reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

reklama
Witajcie

Mało do Was zaglądam, ale za dużo na głowie. No ale teraz mam chwilkę to zamelduje że nadal nie koniec moich przebojów połogowych. Po drugim zabiegu łyżeczkowania jestem już 11 dni i nadal krwawię. Byłam na kontroli u lekarza i dostałam lek Arthrotec żeby macica do końca się oczyściła, bo nadal są w niej skrzepy a trzeci zabieg nie wchodzi w grę. Ten lek nie jest łatwo dostępny, mam nadzieje że mi go apteka sprowadzi. Pozdrawiam

po prostu brak słów ! trzymam kciuki aby udało ci się ten lek jak najszybciej sprowadzić!

Hej dziewczynki u mnie w końcu przełom, nareszcie po 1,5 mies. ruszyłam z 65 na 63:-) oby tak dalej

zazdrość dupę ściska i z powodu spadku wagi a nawet z powodu wyniku aktualnej ! :) Ja jak zobaczę 6 z przodu będę happy ;/

dziś byłam na pierwszej po porodzie wizycie u gina- ( miałam mieć ją tydz ale lekarza nie było)..tam wszystko ok- mała nadżerka która powinna po pierwszym okresie zniknąć, no i ... tu myślałam że padnę BO mam sobie kupić żarówkę sollux i nią naświetlać sobie krocze! Boli mnie jedna blizna po szwie przy ujściu i to naświetlanie ma mi pomóc ;/ Naświetlać w odległości ok 30 cm 2 x po 15 min przez tydzień ...i powinna odczuć ulgę. ( podobno na słabogojące się rany po cc też tak można naświetlać). Nie wiem na ile to pomoże ale moja mama mówiła mi że ona jak popękała po porodzie to tez leżała z taka lampą tyle że jeszcze w szpitalu jak rana była świeża. Zobaczymy

Ostatnia edycja:
Mamolka no to nieźle już sobie to wyobrażam jak się naświetlasz:-D
A co do wagi to ja mam tylko 162 więc u mnie 6 z przodu to zdecydowanie za dużo. Wymarzona waga i zresztą przed ciążą którą poroniłam 12.2009 to 53kg. Oj jest do czego dążyć.

No to Wiolcia trzymam kciuki. Ja już na poważnie się za siebie wziełam, nawet jak chodzę to cały czas napinam mięśnie brzucha poza tym jak pogoda pozwala 2 godz. spaceru minimum. Mój cel to jakoś trochę schudnąć do powrotu Marcina czyli początek marca.

Ooo to widzę, że jesteś na dobrej drodze do idealnej wagi :) Ja mam nadzieję, do wiosny zrzucić to nieszczęsne 8kg nadbagażu z ciąży i potem dążyć do wagi 58... eh marzenie :) Rozumiem, że macie w Gdyni ładną pogodę że wychodzicie na takie długie spacery - bo u nas masa śniegu i aż strach na ulice wychodzić:/

Dziewczyny ponawiam pytanie - od tygodnia boli mnie okropnie brzuch jak na okres - czy to normalne?? Okresu ani widu ani słychu a jajniki bolą coraz bardziej:/ Czy okres po porodzie może się tak długo rozkręcać?? Już nie wspomnę o tym, że mi niedobrze...

reklama
Do góry