reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wracamy do formy :)

Mi też przybyło 15 kg i też trzy mce po porodzie ważyłam tyle, co przed ciążą. Figurę mam dokładnie taką samą, jak przed zajściem - a bałam się, że kilka sukienek będzie do wyrzucenia :-D. Brzuch jest trochę inny, jak się schylam - wcześniej robiła mi się jedna kreska, teraz są dwie mini fałdki. Ćwiczeń z natury nie uprawiam, zamiast aerobiku uprawiam podnoszenie dzidziusia. A w talii... 58 cm :zawstydzona/y:

reklama
Olcia - brawo, sporo jak na 3 dni :-)
Mnie monotonia też zniechęcała, ale odkryłam golonki z indyka - z nimi mozna wszystko zrobić - sa pycha i nigdy sie nie nudzą:tak: Do tego leczo (papryka, cukinia, cebula, pomidor) lub pieczarki z cebulką, lub cukinia duszona, lub brokuły z sosem czosnkowym - możliwości jest sporo - a wszystkie pyszne :-) I u mnie też jaja były na porządku dziennym - w salatece z wędzonym n/z łososiem i szczypiorkiem :tak: albo po prostu z rybą wędzoną (makrela juz mi się przejadła, więc przerzuciłam się na trewala).
Spróbuj też racuszki z kremem twarogowym- pycha na sniadanko, jeszcze kubek mleka i masz spokój z głodem na pół dnia:-D

Cwietka BŁAGAM nic nie mów :-p Bo moje świezo zdfobyte poczucie wartosci legnie w gruzach :-p
A ja jak sie dobrze ubire i pamietam, zeby brzuch wciągnąc to wygladam CHUDO ;-)

Uploaded with ImageShack.us

olcia wow gratki:-) ja sie ograniczam tylko na razie (w piekarniku piecze się sernik:zawstydzona/y::zawstydzona/y:) ale już 0,5 kg mniej
to ja od poniedz też podukam, cristal zachęca tak że szkoda nie sprobować;-)podaj kochana jeszcze jakies pomysły:-p

A nie zniechęca Was do Dukana to, że coraz więcej osób mówi, że ta dieta jest niezdrowa?...

Ja w ciąży przytyłam 18 kg... 10 kg zostawiłam w szpitalu ;) Reszta zeszła do 3 miesięcy. Najgorzej było z 3 ostatnimi. Potem spadło mi jeszcze pół kilo, no a po rozpoczęciu diety - jeszcze kilo. Teraz nie wiem, bo się 1,5 tyg. nie ważyłam.

A nie zniechęca Was do Dukana to, że coraz więcej osób mówi, że ta dieta jest niezdrowa?...
Nie!

Dodaj do dukana dużo nasyconych tłuszczów zwierzęcych, ciasta, alkohol, odejmij warzywa i masz "zdrową" kuchnię polską :eek:

A druga sprawa - miesiąc temu robiłam badania - wyniki mam wzorcowe.
Moja mama na dukanie od 2 miesięcy, a po miesiącu spadł jej cholesterol z 280 mg% (tyle miała mimo leków) na 215mg%.

Ostatnia edycja:
3 tygodnie diety za mną i 2,5 kg na minusie!
Jeszcze 0,5 kg i osiągnę pierwszy z założonych celów. Do stanu idealnego brakuje 5,5 kg. A co hiper-idealnego: 7,5 kg :)

Jeszcze 2 miesiące i powinno być po wszystkim :)

Pomierzyłam się wczoraj i z radością stwierdziłam, że kolejne cm spadają :) W dwa tygodnie:
biodra: -3 cm
talia: -3,5 cm
udo: -3,5 cm
łydka: -2,5 cm

:)

reklama
ewa super:)
Ja się nie mierze bo mierzyć się nie umiem:sorry2:

cristal napisz mi kochana jakies pomysły na tą golonkę z indyka, zakupiłam dwa kg bo tak chwaliłaś:-D a teraz nie wiem, ale chyba w piekarniku no nie? ale napisz co z nią robisz że taka dobra:tak:

Do góry