reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Ja to chyba jestem za leniwa na robienie zupek wole kupic pozatym nawet jakbym chciała robic to niewiem gdzie zdobyc warzywa w miare nie pryskane bo jak wyjezdzam z krakowa i widze te tunele z warzywami przy samej drodze to az mnie telepie.....jakie to musi byc zdrowe..:wściekła/y:

reklama
Sandra, nie wszyscy lekarze sa tacy sami. Twoja lekarka na pewno powazne traktuje swoja prace i skoro Sarce pomoglo, to jest dobrze.

U nas z jedzonkiem zastoj, bo Piotrus, po lekach, ma wstret do samej lyzeczki. Niezaleznie co sie na niej znajduje. :-(

Ja tez leniwa, wiec daje malej gotowce :-) A poza tym czasu nie mam, zeby gotowac. Teraz w pracy istne urwanie glowy i tak do marca.

A ze mnie matka-wariatka. Bylam w aptece odebrac 2 masci dla malej - jedna na dzien, druga na noc. Karteczki co to za masc mialam gumkami przypiete do pojemniczkow, no i zanim doszlam do pracy (bo sie na chwile urwalam) to mialam osobno pojemniczki, osobno gumeczki i osobno karteczki :-) Polecialam do apteki zapytac co teraz, ale na szczescie mnie uspokoily, ze w sumie nie ma to wiekszego znaczenia. Chodzi o to, ze ta masc na noc ma jakis skladnik, ktory pod wplywem swiatla ma zmniejszone dzialanie :-) No wiec bede moje dziecko smarowac na "chybil-trafil" :-D

:baffled: Bedyta dobra to ja czekam na to info odnosnie natki pietruszki :baffled:
silunia znalazłam, od 7 miesiąca można już podawać, czyli Zuzu już może wcinać:-D dobry pomysł z tym gotowaniem, jak Zuzu posmakują Twoje zupki, to może łatwiej ze słoiczka zaakceptuje, ja daję Alce moje gotowane zupki i czasami słoiczek, żeby w razie braku czasu na gotowanie nie było problemu z jedzeniem, na razie się sprawdza:-D
i tylko gęsciory jej podchodzą, jak za wodniste to nie chce:-D

bedytko, ty pisalas, ze masz blender czy on tez dobrze miksuje miesko:confused::confused:nie zostawia takich wlokien:confused::confused:

czytam,ze juz podajecie miesko gotowe ze sloika a czy np. piers z kurczecia , na ktorym gotowalo sie zupke, mozna juz do tej zupy razem dodac i zmiksowac?

Sinlac, to chyba mleczko dla małych alergików? Lekarz mi o tym wspominał ale jeszcze go nie testowaliśmy.:no:

bedytko, ty pisalas, ze masz blender czy on tez dobrze miksuje miesko:confused::confused:nie zostawia takich wlokien:confused::confused:

czytam,ze juz podajecie miesko gotowe ze sloika a czy np. piers z kurczecia , na ktorym gotowalo sie zupke, mozna juz do tej zupy razem dodac i zmiksowac?

Jak jest piers dobrze ugotowana (ja wole za dlugo niz za krotk) to w blenderze peknie sie miksuje :-) Przynajmniej u nas sie sprawdza :-)

jeszcze miksuję blenderem, idealnie rozwala:-D ale mięcho gotuję osobno a jarzyny osobno, 30 min. wystarczy na jedno i drugie, oczywiście pociachane na kawałki, za niedługo będę mięcho tylko siekać, bo Alka już długo wcina zupki to niech się przyzwyczaja do grudek:-D
sinlac to chyba jednak kaszka bezglutenowa i bezbiałkowa, dla alergików właśnie, nie próbowałam bo nie ma u nas takiej potrzeby:-D

reklama
mamamarcela - tak to kaszka - ale bezmleczna- dla alergików. Mój synek wymiotuje mi "zwykłymi" kaszkami ryżowymi i myślę czy nie wypróbować Sinlacu właśnie...

Do góry