reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Mateuszku wszystkiego naj:-)

My mamy obecnie katarek i zwalczamy go mascia majerankowa, smarujemy ja pod noskiem;-)
To sprawdzony sposob u nas w rodzinie;-)
tez slyszalam,ze masc jest dopra pod nosek,ale jakos tutaj pewnie jej nie znajde.. a przyznam,ze nawet nie szukalam :/ ale jeszcze 3 tyg i sie opkupie w Pl aptekach haha :)

reklama
Wracamy a tu na nas czekają same zmiany
36_20_2.gif

Z zimy na jesień przeskoczyliśmy bo śnieg zginął przez noc a teraz wieje i leje.... brrrrr już nie wiem co gorsze
Forum ledwo poznałam, ale zmiany chyba na lepsze tylko przyzwyczaić się muszę.
A w domu mam poligon wojskowy - mąż parę dni sam i domu poznać nie mogę:wściekła/y: Na pytanie co przygotował na nasz powrót usłyszałam "Bałagan" i niestety mówił prawdę.

No i widzę że maluszki się pochorowały a więc dużo zdrówka wszystkim chorowitkom

Mateuszku dla ciebie wszystkiego dobrego i też rośnij zdrowo

a poza tym chyba mam skrzywienie zawodowe ale jak czytam co wam lekarze piszą na receptach za leki dla maluchów to mi kiszki skręca....
36_20_4.gif

Wielkie dzięki za wszystkie kciukasy i życzenia zdrowia bo poskutkowały. Gorączka jak się nagle pojawiła tak i szybko przeszła (chyba zęby ). Żadnych innych objawów nie było, ale że przez tą gorączkę miał bardzo szybkie tętno a serduszko osłabione to go zostawili by obserwować saturację i przy okazji porobić badania. No i gdyby nie te ASD II to miałabym okaz zdrowia :-)

enka
85.gif
jak najbardziej plus ewentualnie polecana już maść majerankowa pod nosek, przy mocno wodnistym i uciążliwym - Nasivin Soft, przy gęstym - Euphorbium. W obu przypadkach sprawdzają się też inchalacje z soli fizjologicznej lub domowy sposób: w pomieszczeniu gdzie śpi dziecko ustawić miskę z gorącą (parującą) wodą z dodatkiem 2-3 kropli Olbas Oil lub Inhalolu. Dużo poić i jeśli nie ma przeciwskazań typu uczulenie włączyć Vit.C ( Cebion, Juvit C ) lub w postaci naturalnej - soczki np jabłkowy.

Życzymy zdrówka!!!

Ostatnia edycja:
enka
85.gif
jak najbardziej plus ewentualnie polecana już maść majerankowa pod nosek, przy mocno wodnistym i uciążliwym - Nasivin Soft, przy gęstym - Euphorbium. W obu przypadkach sprawdzają się też inchalacje z soli fizjologicznej lub domowy sposób: w pomieszczeniu gdzie śpi dziecko ustawić miskę z gorącą (parującą) wodą z dodatkiem 2-3 kropli Olbas Oil lub Inhalolu. Dużo poić i jeśli nie ma przeciwskazań typu uczulenie włączyć Vit.C ( Cebion, Juvit C ) lub w postaci naturalnej - soczki np jabłkowy.

Życzymy zdrówka!!!

Dzieki wielkie Mulatka :)

reklama
Wracamy a tu na nas czekają same zmiany
36_20_2.gif

Z zimy na jesień przeskoczyliśmy bo śnieg zginął przez noc a teraz wieje i leje.... brrrrr już nie wiem co gorsze
Forum ledwo poznałam, ale zmiany chyba na lepsze tylko przyzwyczaić się muszę.
A w domu mam poligon wojskowy - mąż parę dni sam i domu poznać nie mogę:wściekła/y: Na pytanie co przygotował na nasz powrót usłyszałam "Bałagan" i niestety mówił prawdę.

No i widzę że maluszki się pochorowały a więc dużo zdrówka wszystkim chorowitkom

Mateuszku dla ciebie wszystkiego dobrego i też rośnij zdrowo

a poza tym chyba mam skrzywienie zawodowe ale jak czytam co wam lekarze piszą na receptach za leki dla maluchów to mi kiszki skręca....
36_20_4.gif

Wielkie dzięki za wszystkie kciukasy i życzenia zdrowia bo poskutkowały. Gorączka jak się nagle pojawiła tak i szybko przeszła (chyba zęby ). Żadnych innych objawów nie było, ale że przez tą gorączkę miał bardzo szybkie tętno a serduszko osłabione to go zostawili by obserwować saturację i przy okazji porobić badania. No i gdyby nie te ASD II to miałabym okaz zdrowia :-)
No super,ze juz w domku i ,ze juz jestes z nami :)

A moj maz za to ostatnio .. haha ...poszlam do fryzjera ,wracam, po 2 godz.. a moj maz, wysprzatalem cala kuchnie ! Mozna ? a Ty nie masz czasu nigdy :) hyahahaha Ja mowie"nie zawsze nie mam czasu,czasami nie mam checi" hehehe a tak poza tym.. to sprzatna cala kuchnie...oprocz zlewu,kuchenki, poprzestawial mi wszyskie przyprawy,kawe herabte cukier.. talerze zle poukladal... i tak wszystko musialam zrobic sama hehehe
takze tak czy siak..czy popsrzataja czy nie i tak trza poprawiac :)

Do góry