reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Dziewczyny ponawiam pytanie - od tygodnia boli mnie okropnie brzuch jak na okres - czy to normalne?? Okresu ani widu ani słychu a jajniki bolą coraz bardziej:/ Czy okres po porodzie może się tak długo rozkręcać?? Już nie wspomnę o tym, że mi niedobrze...
Ja dostałam równiutko 2 mies. po porodzie (trwał 3 dni ale był bardzo obfity - musiałam użyć pieluch, bo podpaski nie dały rady), natomiast bóle odczuwałam już miesiąc przed, z tym, że nie codziennie. Wiolcia, a to nie ma związku z twoim PCOS??

reklama
Hmmm mam nadzieję, że to na okres bo jeśli to przez PCOS to się musiały porobić zrosty i torbiele:/ :/ Poczekam do poniedziałku i jak się nic nie zmieni to pójdę do lekarza.

dziś byłam na pierwszej po porodzie wizycie u gina- ( miałam mieć ją tydz ale lekarza nie było)..tam wszystko ok- mała nadżerka która powinna po pierwszym okresie zniknąć, no i ... tu myślałam że padnę BO mam sobie kupić żarówkę sollux i nią naświetlać sobie krocze! Boli mnie jedna blizna po szwie przy ujściu i to naświetlanie ma mi pomóc ;/ Naświetlać w odległości ok 30 cm 2 x po 15 min przez tydzień ...i powinna odczuć ulgę. ( podobno na słabogojące się rany po cc też tak można naświetlać). Nie wiem na ile to pomoże ale moja mama mówiła mi że ona jak popękała po porodzie to tez leżała z taka lampą tyle że jeszcze w szpitalu jak rana była świeża. Zobaczymy
lampy przyspieszaja gojenie się ran i eliminuja bliznowce.

jak tak to może ja powinnam swoją wykopać i zacząć tą bliznę po cc naświetlać... Nigdy nie wierzyłam w moc tej lampy, ale nie zaszkodzi spróbować :)

Oprócz lampy kupiłam conrtactubex i zaczynam smarować. Nie mam tendencji do brzydkiego bliznowacenia, ale wolę dmuchać na zimne :)

renczysia tak jak napisala cwietka-jak dzidzia nie ma uczulenia jedz ile chcesz. Moja była wysypana wiec musialam zrezygnowac teraz powoli ruszam z nabiałem

Ale na całym ciele czy w jednym miejscu.Bo mój ma obsypane policzki i nie wiem już teraz czy to potówki czy może przez jogurt :(

Ale na całym ciele czy w jednym miejscu.Bo mój ma obsypane policzki i nie wiem już teraz czy to potówki czy może przez jogurt :(

Z jednej strony nie ma co lekceważyć różnych wysypek, ale z drugiej - bez paniki :) Franka na policzkach czy wokół paszczy wysypuje co jakiś czas, bo on tam ma wiecznie zaschnięte mleko ;) Myję mu paszczę parę razy dziennie, ale to jest dziecko z gatunku "jestem brudny = jestem szczęśliwy" ;) Zazwyczaj po dniu to schodzi :) Przerabialiśmy też takie małe czerwone kropeczki na skroniach i nad uszami, ale lekarka powiedziała, że to głupstwo - pewnie przy karmieniu ręka się odbija i wtedy go wysypuje. Dzieci mają tak delikatną skórę, że co chwilę coś tam wyskakuje.
Ja wychodzę z założenia, że mam zdrowe, niealergiczne dziecko - i tego się trzymam ;) Choć go oczywiście obserwuję ;)

reklama
Oprócz lampy kupiłam conrtactubex i zaczynam smarować. Nie mam tendencji do brzydkiego bliznowacenia, ale wolę dmuchać na zimne :)
można też stosowac laser, ale ten zabieg musi już wykonywac fizjoterapeuta. serai 10 kosztuje prywatnie około 100-120 zł.

Ja wychodzę z założenia, że mam zdrowe, niealergiczne dziecko - i tego się trzymam ;) Choć go oczywiście obserwuję ;)
dokładnie mam takie samo podejscie i stąd nie mam żadnej diety i zadnego produktu zakazanego (no poza alko oczywiście)

Do góry