reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Mikimauro taaa gotowanie dla rodziny jest najgorsze bo ja straszny łasuch jestem i nie koniecznie na słodkie ale na wszystko co się da zjeść :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i dlatego nawet nie próbuję czy dobrze przyprawiłam żeby mi się więcej nie zachciało :sorry::sorry::sorry: i nie wstydź się dawaj suwaczek mówię ci on jest jak dodatkowa motywacja jak widzisz jak ci ta waga leci :tak:

reklama
Pauletta za pierwszym razem jak sie odchudzalam to na poczatku tak mialam ze bylam oslabiona i glowa mnie bolala a pozniej mi sie organizm przestawil juz normalnie funkcjonowalam...:)czyli to przejsciowe.
Teraz tez jak mialam 3 dni bialko to mnie glowa bolala,ale wczora juz nie bo mialam warzywa a dzis bialko i tez trche mnie glowa bolala:)
Mysle ze jeszcze tydzien i bedzie ok:)

Zaraz przylukam ten przepis na pizze:)

A mi ćwieka zabili :eek: chodzi o mąkę kukurydzianą :confused2: nawet specjalnie się do książki cofnęłam i tam jak byk napisane jest że można mąkę kukurydzianą a na forum wszędzie piszą że mąki niet tylko skrobię i bądź tu człowieku mądry:baffled::eek:

Edit: AAAAAAAa i jeszcze jedno gdzie mogę tu dostać olej parafinowy????:sorry:

Ostatnia edycja:
Pauletta ja nie mam oleju parafinowego i jakos specjalnie sie tym nie interesowalam gdzie go mozna kupic.
Smaze na patelni teflonowej.
Podpowiem Ci ze w Argosie mozesz kupic dwie za 27 e a w Heatonsie jedna za 18e.;-)

A jesli chodzi o make yto...hmm ja tam na poczatku uzywalam maki kukurydzianej i waga leciala w dol-co prawda troche dodawalam ale jednak...pozniej kupilam dopiero skrobie w Tescko.
Tez wlasnie niew iem do konca jak to jest!:no:

Ewelcia patelnie teflonowe to ja mam 3 :tak::-) i mi nie chodzi akurat o smażenie bo na parafinowym smażyć nie wolno ...ale o np.zrobienie majonezu bo tego mi cholernie brakuje :sorry: no i o hmmm jak to okreslić:zawstydzona/y: o poślizg bo mam problem z zatwardzeniami choć to nie nowość a ten olej jest na to idealny z tego co wyczytałam ;-):tak:

Pauletta aaa ja myslalam ze smazyc wolno i ze do tego Ci potrzebny olej:zawstydzona/y::sorry::eek:
Ostatnie 3 dni tez sie nie moglam zalatwic ale na 4poszlo i to z grubej rury:zawstydzona/y::-D...
tamtym razem tez tak mialam a pozniej sie normalnie zalatwialam...ja mysle ze teraz to organizm poprostu musi sie przyzwyczaic:)

za majonezem nie przepadam wiec mi nie brakuje...

EDIT:
tez mam suwaczek:)

reklama
Dziewczynki normalnie idziecie jak burza z tymi spadkami.
A odnosnie tej maki, ja kupuje cornfluor w super valu i ona jest biala, w polskim kupilam kiedys make kukurydzianá i byla zolta, wiec ta irlandzka w skladzie jest ze tak powiem chudsza. Ja i tak malo tego uzywam bo tylko do nalesników lub innych placuszków ale dziewczyny na jakims forum powiedzialy ze ta biala maka jest lepsza i ta powinnam uzywac. No i faktycznie np gdy pieklam nalesniki na tej polskiej wszystko mi sie rozwalalo nie dalo sie przewracac- a na irlandzkiej wsio oki bylo.

Do góry