reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

antylopka ja przytyła 14 kg i jeszcze jakieś 3-4 kg mi zostały... ale biodra jakieś szersze jeszcze...a same piersi o ważą chyba z 20 kg na sztukę - bez kitu! wczoraj w wannie tak sobie je podniosłam i szok! Az zawołałam mojego S. bo z podziwu wyjść nie mogłam:D
u mnie wagowo tez piersi prowadza - szczegolnie przed karieniem:D
u mniu jeszcze brzuszek nie wrocil do stanu przedciazowego, ale mnie to nie dziwi, bo byloby zbyt idealnie.
ale kpilam sobie wczoraj bluzeczke, mini i kamizelke futrzana (oczywiscie ciagle mi zimno w piersi) juz w normalnym moim rozmiarze.

reklama
Antylopka - ty masz zakaz pisania na tym watku bo nas w kompleksy wpedzisz ;)))) ja po Nince mialam podobnie, a teraz juz mam 2,5 kg wiecej niz w pierszej ciazy, a zanosi sie na jeszcze ...

Ja mam doła bo po porodzie spadło mi 13 kg ( głównie dziecko i zatrzymana woda) a potem waga jak stanęła tak stoi od tygodnia... więc mam 12 kg w zapasie ...:eek::eek::eek: zarąbiście- do tego skóra jest bardzo sucha i rozlazła....bleee

Antylopka- zazdrość dupkę zżera :)
mamolka widzę, że jak zwykle my dwie mamy ten sam problem ;-) Tylko ze mi do tych 12 kg i suchej skóry dochodzi ogromny cellulit i masa rozstępów:dry: az wstyd sie ludziom pokazywac :cool2: Ale pokojnie do chrzcin spokojnie stracimy zbedne kg a latem bedziemy zaje***te laski:tak::-)

mamolka widzę, że jak zwykle my dwie mamy ten sam problem ;-) Tylko ze mi do tych 12 kg i suchej skóry dochodzi ogromny cellulit i masa rozstępów:dry: az wstyd sie ludziom pokazywac :cool2: Ale pokojnie do chrzcin spokojnie stracimy zbedne kg a latem bedziemy zaje***te laski:tak::-)

nie wspomniałam o cellulicie? a i o rozstępach na brzuchu...heheh mam i jedno i drugie ;/

Antylopka juz Ty lepiej nas nie dobijaj...
ja jeszcze nie urodziłam a zazdroszcze Ci jak nie wiem co... ;)
Wiolcia masz racje do lata bedziemy laski jak nic..;)

ewwe, gufi - niestety w moim przypadku łata nie będzie skuteczna, bo nie miałam punkcji ani zzo - a to jest własnie w takich przypadkach robione -kiedy pmr wypływa. U mnie jest - prawdopodobnie - przepuklina oponowa gdzieś w okolicy piersiowej - tam zaczął się ból. Oczywiście to tylko moje domysły, bo zrobili mi tylko CT głowy, a o rezonansie w tym roku można pomarzyć:dry:. Objawy jednak wskazują jednoznacznie na podciśnienie wewnątrzczaszkowe.
Generalnie mam dość lekarzy i ich niekompetencji, szpitali i całej tej- pożal się boże- służby zdrowia:wściekła/y:. Leżałam tam 18 dni i żaden nie wpadł na pomysł co mi jest. Moje sugestie zlewali - ordynator - kawał chama- mnie wyśmiał, choć mówiłam, że mam medyczne wykszt. itp. (już nie wdawałam się w szczegóły gdzie pracuję i że jestem biegłą sądową w swojej dziedzinie). Znosiłam jego przytyki odliczając dni do wyjścia.

Zresztą nie tylko ja - dziewczynie, która leżała ze mną też po cc, kazał na obchodzie pokazać bliznę. A ona karmiła, więc zanim odłożyła dziecko i podwinęła koszulę, trochę czasu minęło. On zaczął krzyczeć, że się grzebie, a w końcu stwierdził:" ...no gdybym miał taki tłusty brzuch to też bym się wstydził pokazać..."
:szok:
Jak się pewnie domyślacie sam miał wyhodowany niezły bebech.

Co do powrotu do formy - mnie też spadek zatrzymał się na 11kg, ale niestety ja nie karmię. Co prawda też za dużo nie jem (wciąż jestem jakaś osłabiona, chora, blada - mam dość) ale waga se stanęła i juz. I na piersi tego nie zgonię....:-(

Ostatnia edycja:
cristalrose - to rzeczywiscie biedna jestes z tymi bolami. a co do szpitala i milgo pana ordynatora, to poprostu wlosy deba staja!!! a w koncu rodzilas w Matce Polce?

Wreszcie mogę się tu udzielić ;) Choć na razie nie ma się czym chwalić. W sumie w ciąży przybrałam 19 kg, po powrocie się szpitala 10 kg już spadło. Jeszcze "tylko" 9... ;)

Ale wyraźnie odpuchły mi nogi i spodnie zaczynają pomału na mnie wisieć - fajne uczucie ;) Brzuch nawet niezły, sam wsiąknął już znacznie, a pewnie sobie jakiś pas ścieśniający jeszcze kupię, żeby się w miejscu trzymał. Cieszę się, bo nic mi na twarzy nie popękało przy parciu (choć miałam wrażenie, że mam wielki fioletowy balon zamiast głowy ;)) i nie pojawiły się nowe rozstępy - wręcz przeciwnie: te na udach jakoś zniknęły :)

reklama
cristalrose - to rzeczywiscie biedna jestes z tymi bolami. a co do szpitala i milgo pana ordynatora, to poprostu wlosy deba staja!!! a w koncu rodzilas w Matce Polce?
Nie - jak mnie karetka zawiozła do Kopernika, to tam juz zostałam. I generalnie - jeśli chodzi o położne i atmosferę do rodzenia (że tak to ujmę;-) ) to jest tam ok. Opieka nad noworodkami też może być. No ale żeby nie było za różowo -jest taki pan ordynator. Krążą legendy o masażu szyjki w jego wykonaniu, ponoć każda po tym rodzi w ciągu godzin...(na szczęście ten zaszczyt mnie ominął;-) )

Do góry