reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witam się z rana, moje dzidzi już śpi bo dziś od 5:30 jesteśmy na nogach:-D
ja do pracy nie wracam na razie i szczerze mówiąc to mam mieszane uczucia bo oczywiście bardzo sie ciesze na te wiosenno-letnie długie spacery i super czas spędony z Matim tym bardzej, że nienawidze swojej pracy i wątroba mnie boli nawet jak mam tylko iść coś załatwić:baffled:, ale z drugiej strony z pieniążkami będzie krucho no ale cóż w żłobku będziemy meć miejsce najwcześniej we wrześniu,:szok: a na nianie to ledwie bym zarobiła a babcie aktwne zawodowo, hmm i tak źle tak nie dobrze:-D

reklama
dziekuję wszytskim mamom za porady ad katarku :-D
nabyłam fridę ale wykazałam się IQ taboretu , ustnik przykładałam do nosa , ciągnę ciagnę i nic .... dopiero teraz zajarzyłam że coś nei halo ;-)

a prop po tu pytanko do Ptaszynki jako adminki
może by oddzileny temat zrobić - "zdrowie dzieciaczków" bo we wrzesniowym jest misz masz i trudno odnaleść konkretne info ???
to takie małe moje pytanko :-D

Dzień dobry:-(...
Dziewczyny jestem załamana... Dziś w nocy - od 20 do 6.00 wstawałam do Boryska 18 razy... :-(
I tak jest co noc...:-(

elaine- moja też taki okres miała gdzie oktylion razy wstawałam :( ale minęło jak wstawiłam na caaała noc włączony nawiżacz teraz 3 razy na jedzonko tylko. A może to ząbki ??

Enka- ja już pojęcia nie mam. I to jest bez różnicy- czy dostanie kaszkę sycącą na noc, czy mniej śpi w ciągu dnia itp. Może zainwestuję w nawilżacz w takim razie?

elaine :-( tule...oby pierwsza taka i ostatnia noc...

Dziewczynki kochane WIOSNA :-) sloneczko, ptaszki spiewaja, zyc sie chce....cudownieeeeeee:-):-):-)

Buziaczki dla wszytskich dzieciaczkow od cioctki z BB:-):-):-)

Enka- ja już pojęcia nie mam. I to jest bez różnicy- czy dostanie kaszkę sycącą na noc, czy mniej śpi w ciągu dnia itp. Może zainwestuję w nawilżacz w takim razie?
nawiżacz to dobra opcja, ja mam pomiar wilgotności i przy wyłączonych kaloryferach mam około 40% a powinno być 55% !! a jak sa włączone to tak ze 30% więc na noc zawsze włączam i mała już tak często nie budzi się, budziła się tylko po to by dwa razy ciućknąć cyca czyli napić się a teraz tylko by podjeśc :)

I ja witam wtorkowo. Oj widać,że część dziewczyn do pracy wróciło bo cicho tu z rana....

A co do wstawania w nocy to mój Maciek niestety też się budzi a już tak ładnie przesypiał nocki.

Wczoraj np mąż chciał się przytulić ;-)ale jak tylko się do mnie zbliżył i powiedział jak to bardzo mu nas brakowało i jak bardzo tęsknił :-) Maciek zaczął się kręcić w łóżeczku. Więc M: "Chyba go obudziłem, poczekamy niech znowu zaśnie..." A on "eje, elo, ele, łee, ble, był, hee" itd nadawał przez ponad godzinę. Jak wreszcie wierzganie i gadanie z łóżeczka ustało M znowu przesywa się na moją połowę łóżka... zdąrzył cmoknąć mnie w szyję i słyszymy "ej, ej ,heeloo!!!" W rezultacie dostaliśmy napadu śmiechu, mały znowu wierzgał godzinę po czym stwierdził że coś by przekąsił a zanim zdarzyłam go nakarmić M chrapał w najlepsze
4_9_15v.gif

mulatka hahaha no tak to jest,... dzieci gadaja wtedy kiedy nie trzeba (moja np rozgadala sie jak nasluchiwalam czy Kowalczyk pierwsza dobiega do mety) afaceci rzadko doczekuja wolnej chwilki i ciszy... raz pach i spia :) I w ogole jakies takie beztroskie noce maja :)

reklama
Mulatka no i tak przez kilka najblizszych lat , a potem jak juz wszystko wróci do normy to trzeba się będzie cichutko zachowywać

Elaine współczuję , pobiłaś chyba rekord

U nas Princi M nie ma tak dobrze, podzieliłam nas rolami - on przynosi małego do łózka , ja karmię i odnoszę i każdy ma w nocy co robić, a co ? czy to tylko moje dziecko?:-D

Ostatnia edycja:
Do góry