstawka się zaczyna. Z drugiej strony przynajmniej wiadomo, że nic brzuszka nie bedzie uciskać :blink:
calineczka trzymam kciuki, zeby wszystko było ok. Do czwartku już bliziutko.
dranius co do bólu brzucha całkowicie zgadzam się z tym co napisała Wiolawb :tak:
Idę się doprowadzić do porządku i na poszukiwania spodni, bo moje największe dżinsy odmówiły współpracy ;-) Z poprzedniej ciąży właściwie nic nie mam. Jakieś letnie spodnie i spódnica, i dżinsy na później.

Hej.
Dziewczyny czy lekarz ogólny ,domowy może wystawić skierowanie na badanie na toksoplazmozę?? A jeśli nie to jaki jest koszt tego badania? ( wiem że już gdzieś o tym było ale nie mogę odszukać).
Miłego dnia!!!!

Hej.
Dziewczyny czy lekarz ogólny ,domowy może wystawić skierowanie na badanie na toksoplazmozę?? A jeśli nie to jaki jest koszt tego badania? ( wiem że już gdzieś o tym było ale nie mogę odszukać).
Miłego dnia!!!!
Mysle ze to zalezy od lekarza. A takie badanie kosztuje ok 25-30 zł.

jak wstawic suwaczek?
url%5D

Ostatnia edycja:
Hej dziewcyny, nie było mnie kilka dni, ale tak sobie poczytałam wasze posty i stwierdzam jednoznacznie że sny głupie w ciązy się zdarzaą bardzo często, mam tak samo co 2 dzień conajmniej.
Wczoraj pojechaliśmy z mężem poza miasto do większego pooglądać wózki i co okazało się jak wróciliśmy do auta okazało się, że praktycznie w 5 letnim aucie rozrusznik padł.... i co dobrze że górka była przed nami, mąż pchał :sorry2: a ja za kierownicą walczyłam aby zapalił - no udało się a dziś auto w warsztacie.....
Zachcianki o tak, od 3 dni herbata egrey z cytryną to litrami pije.... poza tym grzybki marynowane.... to tak ostatnio :-)

Alex91 no kochana to już pewnie duża dzidzia jest, czekamy na zdjęcia USG - Powodzonka i łez życze ale zradości bo ja ostatnio jak moje serduszko zobaczyłam to poryczałam się jak bóbr... :-)

ewelin ja mimo że dostałam skierowanie na toksoplazmoze to i tak płaciłam 35zł za wynik, ale czy lekarz rodzinny może wypisać tego nie wiem, sorry nie pomogę, najlepiej zadzwoń do ośrodka zdrowia do którego nalezysz i zapytaj.

jak wstawic suwaczek?
url%5D

jak już masz wygenerowany suwaczek to ten link który przeznaczony jest do forum skopiuj i wejdz w swój profil, DOSTOSUJ PROFIL ---> USAWIENIA ---> EDYTUJ SYGNATURE tam w okienko wklej ten link i na dole masz ZAPISZ SYGNATURE, możesz też ją podglądnąc klikając PODGLĄD

Powodzenia :-)

P.S. Jeśli nie masz wygenerowanego kodu suwaczka zapraszam np na: http://tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry