reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

ja rowniez dziekuje za wysluchanie zawsze troche to pomoze rozladowanie emocji mnie zawsze pomaga rozmowa z kuzynka ale teraz zajeta sprawami kredytu wiec nawet nie zajrzy do chrzesniaka :D
Bodzinka trzymam kciuki aby bylo dobrze, najwazniejsze to znac swoja wartosc
no wlasnie 9 miescy nam rosl a chcemy tak szybko schudnac cierpliwosci dziewczyny u mnie waga stanela i nie drgnie ale objadam sie slodyczami wiec ciezko bedzie zgubic te ostatnie 3 kg ale od poniedzialku probuje odmowic sobie slodyczy zobaczymy jak jest z ta moja silna wola

reklama
Często jest tak, że urodzenie dziecka to taki sprawdzian małżeństwa.
popieram:) u nas było jak Wikunia była mała, teraz na szczęście jest ok:)

Dokładnie...Wczoraj cały dzień na goracym kubku i batoniku...Teraz stwierdziłam, e dosc tego dzieci są najważniejsze!!!
A taki mam fryz teraz
e4c5fb03d8.jpg

By null at 2011-02-10
super wyglądasz w zmienionej fryzurce:)
a co do męża - pisałam na głównym, ale ja wredna jestem. na mojego to podziałało:D zresztą jak już pisałam, modliszka wie co robi...
uwierzyć w siebie, to więcej niz połowa sukcesu. jeśli Ty w siebie wierzysz, masz się za piękną i wartościowa kobietę, inni to widzą. Jesteś wtedy bardzo przyciągające męskie spojrzenia, a to dodaje pewności siebie i tak się koło toczy.
Mężowi ja bym wprost powiedziała, że skoro ma strzelac fochy i traktowac dom jak hotel, to wynocha, widzenia z dziećmi np. w piątek od 15 do 19, bo ja mam aerobik i awę z koleżankami. Jeżeli mu się nie podoba, to w ogóle nie będzie nas widział, bo z powodu jego zachowania przejmuję pełną władzę nad rodziną i teraz ja dyktuje warunki.

Antylopka Ty to jednak powinnas miec jaja a nie jajniki...:) zartuje bo wtedy by były nici z blizniaków. ale masz racje. Zawsze sie trzeba cenic i wartosciowac:)

hehe...
jak się sama nie dowartościujesz, to na chłopa gamonia nie ma co liczyć!! przecież ten ich prosty sposób myślenia nic odkrywczego nie wynajdzie.
Kopernik była w końcu kobietą, co nie? haha

p
Mężowi ja bym wprost powiedziała, że skoro ma strzelac fochy i traktowac dom jak hotel, to wynocha, widzenia z dziećmi np. w piątek od 15 do 19, bo ja mam aerobik i awę z koleżankami. Jeżeli mu się nie podoba, to w ogóle nie będzie nas widział, bo z powodu jego zachowania przejmuję pełną władzę nad rodziną i teraz ja dyktuje warunki.
święta prawda!! faceci często sądzą, że mogą robić co chcą, bo nie będzie żadnych konsekwencji ich zachowania:tak: ciepło by miał za przeproszeniem w gaciach jakby zobaczył swoje rzeczy popakowane w przedpokoju;-)
ale prawdę mówiąc ja stawiam na szczerą rozmowę - oczywiście, jeśli to coś daje i obie strony chcą rozmawiać

Co do formy, to ja przytyłam 1 kg. pozostawię to bez komentarza...
chociaż, to waga z Biedronki, może się zepsuła???? hehe, małe szanse:no:

Znalazlam rady na
Na ujedrnienie, wyszczuplenie i cellulitis:
Podobno fusy z kawy czynią cuda. Można poszukać w googlach inne przepisy na peelengi. Ja jutro zastosuję i zdam relację.

