reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy

ja od stycznia miałam mieć fitness jak dobrze pamiętacie bo pisałam - ale nic z tego. Justyna ostatnio trochę świruje jak mnie nie ma. Odwidziało jej się bycie cygańskim dzieckiem? Nie wiem. M. boi sie zostać z nią sam, i już odwołał swoje "pozwolenie" na moje wychodne. Buuuuuuuuuuuuuuuu!

reklama
to w mach wracania do formy powiedzcie jaka bedzie dobra i tania masc na blizne po cc. Bo wyglada to tragicznie zwłaszcza ze dodatkowo saczyło sie z rany i miałam załozyny dren. W efekcie mam jeszcze prostopadłe blizny do blizny po cc. Wyglada to koszmarnie i mam nadzieje ze choc troche zejdzie

z ta waga to zalezy od wzrostu tez przeciez, wiec male dziewczyny maja nizsza pewnie.
NO i bylam rano 7 na silowni. Trenerka powiedziala,ze po CC za wczesnie na brzuch, wiec 15 min step, 2 km bieg na biezni i 4 km rowerek.
Czuje sie swietnie, a jeszcze slonce swieci.....przynajmniej pupę pocwiczę na stroj kapielowy :))
polecam, bo nie kosztuje duzo, a chwila dla siebie pomaga na samopoczucie:)

Dawidowe- ja uzywalam contratubex( taki na bazie z cebuli) ale mi lekarz powiedzial ze najwazniejsz eto szczypac rane i masowac oliwka i ja juz nie mam zadnych zgrubien

Iduś, przed porodem bylam na zajeciach dla kobiet z planowanym CC i tam pani własnie opowiadała o tym jak zajać się blizną zaraz po zabiegu. Mówiła mase rzeczy, a zapamiętałam m.in. żeby już w dzień po cieciu przykładać plastry cebuli (naturalne metody, blizna się nie rozejdzie, nie zakazi rany, a pomoże aby była mniejsza - tylko kto by zniósł taki smród w szpitalu?!?!?!?!), a jak ściągnął szwy, to w taki odpowiedni sposób rozmasowywać zgrubienie, regularnie, oliwką albo kremem, tyko że nie pamiętam dokładnie jak :-(

ja od stycznia miałam mieć fitness jak dobrze pamiętacie bo pisałam - ale nic z tego. Justyna ostatnio trochę świruje jak mnie nie ma. Odwidziało jej się bycie cygańskim dzieckiem? Nie wiem. M. boi sie zostać z nią sam, i już odwołał swoje "pozwolenie" na moje wychodne. Buuuuuuuuuuuuuuuu!

a ja się tam o pozwolenie nie proszę :-) i na fintess wychodzę (co prawda na razie tylko bardzo spokojne ćwiczenia - no bo ja po cesarce).

mój mąż na szczęście przyjął do wiadomości i nie prostestuje - że to tak samo jego syn jak mój i że może się nim tak samo zajmować :-) nawet chciał mnie się na tydzien pozbyć żebym sobie na szkolenie pojechała, ale to ja tyle nie wytrzymam bez Dziuba...

smaruje oliwka po kapieli i masuje zgrubienia wzdluz. lekko pociagam kciuk i wskazujacym palcem pobudzajac miesnie, ale mam sliczny slad ....zeby sie miesnie nie zrastaly.

Hej;) Ja już od kilku dni walczę na fitnessie i siłowni;) Jak na razie 2 kg spadło, ale chciałabym jeszcze z 8 kg zrzucić.
EFA z Ciebie to jest fuksiara;))) Ja też tak chcę!!!!

reklama
Mam taką płytę pt: pilates dla kobiet po porodzie (ćwiczenia z dzieckiem) oraz takie ostrzejsze cwiczenia, z obciazeniami itd. Na razie spróbowałam dzisiaj pilates. Uch! Mięsnie już nie te :-)

Do góry