reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Mi też przybyło 15 kg i też trzy mce po porodzie ważyłam tyle, co przed ciążą. Figurę mam dokładnie taką samą, jak przed zajściem - a bałam się, że kilka sukienek będzie do wyrzucenia :-D. Brzuch jest trochę inny, jak się schylam - wcześniej robiła mi się jedna kreska, teraz są dwie mini fałdki. Ćwiczeń z natury nie uprawiam, zamiast aerobiku uprawiam podnoszenie dzidziusia. A w talii... 58 cm :zawstydzona/y:

reklama
Olcia - brawo, sporo jak na 3 dni :-)
Mnie monotonia też zniechęcała, ale odkryłam golonki z indyka - z nimi mozna wszystko zrobić - sa pycha i nigdy sie nie nudzą:tak: Do tego leczo (papryka, cukinia, cebula, pomidor) lub pieczarki z cebulką, lub cukinia duszona, lub brokuły z sosem czosnkowym - możliwości jest sporo - a wszystkie pyszne :-) I u mnie też jaja były na porządku dziennym - w salatece z wędzonym n/z łososiem i szczypiorkiem :tak: albo po prostu z rybą wędzoną (makrela juz mi się przejadła, więc przerzuciłam się na trewala).
Spróbuj też racuszki z kremem twarogowym- pycha na sniadanko, jeszcze kubek mleka i masz spokój z głodem na pół dnia:-D

Cwietka BŁAGAM nic nie mów :-p Bo moje świezo zdfobyte poczucie wartosci legnie w gruzach :-p
A ja jak sie dobrze ubire i pamietam, zeby brzuch wciągnąc to wygladam CHUDO ;-)

Uploaded with ImageShack.us

olcia wow gratki:-) ja sie ograniczam tylko na razie (w piekarniku piecze się sernik:zawstydzona/y::zawstydzona/y:) ale już 0,5 kg mniej
to ja od poniedz też podukam, cristal zachęca tak że szkoda nie sprobować;-)podaj kochana jeszcze jakies pomysły:-p

A nie zniechęca Was do Dukana to, że coraz więcej osób mówi, że ta dieta jest niezdrowa?...

Ja w ciąży przytyłam 18 kg... 10 kg zostawiłam w szpitalu ;) Reszta zeszła do 3 miesięcy. Najgorzej było z 3 ostatnimi. Potem spadło mi jeszcze pół kilo, no a po rozpoczęciu diety - jeszcze kilo. Teraz nie wiem, bo się 1,5 tyg. nie ważyłam.

A nie zniechęca Was do Dukana to, że coraz więcej osób mówi, że ta dieta jest niezdrowa?...
Nie!

Dodaj do dukana dużo nasyconych tłuszczów zwierzęcych, ciasta, alkohol, odejmij warzywa i masz "zdrową" kuchnię polską :eek:

A druga sprawa - miesiąc temu robiłam badania - wyniki mam wzorcowe.
Moja mama na dukanie od 2 miesięcy, a po miesiącu spadł jej cholesterol z 280 mg% (tyle miała mimo leków) na 215mg%.

Ostatnia edycja:
3 tygodnie diety za mną i 2,5 kg na minusie!
Jeszcze 0,5 kg i osiągnę pierwszy z założonych celów. Do stanu idealnego brakuje 5,5 kg. A co hiper-idealnego: 7,5 kg :)

Jeszcze 2 miesiące i powinno być po wszystkim :)

Pomierzyłam się wczoraj i z radością stwierdziłam, że kolejne cm spadają :) W dwa tygodnie:
biodra: -3 cm
talia: -3,5 cm
udo: -3,5 cm
łydka: -2,5 cm

:)

reklama
ewa super:)
Ja się nie mierze bo mierzyć się nie umiem:sorry2:

cristal napisz mi kochana jakies pomysły na tą golonkę z indyka, zakupiłam dwa kg bo tak chwaliłaś:-D a teraz nie wiem, ale chyba w piekarniku no nie? ale napisz co z nią robisz że taka dobra:tak:

Do góry