reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

:) widze juz wracamy do formy powoli :)

wiolcia dziewczyna przytyla 4kg a ja niewiele wiecej bo 6 :p

6kg przybylo w ciazy a w tydzien po porodzie mialam juz 9 kg mniej hehe :) teraz nie wiem ile waze i jak opuchlizna calkiem zeszla. bo 10 dni opuchniete nogi mialam kosmicznie bbrr ale mam nadzieje ze z 10kg mi spadlo po porodzie czyli waze mniej niz sprzed ciazy.

ja juz sie wzielam za siebie powoli. wcoraj zamowilam body z pasem wyszczuplajacym bo moj zwis mnie dobija:/ chcialabym zeby nie zaslaniala mi wiszaca skora blizny po cc mamnadzieje ze sie ta skore uda zlikwidowac. od dzisiaj zaczelm cwiczyc a w weekend ide kupic wage i mam nadzieje ze sie pochwale ze spadlo.

a zaczeliscie juz cwiczyc ?? ja bym chcetnie pobiegala ale po cc 2 tygodnie to jeszcze za wczesnie definitywnie i polozna zabronila mi brzuszkow robic i innych cwiczen ktore obciazaja brzuch ale wlasnie mowila zeby sobie cwiczyc te miesnie wlasnie wciagajac brzuch i wypuszczajac.

a co do cellulitu to mi zniknal :) w szoku bylam ze po ciazy mam taka gladka skore na udach :) dodatkowo szoruje co prysznic szorstka gabko zeby poprawic ukrwienie. moj maz twierdzi ze zwariowalam i zaczal mi sprawdzac komorke chyba mysli ze z kims sie spotykam haha :p nie wiem ale mi strasznie odwalilo na punkcie wygladu strasznie chcialabym spasc do 60-65kg... ale nei wiem czy sie uda

rozstepy mam straszne na caly brzuch :/ szkoda ze tego sie nie da zlikwidowac :(

waga przed ciaza 82kg przy porodzie 88kg tydzien po porodzie 79 kg :) cel 60-65 kg -bedzie ciezko

obwodow nie mierzylam...

Ostatnia edycja:
reklama
A ja nie wiem ile waże...I jakoś mnie to mało obchodzi...Brzuch mam paskudny, wielki i nadal tylko ciazowe ciuchy i legginsy wchodza w gre...Musze sobie cos kupić...Ale trudno, może i mam wielki brzuch ale to pamiatko po moich szkrabach. Są to "blizny, które przyniosły życie" i nie zamieniłabym ich.
kochana- po cesarce to wolniej schodzi. a najwazniejsze - to sie dobrze czuc!! fifi ma apetyt jak adas, wiec pewnie duzo zjedziemy z waga. obym tylko ja nie zabardzo...

Mnie zostaje 10 kg do wagi z przed ciąży i kompletnie się tym nie przejmuję. Byleby tylko Krzysztoffo zdrowy był i ładnie przybierał na wadze. Ze mną na patologii leżała dziewczyna, która przez cała ciąże przytyła 4 kg:szok: A to mnie pielęgniarki nazywały "patologią":dry: Wogóle nie rozumiem tego zdziwienia - przytyłam razem z opuchlizną 25kg co nie uważam za jakiś rekord i miano patologii ;-)
To ja mega 'patologia'. W pierszej ciązy plus 35 kg i to bez opuchlizny. Babsztyle i już.

kochana- po cesarce to wolniej schodzi. a najwazniejsze - to sie dobrze czuc!! fifi ma apetyt jak adas, wiec pewnie duzo zjedziemy z waga. obym tylko ja nie zabardzo...
Ty kochana to nie chudnij co???? Bo znowu Cię zaczna badać i diagnozować.
Missiiss ja Cię podziwiam...Ja się cholernie boje jakichkolwiek ćwiczeń...Nawet pasa się boje jakiegoś włożyć...A jakie to body zakupiłaś????? Mnie skóra zakrywa blizne...I niesty tak juz pewnie zostanie...Ja nie wiem ile waze bo wagi nie mam i nie kupuje bo potem mam schizy. Ale chciałabym sie zmieścić w jedne jensy, I moim marzeniem jest warzyć 70 kg.

