reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

hej dziewczyny ostatnio bolał mnie brzuch i niewiem co to jest.. Do lekarza mam na 10 marca bo niema miejsc:-( jesli którąś z was terz bolał cały brzuch i wiecie dlaczego to prosze o odpowiedz ponieważ niepokoi mnie to
witaj mnie też pobolewa mam takie silne skurcze i boli mnie często prawy jajnik jak byłam u lekarza i powiedziałam to on stwierdził że to normalne bo macica się rozszerza i powiedział że może mnie bardziej boleć bo jestem chuda jak on to stwierdził i nie mam w ogóle bioder.
Więc myślę że nie ma się co tak martwić - ja plamiłam to w ogóle miałam czarne myśli:-:)-:)-(ale jak byłam na wizycie to podobno wszystko było oki idę teraz 5marca na usg genetyczne więc zobaczymy co będzie ale mam nadzieję że wszystko jest dobrze:-):-):-):-)

reklama
Ja jutro już na drugie badania idę. :szok: Ostatnim razem mało nie fiknęłam. Ciemność przed oczami i wiszenie nad kiblem w przychodni. Mam nadzieje, że tym razem tak nie będzie, w sumie wtedy pobierali mi aż 4 fiolki krwi, a teraz tylko jedną (morfologia i cukier). No i siuśki do tego. Ale ten czas szybko leci.:tak:
Jakąś godzinę temu objadłam się kapusty kiszonej i teraz mi niedobrze :zawstydzona/y::zawstydzona/y: mam za swoje.

Witam . Ja mam termin na 24.09 . Teraz jestem w 10 tygodniu ciąży. Mam już synka 4-letniego. Ale różnica z jaką przechodziłam 1 ciążę a tą jest ogromna. Przy Kubusiu ja miałam ciażę idealną a teraz przy tej to cuda się ze mną dzieją. Od początku tej ciąży jest mi niedobrze , nawet wymiotowałam. do tego przeziębiłam się od dziecka , potem od męża grypą żołądkową. Przez 2 tygodnie leżałam , prawie nic nie jadłam groził mi szpital i kroplówka. Do tego doszło brudzenie i bóle podbrzusza , miałam zagrożenie poronieniem , byłam na luteinie. Teraz mam obsesje jak idę do łazienki , sprawdzam bielizne czy nie mam krwi. A hormony dają mi w kość wiecznie bym płakała , nic mnie nie cieszy, czarne myśli mi nie dają spokoju. Zastanawiam się czy nie brać czegoś na uspokojenie. 17.02 byłam na usg z dzidzią wszystko dobrze , słyszałam już bijące serduszko. Ale brzuch mnie co jakiś pobolewa. Już nie wiem czy to więzadła mnie bolą bo się tam wszystko rozrasta czy to znowu zagrożenie poronieniem. Staram się myśleć pozytywnie ale czasami już nie daję rady. Obecnie od ponad miesiąca jestem na l4. Pozdrawiam wszystkich.
:sorry2:

WitaJ:-)
Mnie tez bardzo czesto bobolewa brzuch i chociaz jest to w pewnym sensie normalne to mam zlecona nospe i jak boli dluzej to biore. Staram sie jak najrzadziej ale jednak wole byc spokojna bez bolu. Wiesz ja mam tez przepisany relanium gdybym sie bardzo denerwowala(obecnie sa uznane za bezpieczne), wiec moze jak Ci trudno to Ci gin. przepisze? :tak:

LauraOna ja tez mialam mocne tylozgiecie i nawet tak duzo nie lezalam na brzuchu i teraz jest oki. Macica zazwyczaj sie dobrze ustawia, natomiast pierwsze slysze o ustawianiu macicy przez lekarza:szok:Czy wiesz jak by to mialo wygladac?

dev252pr___.png

Ostatnia edycja:
dziewczyny ja was proszę o jedno uważajcie na siebie bo właśnie dowiedziałam się o czymś strasznym:-:)-:)-:)-(.
dzwoniłam właśnie do mamy i moja koleżanka była w 4 miesiącu ciąży pare dni temu rano chciała wyjechać samochodem z podwórka i odgarnęła łopatą trochę śniegu i coś ją zakuło ale po chwili przestało za 4 dni poszła na wizytę bo tak miała ustaloną i poszła do toalety sie załatwić i wtedy poroniła płód się tak zmniejszył że jak zdjęła majtki to był na nich:-:)-:)-( na samą myśl chce mi się płakać więc proszę uważajcie na siebie.

dziewczyny ja was proszę o jedno uważajcie na siebie bo właśnie dowiedziałam się o czymś strasznym:-:)-:)-:)-(.
dzwoniłam właśnie do mamy i moja koleżanka była w 4 miesiącu ciąży pare dni temu rano chciała wyjechać samochodem z podwórka i odgarnęła łopatą trochę śniegu i coś ją zakuło ale po chwili przestało za 4 dni poszła na wizytę bo tak miała ustaloną i poszła do toalety sie załatwić i wtedy poroniła płód się tak zmniejszył że jak zdjęła majtki to był na nich:-:)-:)-( na samą myśl chce mi się płakać więc proszę uważajcie na siebie.

dziewczyny, nie piszcie o takich rzeczach, bo same sie nakręcamy.
po pierwsze: co ma byc to będzie
po drugie: bedzie dobrze!
po trzecie: dbac o siebie!

reklama
A jaki masz wynik cukru? Ja mam 93, niby w normie, aczkolwiek boję się, że to jednak będzie cukrzyca i wyjdzie przy obciążeniu.

99,9 a norma jest 100, wiec przy obciazeniu wyjdzie
własnie wróciłam od rodziców, mój tata ma cukrzyce i sobie mierzyłam poziom cukru równiez wyszedł wysoki, teraz bede sobie mierzyć co kilka dni i kontrolowac...aż do 5 marca do wizyty u ginekologa....

Do góry