reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Bardzo mi przykro z powodu kryzysu😢 oby udało się go jaknajszybciej zażegnać. Niepłodność komplikuje wiele spraw/ planów w związku, niestety przez co powstają te napięcia o których mówisz. Myślę, że Cię rozumiem , też mamy lepszy i gorszy czas, lepsze i gorsze dni z mężem, właśnie przez to, że los coraz rzuca kłody pod nogi i bywają ciężkie momenty. Nie mniej jednak na pewno się kochacie i uda Wam się naprawić Waszą relację, wierzę w to mocno ✊✊️ Tyle razem przeżyliście, wkońcu kiedyś zaświeci to słońce i będzie dobrze🙂
Dziękuję za dobre słowo 🥰

reklama
cześć wszystkim :) dostałam zalecenie wywołania miesiączki celem podejścia do stymulacji letrozolem. 2x1 duophason, 5/7 dni. No właśnie. Brać 5 czy 7 jak uważacie? 😅 zwiększy to „skuteczność” wywołania jak będę brać więcej dni? Luteinę brałam 10 i dostawałam dwa dni po odstawieniu, ale tam była na 10 dni żeby „regulować” 🤪
Oczywiście pytanie przyszło w trakcie powrotu z gabinetu xd

Żeby był porządek np. z kalendarzem testowania na pierwszej stronie, żeby było wszystko przejrzyście rozpisane, żeby nie trzeba było wertować miliona stron, aby dokopać się do potrzebnej informacji, a przede wszystkim - żeby jedna osoba nie musiała mieć na sobie stałej odpowiedzialności za wątek przez dłuższy czas, bo to wymaga zaangażowania i czasu, a nie zawsze możemy go tyle poświęcać :)
Tak pytam, bo od kiedy ostatni raz byłam staraczką wszystko tu się pozmieniało. Kiedyś był jeden wątek, potem przeszłyśmy na prywatny. Te co zachodziły w ciążę i potem zostawały mamami dalej uczestniczyły w nim i super się zżyłyśmy. Ostatecznie już wszystkie mamy dzieci, chociaż chyba połowa z nas była pewna, że nam się nie uda :)

Nie lubię tego ;(
ja też nie i ze mna też coraz gorzej, ale biorę na klatę bo wyjścia nie ma.
Zaczynam się zastanawiać czy jak w lipcu 2023 zbadałam proga 7dpo jako pierwszy papier po półrocznym bezowocnym staraniu mogę to podpiąć jako rok starań od lipca… później październik już mam hormony tarczyce, listopad nasienie amh itp.

A ja zmieniłam termin w klinice na 11 czerwca 🙈 będę wtedy jakoś tydzień przed okresem, więc może będzie szansa pobrać potrzebne wymazy, zrobić badania i zacząć stymulację od następnego cyklu. Tylko tak myślę skoro dzisiaj mam 1dc to może zrobię już badania hormonalne te z początku cyklu, żeby już mieć na wizytę. Ech, wiecznie w gorącej wodzie kąpana 🙈
tak właśnie mi się ta niepłodność kojarzy - wieczne kombinowanie, knucie jak to zrobić, żeby jak najszybciej i najlepiej załatwić wszystko, a potem i tak przychodzi okres :(

Ostatnio jak mi się okres „spóźnił” (a tak naprawdę to pewnie źle owulkę wyczytałam po prostu) to jednego poranka wstałam z taką ulgą, po prostu jakby wszystkie problemy świata zostały rozwiązane, niesamowite uczucie. I cztery godziny później dostałam okres 😂

ja też nie i ze mna też coraz gorzej, ale biorę na klatę bo wyjścia nie ma.
Zaczynam się zastanawiać czy jak w lipcu 2023 zbadałam proga 7dpo jako pierwszy papier po półrocznym bezowocnym staraniu mogę to podpiąć jako rok starań od lipca… później październik już mam hormony tarczyce, listopad nasienie amh itp.
A jakiś niski Ci ten prog wtedy wyszedł? Ogólnie jest u Ciebie niedomoga lutealna, która mogłaby być przyczyną poronień? Albo inne problemy z progiem?

Hej a czy któraś z was robiła test owulacyjny i wyszedl negatywny w ciazy ? Dziś wieczorem robiłam I wyszedl negatywny a mamy 6tc 😔😔 martwię się

reklama
Hej a czy któraś z was robiła test owulacyjny i wyszedl negatywny w ciazy ? Dziś wieczorem robiłam I wyszedl negatywny a mamy 6tc 😔😔 martwię się
Testy owulacyjne nie są do wykrywania ciąży, nie ma sensu ich robić wiedząć, że w niej jesteś, nie jest to wyznacznik czegokolwiek w takiej sytuacji. Bywały już tu na kreskach eksperymenty z testami LH w ciąży, i jednym dziewczynom wychodzą pozytywne innym nie, nie jest to na pewno powód do zmartwień, że wychodzi ci negatywny mimo ciąży😉

Do góry