reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wracamy do formy :)

hannah- wiem- kobiecości tu za dużo nie ma ale i tak mi się podoba :) Ponieważ jestem grubokoścista strasznie podobają mi się kobiety, które mają szczupłe kostki :)

reklama
ha,rzeczywiście często podoba nam się to, czego mieć nie możemy;-) mi bardzo podoba się taka chłopięca figurka, tzn szczupłe biodra i mały tyłek. Z czego wnioskować można, że ja mam szerokie biodra i wielka pupę. I słusznie:tak:;-) bo tak niestety jest. I jeszcze jakbym była niższa, to byłoby ok.:-)
Ale tego raczej zmienić nie mogę, więc chociaż te po ciążowe kilogramki postaram się zrzucić :blink:

ja dzis mamie podprowadzilam takie majty uciskajace brzuch ala Bridget Jones :))))) dopoki moj sie nie przyplaszczy, to beda w sam raz na wielkie wyjscia :D

mam do Was pytanko - mam strasznie sucha skore na rekach i stopach. zaczelo mi sie to po porodzie, a wczesniej nigdy nie mialam z tym problemu. na pietach do mi doslownie peka skora, a rece szorstkie jak nie wiem co :((( moja mama mowi, ze to moze byc od diety biskotluszczowej. macie na to jakies sprawdzone sposoby????

Gufi ja tez mialam ten problem i rece wyleczyl mi krem do rak z neutrogeny a stopy niestety mam ciagle suche:sorry2:Chyba za duzo chodzimy:-D
Asjaa no naprawde nic tylko przejsc na diete paczkowa:-DA ty sie nie doszukuj bledow wagi tylko ciesz sie spadkiem kg;-)
I odnoszac sie do twojego ostatniego postu-zawsze chcemy miec to czego nie mamy a nie doceniama tego co mamy:tak:

Ja wczoraj tez kupilam chlebek chrupki i strasznie mi posmakowal ze swiezym twarozkiem.Tylko mi jak cos posmakuje to pozeram zaraz wszystko:dry:

gufi najlepsze są maseczki z parafiną na ręce i stopy. Ja mam z avonu i jestem zadowolona ale są w sklepach -tylko ich jeszcze nie probowałam. No i najlepiej potrzymac chwile a teraz to u mnie wszystko biegiem;)
Do nóg mi pasuje krem z silikonem tez z avonu. Jak stosuje regularnie to naprawde widze roznice a jak nie stosuje to pięty aż mnie pieką...
nie iwem czy to niskotłuszczowa dieta ma na to wpływ bo ja raczej takiej nie mam, to raczej brak jakiegos skladnika chyba

gufi- są specjalne kremy- np scholla czy No36 na pękające piety. Naprawdę pomagają. No i zasada nr jeden - nie używamy tarek i pumeksów do piet ( owszem bardzo szybko pozbywa się nadmiaru skóry ale też daje sygnał by tym szybciej ją odbudowywać- błędne koło) Używaj pellingów i kremów do stóp. Co do rąk to mi pomaga maść witaminowa- a ręce mam tak suche że na zagięciach palców pęka mi skóra :baffled:

yvona- muszę tej parafiny spróbować- czy to zdrowe dla skóry?

Gufi niestety mam to samo, na rękach skóra z suchości mi pęka:-( a stopy zawsze miałam super żadnych zabiegów nie trzeba było a teraz.... Makabra pięty strasznie pękają:-(

Asiu, dzięki za miłe słowa. Waga chyba faktycznie sprawna - dziś wzrost do 70,5;-):-p

a co do suchej skóry - to ja słyszałam, że olej z pestek winogron działa bardzo dobrze.

asjaa pocieszę Cię że mi na Ducanie nie spada(po pare gram dosłownie więc nic), a jak na nim nie to na czym ja się pytam hm...

widze że suche ręce to jakis ogólniejszy problem, mój koszmar, moja zmora, ręce wręcz mnie bolą, pekaja mam liszaje-takie suche łuszczące się placki na dłoniech) nic nie pomaga, maści, kremy, typu Oilatum itp nawet maść sterydową stosowałam ale też nic, nie wiem co robić, do derrmatologa nie mam kiedy się wyrwac nawet

reklama
yvona- muszę tej parafiny spróbować- czy to zdrowe dla skóry?
mamolka sama parafina to nie wiem ale takie maseczki i kremy z parafiną nie powiny być niezdrowe, bo niby dlaczego?
ale chyba cristalrose nasz chemik -powie nam jak to jest.
Mi w kazdym razie nawet masc witaminowa nie pomogła a maseczka z parafiną tak.

Do góry