reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Kurczę Wiolcia- zauważyłam że cristalrose już zadała ci pytanie czy te twoje bóle to nie przez pękającą torbiel. Może rzeczywiście powinnaś skonsultować to z lekarzem. Bo jak poczytałam o pękających torbielach jajnika to dużo by się z twoimi dolegliwościami zgadzało http://*spam*/specjalista/ep,527,P%C4%99kni%C4%99cie%20torbieli%20jajnika

Mój pierwszy okres po 1. porodzie nie był inny od dotychczasowych- sam fakt krwawienia po 1,5 rocznym odstępie czasowym był szokujący :) ostatni okres w 3.2008 następny gdzieś w 8.2009 :)

teraz też czekam na okres- ale chyba miałam ostatnio dni płodne bo było dużo śluzu ..dziś już mniej :)

Ostatnia edycja:
reklama
renczysia alergie pokarmowe zwykle są równe-tzn po obu stronach zwykle ale nie zawsze. jednostronne to czesto alergie kontaktowe, potówki szybko schodza, a te pokarmowe niekoniecznie... jednak wiadomo od reguł sa zawsze wyjatki;)

Podłamałyście mnie... Mi spadlo 10 kg po porodzie bez zadnych diet i stanelo. Brzuch nadal duzy i nawet nie probuje sie miescic w spodnie sprzed ciazy. I nie cwicze ani nie utrzymuje diety bo mam dosc i padam - ponad 5 tyg. mocno krwawilam po porodzie choc niby wszystko ok w srodku. W koncu tydzien przerwy i potem okres... Plus inne obowiazki, niewyspanie i wysokie cisnienie (nadal!) - wykonczylo mnie to i mam dosc. I jak tu cos robic? Moze w koncu teraz nabiore sil i mi sie unormuje.

Bodzinka jestem pod wrazeniem :)

Usłyszałam właśnie w Dzień Dobry TVN od jakiegoś "mądrego" ginekologa, że w ciąży powinno się przytyć maksymalnie 12 kg, a jak ktoś przytył więcej, to jest sam sobie winien, bo to znaczy, że się obżerał (tzn. obżerała) przez 9 miesięcy i te kilogramy powyżej dwunastu na pewno nie zejdą. Idiotyzm. Ja jadłam w ciąży mniej i racjonalniej niż wcześniej, a do 19 kg dobiłam i nie byłam w stanie tego za bardzo zatrzymać. Zrzuciłam już 16, czyli zeszły mi już 4 kilogramy, które według pana ginekologa powinny zostać na wieki wieków. I mam zamiar wrócić do wagi sprzed ciąży albo nawet niższej. Niezależnie od tego, co jest napisane w mądrych książkach. Nie wiem czemu, ale zirytował mnie ten gość niesamowicie...

Renczsia - u nas wysypka na policzkach i na uszkach. Nie znikała przez dwa tygodnie i porobiły sie takie placki. W poniedziałek odstawiłam wszystkie mleczne i jajka i dzisiaj buźka Idy wygląda już ładnie. Jeśli podejrzewasz skazę, to może zrób eksperyment i na jakiś czas zrezygnuj z mleka i jego prztworów i jajek.
Ale wysypka u maluszka może miec wiele przyczyn. Skórka jest cienka i delikatna i łatow ją podrażnić, więc nie ma co wpadac w panikę.

Ewa - jakiś idiota ten ginekolog. Ja przytyłam 15, czyli idealnie według mojego gina. W szpitalu zostawiłam 10, a teraz zostały mi 2. Gdybym przytyła tylko 12, to już bym była na minusie i zaczynała wyglądać jak anorektyczka.

reklama
Ten ginekolog mówił też, że kończenie ciąży w 7 miesiącu, żeby nie przytyć za bardzo jest jak najbardziej zrozumiałe, jeśli ma się zawód, w którym trzeba dobrze wyglądać. A jak się chce wrócić do formy 3 tygodnie po porodzie, to można zacząć dietę i ćwiczenia zaraz po wyjściu ze szpitala. No co za gość...

Do góry