MyszkaMiki30
Fanka BB :)
No i wiecie nawet prywatnie to nie jest tak, że się idzie do kliniki i mówi ja chcę ivf i już. No chyba, że ma się znajomości
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No i wiecie nawet prywatnie to nie jest tak, że się idzie do kliniki i mówi ja chcę ivf i już. No chyba, że ma się znajomości
Nie przepraszaj To w ogóle nie jest durne i totalnie to rozumiem. Mnie też w ostatnim czasie starania wykańczają. Dzisiaj miałam o tym rozmowę z mężem, po której jest mi trochę lepiej.Dziewczęta. Bardzo dziękuję za urodzinowe życzenia, niestety mnie dopadł jakiś zjazd psychiczny.
Dopiero dziś zaglądam.
Urodziny mnie dobiły
Nie miałam ochoty na przyjmowanie życzeń, czytanie ze wszystko bedzie dobrze, wzięłam nawet urlop na żądanie żeby nie oglądać ludzi. Nikogo.
Wiem, że to durne, ale te starania mnie wykańczają.
Jednego dnia iest lepiej innego już nie.
Dziś odebrałam wynik amh, zrobiłam w sobotę w 3 dc.
zrobiłam w Diag tam gdzie badają odrazu próbki. Dziwne, bo mój wynik to 1.59ng a w sierpniu ub roku w Synevo było 0.86
Nie wiem czy to błąd, bo inne laboratorium czy o co.chodzi.
Przecież poziom amh nie wzrasta.
Nie mnie jednak dało mi to jakaś nadzieję że może jedbak kiedyś się uda...tylko ***** kiedy.
Przepraszam, że się tak wylalam
Podobno optymalny poziom to ok. 50 ng/ml W normach labu (Diagnostyka) mam, że >50 to już wysokie stężenie, ale widełki tutaj są aż do 100 Więc 50 rzeczywiście wydaje się być spoko.Ooo i ja łykam ubichinol 400 plus resweratol i te amh uroslo.
Tylko ja się raczej zastanawiam czy to nie przypadkiem.kwestia innego laboratorium.
Sama nie wiem.
U mnie wit D poziom 29ng/ml, myślisz że jest ok czy powinna być jednak powyżej 30 ?
Wiaodmo zależy od kliniki, lekarza i sytuacjiNo jak nie, w Warszawie Invimed, Ovi - Idziesz płacisz masz.
Tam za bardzo nie diagnozują.
Liczy sie tylko jedno.
a może tylko ja tak trafiłam bo już ten wiek.
Hmm, no to jak Ci powiedzieli że drożność nie, to rzeczywiście badania hormonalne itp. wydaje się, że tym bardziej nie będą wliczane Badania krwi to w sumie diagnostyka, nie leczenie. Ale drożność uznałabym już jednak za takie 2w1. Co innego, gdyby działało to na zasadzie USG - sprawdzają, jest niedrożność i do widzenia. Trzeba się zapisać na zabieg, tak jak z histero. Ale przecież wszystkie tutaj dobrze wiemy, że HSG to badanie obrazowe połączone z udrożnieniem jajowodów, jeśli coś tam zalega. Jak dla mnie to jest leczeniedo diagnostyki drożność jest wliczana ale do leczenia już chyba nie.
Tam było właśnie pytanie czy jak mam zrobioną drożność 2 lata temu to czy kwalifikuję się do programu. I padła odpowiedź, że nie. Więc jeśli drożność nie to myślę, że badanie proga czy hormonów tym bardziej nie.
No chyba, że się mylę.
To nie mi powiedzieli o drożności tylko jakaś laska pytała w Q&A i tak zapamiętałamHmm, no to jak Ci powiedzieli że drożność nie, to rzeczywiście badania hormonalne itp. wydaje się, że tym bardziej nie będą wliczane Badania krwi to w sumie diagnostyka, nie leczenie. Ale drożność uznałabym już jednak za takie 2w1. Co innego, gdyby działało to na zasadzie USG - sprawdzają, jest niedrożność i do widzenia. Trzeba się zapisać na zabieg, tak jak z histero. Ale przecież wszystkie tutaj dobrze wiemy, że HSG to badanie obrazowe połączone z udrożnieniem jajowodów, jeśli coś tam zalega. Jak dla mnie to jest leczenie
A na jakichś innych podstawach się kwalifikujecie?
sikajA ja pierwszy raz mam chęć siknąć na test wcześniej niż termin @
wszędzie trąbią, żeby do co najmniej 50 podciągnąć. Ja myślę, że u mnie ten wzrost nie jest zbyt znaczny, więc ufam, ze ta jakość się po prostu poprawiaOoo i ja łykam ubichinol 400 plus resweratol i te amh uroslo.
Tylko ja się raczej zastanawiam czy to nie przypadkiem.kwestia innego laboratorium.
Sama nie wiem.
U mnie wit D poziom 29ng/ml, myślisz że jest ok czy powinna być jednak powyżej 30 ?