reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Ewelciu to byłby omlet gdybym wylała wszystko na raz a tak to mi wyszły takie cenkie naleśniczki jakby jak je jeszcze później przyrumieniłam na patelni to były chrupiące ;-)
no i na obiad zrobiłam coś podobnego tylko wylałam wszystko na raz na formę do pizzy i też taki cienki placek rozsmarowałam później pocięłam na cienkie paseczki i miałam coś a'la makaron jajeczny :-D:-D:-D:-D

reklama
A'la makaron powiadasz:-D:-D:-D
widzialam kiedys przepis dukanowy na makaron...tak samo na nalesniki czy na pizze..tylko nie robilam nic z tych rzeczy jeszcze...nie mam czasami czasu i robie sobie cos na szybko:)

widzialm suwaczek i niezle Ci zlecialo-super!!!ty jestes bardziej przy kosci wiec szybciej bedziesz gubic kilogramy...
Przestoje tez sie zdarzaja,ale ja sie nie poddawalam po 2tyg przestoju:)

Po jakims 1mieisacu stosowania diety zrob sobie badania,bo ona podobno nerki obciaza.

To podobnie jak ja ;-) wieczorem naczytam się przepisów a później robię samowolkę w kuchni tak jka dzisiaj te piersi zapiekane nie miałam pojęcia co mi wyjdzie bo to była totalna improwizacja i nawet całkiem całkiem :-)
W przyszłym tyg chce już badania zrobić żeby mieć później porównanie ;-) przy kości...no dzięki :crazy::-D:-D:-D:-D

Kasiuleczka zaraz wrzuce jak znajde bo mam gdzies na kompie zapisany:)
EDIT:)
mam...pisalam priva z tym przepisam do innej Dukanki:)

Tak,kochana z otrebow.
4 szklanki owsianych
2 szkl pszennych
1 szkl skrobi kukurydzianej(dostaniesz w Tesco,nazywa sie corn strach,lub maize)
8jaj
pol litra maslanki niskotluszczowej'
1,5 opakowania proszku do pieczenia
0,5kg twarogu bialego-oczywiscie chudego...ja kupuje.hmmmn nie wiem jaka to firma ale pisze lekki i chyba ma 0,0% tluszczu.

suche skladniki mieszasz razem w dosc glebokiej miseczce....
ser miksuje z zoltkami i dolewam maslanke ...
lacze ten ser z suchymi skladnikami...
z bialek ubijam piane i mieszam wsio razem....

Pierwszy raz jak pieklam to dodalam:
dwa rozgniecione zabki czosnku,ziol prowansalskich...

a drugim razem jak pieklam to nic nie dodalam i wedlug mnie ten pierwszy byl o wiele lepszy...

dzis dodalam czosnek ,bazylie i oregano i tez jest pyszny!!!!

Ostatnia edycja:
Ewelcia jeszcze napisz ile czasu go trzeba piec , ha ha i na jak dlugo starcza i ile zajadasz kromek na dzien bo tu tych otrebów(otráb:confused:) stasznie duzo jest.
Acha odnosnie mojej wagi to odpowiem Ci tutaj, aj u mnie to jakos pomalutku idzie( bo dopiero -3kg) glownie przez to ze nie pije wody tyle ile powinnam bo gdybym pila duzo pewnie by to szlo szybciej ale jakos nie moge sie przemuc. Dobrze ze duzo herbat pije i nerki mi nie siadaja i sie dobrze czuje. No ale nad ta wodá to musze popracowac!!!No i waga startowa jaks taka ogromna nie byla bo 62kg.
przez pierwsze 5 dni spadlo -1,5kg a pozniej po 0,5kg na tydzien . No ale marzy mi sie waga 52 wiec jeszcze 7kg(ha ha nie wiem jak ja to zrobie:-D)jak dobije do 55 to bedzie cud:-D chyba zaraz sobie walne suwaczek to czlowiek jakos sie tak motywuje widzac spadki.

kasiuleczka ja pieke okolo 1h .czasami nawet dluzej 1h i 10min
Tak w 190 stopniach...wkladasz do piekarnika ten chleb jak jest piekarnik czesciowo nagrzany...
Ja pieke w dwoch foremkach,krotkich waskich i podluznych,wychodzi mi dwa chlebki:)

JA porcjuje po dwie kromki i mroze:) mam na sniadanie i na pozniej:)
nie wiem na jak dlugo bo nigdy jakos specjalnie nie patrzylam,ale mam sniadanie z glowy:)
Czytalam kiedys na necie ze nie powinno sie jesc tego chleba w dniu bialkowym ale ja wczesniej jadlam codziennie i schudlam 8kg w 1,5miesiaca wiec teraz tez jem:)

Ewelcia , dzieki za przepis, grrr teraz musze tylko podreptac po otreby bo mi sie wlasnie skonczyly.:-(A dzis w koncu warzywka mam mniam juz doczekac sie nie moge obiadu a sniadanie 10minut temu wszamalam:-D

reklama
Do góry