Codziennie trzeba w ciało wsmarowywać specyfiki wyszczuplające (ale nie żadne Vichy czy Loreale – najlepsze są Lirene – mają całą serię, ale jak już to kup tylko żel na dzień i krem na noc). Najlepiej rano i wieczorem! Samo to wyszczupla ciało o ok. 4-5 cm w miesiąc.
Stosuj peeling kawowy 2-3 razy w tygodniu – 3 łyżeczki zwykłej (najtańszej) kawy mielonej wsyp do papierowego filtra, włóż go do filiżanki i zalej wrzątkiem. Po ok. 10 minutach wyciągnij filtr, lekko go odciśnij i kawę przełóż do kubka po śmietanie czy jogurcie. Do tego dolej żel pod prysznic - tak żeby było tego ok. pół kubeczka razem. Wymieszaj ręcznie ? i smaruj tym ciało pod prysznicem. Zaczyna się od prawej nogi – od dołu po biodro, potem lewą nogę tak samo. Potem brzuch ruchem kolistym zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara. Na koniec biodra – z góry na dół. Nie zapomnij o talii. Po tym peelingu – wystarczy spłukać ciało – bo miejsca poddane działaniu kawy –
są umyte (dlatego dolewa się żel pod prysznic). Po każdym prysznicu trzeba miejsca „za grube” poddać „biczom wodnym” czyli
masażowi strumieniem wody – na przemian ciepłej i zimnej – oczywiście zimna ma być po prostu na tyle chłodna, by dał się wytrzymać. Każdy strumień – 30 sekund. To pojędrnia ciało i nie robi się flakowate. Po takim masażu (zwłaszcza poprzedzonym peelingiem) – ciało lepiej wchłonie krem wyszczuplający. Żeby jeszcze piękniej wyszczuplić ciało trzeba zastosować tzw. „body wrap”. Zwykle zabieg jest robiony w gabinecie kosmetycznym i kosztuje ok. 120 zł za jeden raz.
Ale bez przesady, po co tracić forsę. Trzeba pójść do apteki i zakupić olejki (tam też są kosmetyki Lirene), najlepiej wyszczuplają: geraniowy i jałowcowy. Ja dodaję do tego jeszcze cynamonowy, bo rozgrzewa fajnie. Olejki (po 5 kropli, nie więcej, każdego) wlewa się do kubeczka po jogurcie, do tego dokłada się ok. 2 łyżek stołowych (do zupy) byle jakiego smarowidła – krem do rąk, twarzy, balsam do ciała – na pewno masz w domu jakiś niepotrzebny. Trzeba to wymieszać, nałożyć na ciało od stóp do biustu (nie wcierać mocno).
Potem w kolejności jak przy peelingu – owijamy ciało folią do żywności
(przezroczystą) – najpierw prawą nogę od kostki do biodra, potem lewą. Nałóż stringi bawełniane (żeby nic niepożądanego nie dostało się wiadomo gdzie). Na koniec zaczynając od ud owinąć trzeba biodra i brzuch (od ud zacznij, żeby z ud się folia nie zsuwała) aż do biustu. Potem należy na siebie nałożyć stara i brzydką bawełnianą koszulę nocną i dodreptać do łóżka. Nie da się w tym robić dużych kroków, ciężko jest się zgiąć, więc żeby się położyć trzeba prosić o pomoc kogoś bliskiego, albo opracować metodę na jakieś rzucenie się na łóżko bez przegięć ciała. Najlepiej jest na koszulę położyć poduszkę
elektryczną lub koc – olejki szybciej działają. Na to jeszcze koc zwykły. Jak nie masz poduszki, to może być pierzyna i dwa koce normalne – chodzi o to, żeby zrobiła się wyższa temperatura. Jeśli dodasz olejek cynamonowy – to nie trzeba koniecznie koca elektrycznego. Leży się w tym godzinę (chyba że nie wytrzymasz). Pożądany objaw – wyczucie, że folia się przesuwa na ciele, to znaczy, że ciało się upociło porządnie. Ja po tym leżę jeszcze 10 minut. Potem wskakujesz pod prysznic i gotowe.
Ale! Jeszcze lepiej po zdjęciu folii, wskoczyć w dresik i poćwiczyć – wtedy
komórki tłuszczowe pobudzone do spalenia się olejkami będą miały okazję jeszcze bardziej się skurczyć. Może być jednak tak, ze będzie ci słabo, bo jednak to jest godzina w gorącu.
Olejek geraniowy niewskazany jest dla osób stosujących antykoncepcję
hormonalną. Można sobie zamiast niego użyć olejku z kopru włoskiego.

nie chcę nikogo zniechęcać, ale ja swego czasu regularnie zawijałam się w folię i oprócz tego że wyglądem, zachowaniem i ruchami przypominałam wtedy fokę próbując dotrzeć do łóżka w folii to nic więcej to nie dało - ale ja może jakaś oporona jestem

nie wiem co miałas pod ta folią, jaki specyfik, ale nawet bez zawijania, kawa a konkretnie kofeina ma działanie wyszczulpające i wygładzające cellulit. Więc czy to zrobimy z folią czy bez, podobno efekty są widoczne.

Hannah - niezły przepis:-D
Dla mnie folia jednak odpada, tzn te olejki rozgrzewające raczej, bo mam kruche naczynka, więc musiałabym stosować specyfiki chłodzące. Kiedyś miałam chłodzącą glinkę, ale mogłam stosować tylko w niesamowite upały - tak mroziło:-D
JA aktualnie próbuję serię perfecty - na rozstępy podziałało, więc teraz sprawdzam czy mi cellulit zlikwiduje (w połączeniu z dukanem na pewno;-) )
A ten kawowy peeling to wypróbuję;-)

reklama
Tak na Dukanie znika cellulit wraz z tłuszczykiem.
Mi na szczęście nie pękają naczynka. Kupie dzisiaj kremy z seriii Lirene (zobaczymy czy naprawdę coś to da) i wieczorkiem najpierw peeleng a potem wsmaruję krem.
U mnie dzisiaj na wadze 66 kg, czyli jeszcze ok 2,5 kg do mojej wagi sprzed ciąży. Nie jest źle, więc nie będę zaczynać Dukana, bo jednak każda dieta rozregulowuje organizm i potem waga może szaleć jakiś czas.

Do góry