reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2009

Hey dziewczyny byłam na tym USG, ale teraz to jeszcze dziwniej się czuję:crazy: Najpierw ginka zapytała mnie czy nie miałam jakiegoś krwawienia, bo chyba nie umiała Maleństwa znaleźć, no ale w końcu znalazła...Maluszek jeszcze bardzo malutki i tylko mała plamkę było widać, więc nawet fotki nie mam i powiedziała, że muszę przyjść za jakiś czas i dopiero wtedy będzie lepiej widać..no i jakaś jestem przybita po tym badaniu...:baffled:strasznie się bałam, że mi powie, że Dzidziusia wcale nie ma:(

reklama
Cześć dziewczyny, jestem w szóstym tygodniu i szóstym dniu :) Termin 27 września :) Powiedzcie, co sądzicie o wakacjach do Egiptu w takim stadium ciąży?
Czuję się dobrze, wiem, że podróże samolotem są później niewskazane. Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia z lataniem z "fasolką"?
Proszę o wymianę doświadczeń. Pozdrawiam:-)

Hey dziewczyny byłam na tym USG, ale teraz to jeszcze dziwniej się czuję:crazy: Najpierw ginka zapytała mnie czy nie miałam jakiegoś krwawienia, bo chyba nie umiała Maleństwa znaleźć, no ale w końcu znalazła...Maluszek jeszcze bardzo malutki i tylko mała plamkę było widać,

chyba jesteś w podobnej sytuacji do mnie tzn. ostatnia @ miałaś 22, ja 17 i byłam wczoraj u gina i też była tylko mała "calineczka" 3 mm i mam kolejna wizytę za 3 tygodnie :tak: a jak długie miałaś cykle ????? może nasze ciąże sa młodsze niz sądzimy , wiec trzeba czekać na kolejna wizyte a wszystko będzie dobrze :tak::-D:tak:

PS. a jak te kody suwaczków, które wklejasz każdorazowo do odpowiedzi wkleisz w ustawienia/edytuj sygnaturę to będą widoczne w każdej odpowiedzi :tak:

edith_80, a te wakacje to w jakim terminie ???? teraz ???? :tak:

Witajcie....
Chciałam dołączyć do grona wrześniówek. Ja mam termin na 14 września:)

Co do wakacji w Egipcie w obecnej chwili spokojnie możesz sobie pozwolić. Kuzynka kilka lat temu była w Egipcie w 4 miesięcznej ciąży i nic złego się nie stało. Tylko oczywiście brzuch musisz mieć zasłonięty jakąś chustą lub pareo i raczej wylegiwać się pod parasolkami a na słoneczko na krótko.

chyba jesteś w podobnej sytuacji do mnie tzn. ostatnia @ miałaś 22, ja 17 i byłam wczoraj u gina i też była tylko mała "calineczka" 3 mm i mam kolejna wizytę za 3 tygodnie :tak: a jak długie miałaś cykle ????? może nasze ciąże sa młodsze niz sądzimy , wiec trzeba czekać na kolejna wizyte a wszystko będzie dobrze :tak::-D:tak:

PS. a jak te kody suwaczków, które wklejasz każdorazowo do odpowiedzi wkleisz w ustawienia/edytuj sygnaturę to będą widoczne w każdej odpowiedzi :tak:

edith_80, a te wakacje to w jakim terminie ???? teraz ???? :tak:

Dzięki za radę, bo ja do wszystkiego sama dochodzę na forum:-pwiesz ja miałam bardzo zróżnicowane cykle, bo długo trenowałam i wahały się od 25 do 39 dni:-Dwięc rzeczywiście może mój Maluszek jest młodszy niż myślałam:-(wczoraj źle się z tym czułam, ale już się z tym przespałam (jeśli to można nazwać spaniem, bo najpierw nie umiem zasnąć do północy, a rano budzę się o po 4 i leżę i patrzę w sufit, aż muszę wstac do pracy:baffled:choć zwlec się z łóżka jest mi ciężko) i już dziś myślę bardziej pozytywnie:-)kolejną wizytę mam 24 lutego;-)miłego dnia dziewuszki:-D

i już dziś myślę bardziej pozytywnie:-)kolejną wizytę mam 24 lutego;-)miłego dnia dziewuszki:-D

mi lekarz wyznaczył na 25 lutego, więc myślę,że i u Ciebie będzie już serduszko :tak::-D:tak: ja też miałam cykle bardziej 31 dniowe, więc pewnie stąd taka różnica, więc głowa do góry, wszstko jest i będzie dobrze :tak::-D:tak:

a wogóle to witam z rana i miłegodnia życzę :rofl2:

Cześć dziewczyny długo nie pisałam ale czytam regularnie:zawstydzona/y: jestem8ti4 dni w ciazy czy którąs już w tym czasie przestawały bolec piersi? martwie sie bo wczoraj zauwazyłam jakis brazowawy sluz zadzwoniłam do ginki i mam dzis przyjsc na wizyte - a ja sie panicznie boje ze cos zlego sie stało i po raz kolejny moge stracic dzidzie:no:. no i mam wrazenie ze piersi mnie mniej bolą..

Cześć dziewczyny długo nie pisałam ale czytam regularnie:zawstydzona/y: jestem8ti4 dni w ciazy czy którąs już w tym czasie przestawały bolec piersi? martwie sie bo wczoraj zauwazyłam jakis brazowawy sluz zadzwoniłam do ginki i mam dzis przyjsc na wizyte - a ja sie panicznie boje ze cos zlego sie stało i po raz kolejny moge stracic dzidzie:no:. no i mam wrazenie ze piersi mnie mniej bolą..

mnie mniej bolą piersi, ogólnie przechodzą mi objawy ... we wtorek byłam u lekarza wszystko było ok ... także nie martw się na zapas, bądź dobrej myśli !! Zdaj relację po wizycie u lekarza ...;-) Pozdrawiam

We wtorek wg. @ był równo 8 tydzień ....

reklama
Cześć dziewczyny, jestem w szóstym tygodniu i szóstym dniu :) Termin 27 września :) Powiedzcie, co sądzicie o wakacjach do Egiptu w takim stadium ciąży?
Czuję się dobrze, wiem, że podróże samolotem są później niewskazane. Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia z lataniem z "fasolką"?
Proszę o wymianę doświadczeń. Pozdrawiam:-)
Czesc. Moja kolezanka byla wlasnie w Egipcie jak byla we wczesnej ciazy. Nic sie nie stalo i wrocila cala i zdrowa, ale powiem ci ze ja ją troche podziwialam, bo sama bym sie nie zdecydowala na taką podroz. Bylam w Egipcie na wakacjach i balabym sie ze wzgledu na to ze to jest calkowita zmiana klimatu. W Egipcie niestety jest brudno i nie trudno o jakas infekcje czy tak zwaną "klątwe Faraona". Jesli sie zdecydujesz to oczywiscie musisz bardzo uwazac na jedzenie i nie naduzywac sloneczka. Pozdrawiam.

Mama Sówka nie martw sie na zapas. Moze jest po prostu za wczesnie. Ja na pierwszej wizycie u gina tez bylam w podobnym terminie jak ty i nie zrobil mi USG bo powiedzial ze nic konkretnego nie zobaczymy i nie ma sie co martwic na zapas. Poczekaj tak do 8 tyg a wtedy napewno zobaczysz bijące serduszko fasolki. Bedzie dobrze!

Do góry