Nie wiem jak to się dzieje, ale nic nie robię, a leci mi dziennie kilogram w dół i 5 cm w pasie w dół. Fajnie tak, oby tendencja spadkowa się utrzymała ;)

Robicie coś ze skórą teraz? Bo ja się już pozbierałam po tych szpitalach i żółtaczkach i mam zamiar się za siebie wziąć. Na razie z braku środków smaruję się tylko dalej Perfectą, której używałam w ciąży. Ale chciałabym się zająć udami i pośladkami też, oprócz brzucha - bo z nim już jest nieźle, nawet talia mi wróciła na miejsce ;) Czego można używać, co jest dobre?

Ty kochana to nie chudnij co???? Bo znowu Cię zaczna badać i diagnozować.
no właśnie dlatego nie chialabym wiecej niz do wagi sprzed ciazy...
wagi nie mam i nigdy nie mialam

Robicie coś ze skórą teraz? Bo ja się już pozbierałam po tych szpitalach i żółtaczkach i mam zamiar się za siebie wziąć. Na razie z braku środków smaruję się tylko dalej Perfectą, której używałam w ciąży. Ale chciałabym się zająć udami i pośladkami też, oprócz brzucha - bo z nim już jest nieźle, nawet talia mi wróciła na miejsce ;) Czego można używać, co jest dobre?
mozesz uzywac peelingu i masowac te miejsca prysznicem naprzemiennie zimna i ciepla woda. to bardzo poprawia ukrwienie - czyli odzywia i usuwa zlo!!

missiiss witaj! wreszcie do nas dołączyłaś:) pociesze cie - ważymy tyle samo i dążymy do tej samej wagi :) A nie boisz sie nosic tego pasa?? To nie za wczesnie?? ja sie troszke obawiam bo w środku się jeszcze wszystko goi:/ Mam pas wyszczuplający ale boję sie go już zakladać a ćwiczenia na brzuch jeszcze odpadają.

Co do kosmetyków to smaruje się 2 razy dziennie kremem Palmers na rozstępy i mam jeszcze Mustele - balsam regenerujący poporodowy ale nie mam na to wszystko czasu:/
A i jeszcze powiem wam, ze niesamowicie mi libido skoczylo ;) I tak się utrzymuje od dwóch tygodni... :))

Ja niestety nadal nie wiem ile ważę teraz, dzień przed porodem było 76,5, chciałabym spaść do 52-54 ale zobaczymy czy to możliwe.
Co do libido to mi też skoczyło a to dopiero 1,5 tyg. po porodzie jeszcze 4 tyg. trzeba chyba wytrzymać.

joamar też słyszalam cos o magicznych 4 tygodniach więc dzielnie czekam ;) Moje libido wyjechało na wakacje przez okres ciąży i najwyraźniej nieźle się wyszalało bo powróciło z nowymi siłami :)))

Po jakim czasie od porodu powinno się iść do ginekologa na wizytę kontrolną??

A i jeszcze powiem wam, ze niesamowicie mi libido skoczylo ;) I tak się utrzymuje od dwóch tygodni... :))
moje to już wariuje!! jeszcze z tydzien bede musiala poczekac... buuuu

joamar też słyszalam cos o magicznych 4 tygodniach więc dzielnie czekam ;) Moje libido wyjechało na wakacje przez okres ciąży i najwyraźniej nieźle się wyszalało bo powróciło z nowymi siłami :)))

Po jakim czasie od porodu powinno się iść do ginekologa na wizytę kontrolną??
po 6 tygodniach od porodu.

reklama
Do góry